11/6/17

Σχεδιάζεται επίσπευση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ επιταχύνει την ένταξη των Σκοπίων με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία»/  ‘Бивша југословенска република’, γράφει το δημοσίευμα


«Μετά την ένταξη του Μαυροβουνίου στη σύνθεση των μελών του ΝΑΤΟ, σχεδιάζεται να γίνει το ίδιο με τα Σκόπια και η δράση αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2018», γράφει η κροατική «Jutarnji list».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αυτή η επείγουσα δράση έχει σχεδιασθεί στις Βρυξέλλες  με στόχο να σπάσει την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή».
Μία από τις συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο «σχέδιο» για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι με το πρόθεμα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία» και για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιλυθεί η διαφορά του ονόματος με την Ελλάδα.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η στασιμότητα της ενσωμάτωσης των Σκοπίων στην Ευρω-ατλαντική Συμμαχία οφείλεται στην άρνηση της Ελλάδας,  η οποία αναφέρει ότι προϋπόθεση αποτελεί  η μη αναφορά του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια, με τον τρόπο αυτό η Αθήνα πιστεύει ότι είναι η μόνη σωστή λύση για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Για τη συνέχεια Echedoros

3 σχόλια:

  1. Ρε μας δουλεύουν ψιλό γαζί...λένε στον κοσμάκη ότι θα μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με το όνομα "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία" και του αποκρύπτουν ότι θα έχει και το "Μακεδονία" στη συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νενικήκαμεν...πάλι...με την όπισθεν ολοταχώς...πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στείλουμε το φυντάνι μας, να διαπραγματευτεί την ονομασία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.