4/10/17

Οι Ελληνες καθηγητές αριστεύουν στις ΗΠΑ


Η ελίτ των πανεπιστημιακών στις ΗΠΑ μιλάει... ελληνικά. Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση διεθνώς με βάση τον αριθμό των πανεπιστημιακών που εργάζονται στα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το σημαντικό έργο (για όσους θέλουν...) που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και το πείσμα, τη θέληση και την εργατικότητα των Ελλήνων. Την Ελλάδα ξεπερνά μόνο το Ισραήλ, που παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντική δυναμική στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας.
Ειδικότερα, ο Τολγκά Γιουρέτ, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Technical University της Κωνσταντινούπολης, εξέτασε τη χώρα στην οποία ολοκλήρωσαν τις βασικές τους σπουδές 14.310 καθηγητές, οι οποίοι υπηρετούν σε 48 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο έγκριτο Journal of Informetrics, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με βάση την αναλογία του πληθυσμού κάθε χώρας.

Για τη συνέχεια kathimerini

6 σχόλια:

  1. Αγαπητε Α..

    Γνωρίζεις και εσυ πολυ καλα οτι σημερα βιώνουμε στην χωρα μας το φαινόμενο της φυγής των άριστων,σε αντιδιαστολή ολων των μεχρι σημερα μεταναστευτικών κυμάτων του παρελθόντος που ως επι το πλείστον αφορουσανε χαμηλής εκπαιδευτικής βαθμίδας πληθυσμους...
    Αλλα περαν της σημασίας που ολοι αντιλαμβάνονται. Δλδ της φυγής των επιστήμονων μας που τοςα κόστισαν στην ελληνική οικογένεια και πατρίδα, η του δημογραφικου που το 2030 ο ελληνικής πληθυσμός θα ειναι -15% σε σχεςη με σημερα(επίσημες στατιστικές μελέτες) εχουμε την φυγή απο την ελληνική κοινωνία και αγορά ετησίως πολλών δις ευρω ,δεδομενου οτι το φαινόμενο της οικογενειακής μετανάστευσης συνεχώς και διογκώνεται και ως εκ τουτου τα ετήσια εξοδα διαβίωσης μιας οικογένειας φεύγουν απο την χωρα μας..
    Και Για να επανέλθω κλείνοντας στον αρχικό τίτλο το θέματος σου να αναφέρω ότι την επόμενη δεκαετία να μην μας παραξενέψει εάν εχουμε μια έκρηξη στις κατακτήσεις επιστημονικών ερευνών με πρωτεργάτες έλληνες Επιστήμονες που σημερα βρίσκονται στη φάση αφομοίωσης της εργασίας-έρευνας τους στην αλλοδαπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε,ναι...που αλλου θ'αριστευαν; εκει οπου κυριαρχουν οι μεγαλομασωνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ενδιαφέρουν κανένα ιδεοληπτικο τα παραπάνω. Ήλιος, θαλασσα, σανό και πάντα φταίνε οι άλλοι.... Τι να συζητήσεις με δαφτους και τι να καταλάβουν.... Τσάμπα κόπος.... Δυστυχώς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ελληνικής καταγωγής καθηγητές στις ΗΠΑ, όχι μόνο αυτοί που σπούδασαν Ελλάδα, είναι στο σύνολο 2000 και αποτελούν την μεγαλύτερη εθνότητα ακαδημαϊκών στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κουνιαδα μου εδω ζωγραφιζε βαζακια για τουριστες και στον Καναδα χτιζει πολεις.
    Οπως λεει και ο φιλος stefan,τι να συζητησεις,τσαμπα κοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να μεινουν να κανουν τι? νομιζετε πως θα επετρεπαν να αναπτυχθει τεχνολογικα η Ελλαδα (οπως πχ το ΙΣΡΑΗΛ, η Ν. Κορεα κλπ). Ειχε αποφασιστει απο το 50 που θα στηριζοταν η "αναπτυξη της" (που υλοποιησε ο εθναρχης). Μια απο τις απαιτησεις του Ζισκαρ ντ/ Εσταιν για την εισοδο της χωρας στην ΕΕ ήταν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ. ΣΙγα μην σε αφηναν να αναπτυξεις hi-tech, αμυντικη βιομηχανια κλπ. Αυτοι τι θα εκαναν μετα? Κλεφτες θα εγενοντο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.