1/10/17

Σοκ στην Καταλονία: Η αστυνομία χτυπά στο «ψαχνό» τους ψηφοφόρους

Σοκ στην Καταλονία: Η αστυνομία χτυπά στο «ψαχνό» τους ψηφοφόρους
Ξύλο και αίμα έξω από τα εκλογικά κέντρα - Κλωτσούν και σπρώχνουν ακόμη και ηλικιωμένους - Κουκουλοφόροι παίρνουν με το έτσι θέλω τις κάλπες
Η Μαδρίτη απαγόρευσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά οι αυτονομιστές είναι ανένδοτοι! Από πολύ νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί, πριν καλά-καλά ανοίξουν οι κάλπες, οι δυνάμεις έδειξαν το πιο σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους ψηφοφόρους που από αργά το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα σχηματίζοντας ουρές. Οι νέες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν αστυνομικούς να έχουν πάρει σηκωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα ενώ άλλες δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους.

Σπρώχνουν μέχρι και ηλικιωμένους 


Δυνάμεις της αστυνομίας σπάνε τις πόρτες των εκλογικών κέντρων για να εμποδίσουν το δημοψήφισμα

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media 





Κουκουλοφόροι αρπάζουν από τα εκλογικά κέντρα με το έτσι θέλω τις κάλπες
Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα.


Μάλιστα, λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων στην Καταλονία αστυνομικοί απέκλεισαν το αθλητικό κέντρο της Ζιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει ο
ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο για να κατασχέσουν ψηφοδέλτια και κάλπες. Πάντως, δημοσιεύθηκαν εικόνες που δείχνουν τον Κάρλες Πουτζεμόντ να ψηφίζει κανονικά.

Στην Καταλονία εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 10.000 Ισπανοί αστυνομικοί. Ο απεσταλμένος της Ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία Ενρίκ Μίλ ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να σεβαστούμε το νομικό πλαίσιο». «Η (τοπική) κυβέρνηση διακινδυνεύει τη δημόσια τάξη και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, περιλαμβανομένων μικρών παιδιών» τόνισε. Σύμφωνα με την νομαρχία, 160 εκλογικά κέντρα έχουν καταληφθεί από τους αυτονομιστές, ενώ 1300 έχουν κλείσει από τις αρχές.

protothema.gr


Catalonia Independence Referendum (01/10/2017) spanish "democracy" clashes police brutality

5 σχόλια:

  1. Προβλέψιμες οι κινήσεις και το άγριο ξύλο απολαυστικό. Οι ισπανοί δείχνουν πως πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε αποσχιστική κίνηση, από ένα σοβαρό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Σωστὰ.

      Οἱ Καταλανοὶ εἶναι ἀνόητοι,νὰ θέλουν νὰ εἶναι μικρὸ κρατος καὶ ὡς ἐκ τούτου ἀδύναμο μὲ ὅτι αὐτὸ συνεπάγεται, ἀντὶ νὰ εἶναι ἐπαρχία τῆς Ἰσπανίας.

      Ἀλλὰ,ἄλλα ἐπιθυμεῖ ἡ Νέα Τάξις·κατακερματισμὸ τῶν εὐρωπαϊκῶν κρατῶν σὲ μικρὲς περιφέρειες καὶ μιγαδοποίησι τῶν Εὐρωπαίων.

      Διαγραφή
  2. Πολυ μεγάλο θεμα πρέπει να γράψουμε ενα τόμο οχι ενα σχόλιο ! δεν ειναι τόσο απλό οσο φαίνεται και θα εχει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλα επίπεδα.Η σιωπή της ΕΕ ειναι ενδεικτική.Η ΕΕ αντιμετωπίζουσα τον εθνικισμό των κρατών μελών εχει να αντιμετωπίσει τον μηδενισμό των περιφερειών της.Μηπως όμως σκοπός της ειναι αυτός ; Η φορολογική αποκέντρωση μέσω της αναγωγής των επαρχιών των κρατών της σε επαρχίες της ΕΕ ; Ενδεικτική η δήλωση αξιωματούχων οτι η Καταλωνια αν ανεξαρτητοποιηθεί θα ενταχθεί στην ΕΕ .Αληθεια τι στάση θα κρατήσει το μέλος της Ισπανία ; Μαλλον αρνητική ; Πάντως η Ισπανία καταρρέει οικονομικά αν φυγει η Καταλωνια ! Εκτοξευεται το δημοσιο χρέος της στο 125% του ΑΕΠ και χάνει το 1/5 του δυναμικού της ! Γινεται μια νεα Πορτογαλία ! Η άλλοτε εξασφάλιση που έδινε η ΕΕ στα κράτη μέλη της νομίζω οτι εχει προ πολλού παύση η χειρότερα αντικατασταθεί πλέον με κίνδυνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θεωρώ ότι οφείλω να συγχαρώ τον διαχειριστή του site που παρουσιάζει για το ίδιο θέμα και τις δυο διαστάσεις δηλαδή.
    Αφενός μεν έχουμε το άρθρο «ΜΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΕΣ του μονεταριστή Θάνου Τζίμερου, και αφετέρου έχουμε και αυτό το άρθρο με αψευδείς μάρτυρες τις φωτογραφίες ανθρώπων με αίματα από τα γκλόπ της αστυνομίας.
    Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του
    Ο Ινφογνώμων με αυτή την επιλογή του παρουσιάζει όλες τις διαστάσεις σεβόμενος βασική αρχή του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απευθυνόμενος σε ορισμένους σχολιαστές που επιχαίρουν για τους ξυλοδαρμούς κλπ, αναρωτιέμαι αν θα έλεγαν τα ίδια στην περίπτωση που η κυβέρνηση του Ιράκ επιχειρούσε να ματαιώσει με παρόμιο τρόπο το δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.