9/10/17

Αυτός είναι ο Τούρκος αξιωματικός που κατέπλευσε στη Μαρίνα Λάρνακας - Πώς σχεδίασε τη διαφυγή του

Στοιχεία για τον Τούρκο αξιωματικό που κατέπλευσε με το κότερό του συνοδεία της συζύγου του στη Μαρίνα Λάρνακας και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Κύπρο, δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρει η hurriyetdailynews, ο καπετάνιος Κάριρ Καραμάν, του οποίου η ταυτότητα διατηρήθηκε μυστική μέχρι πρόσφατα, παρέμεινε στο ιστιοπλοϊκό του μήκους 31 μέτρων που ονομάζεται "Σάντσεζ", το οποίο αποβιβάζεται στη μαρίνα της Λάρνακας μετά την άφιξή του στην Κύπρο με την σύζυγο του στις 2 Οκτωβρίου.
Ο Τούρκος υποπλοίαρχος είχε αποφοιτήσει το 2007 από την Ναυτική Ακαδημία της Σμύρνης και τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετούσε στην ναυτική βάση της Σμύρνης. Πριν λίγο καιρό πήγε στην Μερσίνα.
Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο Καράμαν είναι ύποπτος ως ένας από τους στρατιώτες του κινήματος του Fethullah Gülen και το όνομά του συγκαταλεγόταν ανάμεσα σε λίστα με ονόματα που θα συλλαμβάνονταν ως οπαδοί του Gülen και της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία. Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του και αναζητείτο από τις 29 Σεπτεμβρίου. Όταν το έμαθε, σχεδίασε τη διαφυγή του με το σκάφος του, φεύγοντας χωρίς να πάρει άδεια από το λιμεναρχείο.
"Η τουρκική αστυνομία διενήργησε έρευνα στο σπίτι μου μετά την έκδοση ενός εντάλματος. Αν με πιάσουν, θα με στείλουν στη φυλακή ", δήλωσε ο Καράμαν από τις ναυτικές δυνάμεις στην πρώτη του κατάθεση.
"Το όνομά μου συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των αξιωματικών μελών της FETÖ στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Η τουρκική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στο σπίτι μου αργά την 29η Σεπτεμβρίου μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης, οπότε έφυγα μαζί με τη σύζυγό μου. Θέλω να χρησιμοποιήσω το δικαίωμά μου για πολιτικό άσυλο ", πρόσθεσε.
Παρόλο που οι αρχές προσέφεραν στο ζευγάρι να παραμείνει σε ένα μυστικό σπίτι, ο Karaman επέλεξε να παραμείνει στη βάρκα σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στο μεταξύ, άμεσες ήταν οι ενέργειες που έγιναν από την Αστυνομία αφού οι ανακριτές ανέβηκαν στο κότερο και ανέκριναν τον Τούρκο αξιωματικό. Ωστόσο, οι ανακριτές δεν εντόπισαν οτιδήποτε το ύποπτο στο σκάφος. Την ίδια ώρα η ιδιαίτερη αυτή υπόθεση εξετάζεται από την Υπηρεσία Ασύλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: 
Hürriyet/Kibris, offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.