5/10/17

Βουλευτές-πρόβατα - Είναι δυνατόν οι βουλευτές να ψηφίζουν δίκην λόχου, αυτά που τους επιβάλλουν οι ηγετικές ομάδες των κομμάτων; Δεν ντρέπονται να εμφανιστούν στους ψηφοφόρους τους;

Ραβανός Αρης   
Προβλήματα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από το νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου

Ποιοι αντιδρούν και πως το αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση
Μείζον πρόβλημα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αν και για διαφορετικούς λόγους, δημιουργεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου με μια απλή βεβαίωση. Από τη μια πλευρά είναι το Μέγαρο Μαξίμου που είδε να υποχωρούν οι αντιδράσεις των ΑΝΕΛ διαπιστώνει ότι αρχίζει να γενικεύεται η οργή στους κόλπους της Εκκλησίας και από την άλλη πλευρά η ΚΟ της ΝΔ έχει σπάσει στα δύο. 
Μετά από μια μακρά περίοδο ηρεμίας στις σχέσεις Εκκλησίας - κυβέρνησης, με εξαίρεση το μάθημα των θρησκευτικών, ο Πρωθυπουργός που διατηρεί άριστη σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, βλέπει να συγκροτείται ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. Και δεν είναι μόνο το νομο σχέδιο για την αλλαγή φύλου που έχει ξε σηκώ σει θύελλα αντιδράσεων από Μητροπολίτες που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση. 

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και το ανακοινωθέν που εξεδόθη για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα και η σύνθεση της επιτροπής που όρισε η Ιερά Σύνοδος για το διάλογο με την Πολιτεία για το συγκεκριμένο θελμα και στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος και Πειραιώς Σεραφείμ είναι ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει η Εκκλησία της Ελλάδος. 

Για την κυβέρνηση η παρούσα ένταση ήρθε στην χειρότερη στιγμή και όπως λένε οι μυημένοι επί των κυβερνητικών παρασκηνίων, ο Πρωθυπουργός ξαφνιάστηκε από το βαθμό της κρίσης. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να μπουν στο τραπέζι θέματα από την αριστερή ατζέντα - σε αντιδιαστολή με τα μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζονται ως επί το πλείστον στο πεδίο της οικονομίας- δεν ανέμενε να σηκωθεί τόση σκόνη. Ακόμα και η ματαίωση της επίσκεψης στο Αγιο Όρος ήταν ένα ακόμα αρνητικό σήμα που δεν περίμεναν στο Μεγαρο Μαξίμου, όπου ήδη συζητείται για πιθανή συνάντηση Πρωθυπουργού με Αρχιεπίσκοπο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όμως, σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκει απέναντί της την Εκκλησία και αντί η ΝΔ, όπως λένε κορυφαία στελέχη της, να καρπωθεί από αυτή την ένταση, βιώνει και αυτή τη δική της κρίση και μάλιστα σε ζήτημα που ακουμπά στον ιδεολογικό της πυρήνα και αποτελεί αιτία πολέμου για την πλειοψηφία των συντηρητικών ψηφοφόρων της. 

Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν πήρε έξω αρχής καθαρή θέση, είτε αρνητική, είτε θετική στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας διχάστηκαν οι συντονιστές του κόμματος όταν συζητήθηκε το θέμα, παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Τελικά, η ΝΔ υπό το φόβο των αντιδράσεων από την Εκκλησία και ρίχνοντας πολύ νερό στο φιλελεύθερο κρασί της ηγεσίας, επιχειρεί να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται με την κατάθεση δικής της τροπολογίας που αναμένεται να απορριφθεί από την κυβέρνηση. Στη λογική να διατηρηθούν ισορροπίες, η τροπολογία εκτιμάται από στελέχη της ΝΔ, αντιμετωπίζει το εσωκομματικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε και αποτρέπει γενίκευση της εσωκομματικής κρίσης. Στην γαλάζια τροπολογία μεταξύ άλλων θα προβλέπεται η απόφαση για αλλαγή φύλου να λαμβάνεται μέτα την ενηλικίωση, να μην δίνεται το δικαίωμα υιοθεσίας και γάμου, κα.
ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον εδώ και χρόνια δεν ψηφίζουν με έγχρωμα ψηφοδέλτια, αν θυμάστε κ. Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν εντρεποντο,δεν κανουν για βολευτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Άρης Ραβανός είναι γνωστός ηρακλειδης της κοινοβουλευτικής παράγκας. Ειδικότητα του, να εκμαυλίζει τους cuckservatives, και να απαλύνει της απαιχθεις εντυπώσεις για τις επιλογές της Ν.Δ. Λες και υπάρχουν στις συντηρητικές μάζες νεοφιλελεδες, κεντρώοι, δεξιότεροι και αριστεροτεροι.. Μέχρι και το φύλο των παιδιών τους αλλάζουν από τα 15....και θέλουν να λέγονται γονείς, οι πορνοι....Τους πήραν την πατρίδα, την θρησκεία τους, τον πολιτισμό τους, την ιστορία τους, άλλοδαποι συνουσιάζονται με τους ίδιους και γονιμοποιούν τις γυναίκες τους, και τώρα μπορούν να αλλάζουν φύλο στα 15 Χρονά παιδιά τους...Και ασχολούμαστε εάν και πως θύμωσε ο κλόουν του θεού στην «ιεραρχία» με τον συνάδελφο του αντίχριστο Τσίπρα.... Δεν μας αξίζει οι ελευθερία ραγιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κάποιος μάς δείχνει κατι να μην κοιτάμε το χέρι του, αλλά αυτό που μας δείχνει.
    Αλλιώς, είμαστε πράγματι άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σας παρακαλούσα να μην υβρίζετε τα πρόβατα...Κυρίως δε, μην τα συγκρίνετε με τους βουλευτάς...
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)Αρκετοί βουλευτές ακολουθούν τις αντίχριστες ηγεσίες τους ψηφίζοντας επαίσχυντους νόμους μόνο και μόνο από προσωπικό συμφέρον, φοβούμενοι ότι εάν δεν το κάνουν θα διαγραφούν από το κόμμα τους και επομένως θα χάσουν την βουλευτική τους έδρα.
    Από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο:
    "Ιω. 12,42 ὅμως μέντοι καὶ ἐκ τῶν ἀρχόντων πολλοὶ ἐπίστευσαν εἰς αὐτόν, ἀλλὰ διὰ τοὺς Φαρισαίους οὐχ ὡμολόγουν, ἵνα μὴ ἀποσυνάγωγοι γένωνται·
    Ιω. 12,43 ἠγάπησαν γὰρ τὴν δόξαν τῶν ἀνθρώπων μᾶλλον ἤπερ τὴν δόξαν τοῦ Θεοῦ."
    2)Άλλοι είναι ηθικά διεφθαρμένοι ή και άθεοι.
    Ξεχνούν όλοι τους ότι "ἐστι Δίκης ὀφθαλμός, ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ".
    Να θυμηθούν το τραγικό τέλος Σοδόμων και Γομμόρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναί..ναί μείζον πρόβλημα, τί νά σάς πώ..
      ταράχθηκαν τα πολιτικά γομάρια τάχα μού, τάχα μου. Να δείς πως τον λέγαν μωρέ εκείνο τον λόφο έξω απ' την πύλη της Τριπολιτσάς που παλούκωναν τους ραγιάδες..Α, ναί..ΠΑΛΟΥΚΟΡΑΧΗ !!
      Κοντοζυγώνει η ώρα όπου νά' ναι...καί θ' απαλλαχθούν απ' τίς ανησυχίες τούς αυτές..

      Διαγραφή
  7. Θα ήθελα να χρησιμποιήσω για τους γραικύλους ανθωπάκους ΒΟΛΕΥΤΕΣ μας τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ αλλά προτιμώ να τους αφιερώσω το μύθο του Αισώπου : Ζευς και Αισχύνη και θα καταλάβουν γιατί δεν έχουν αυτή την αρετή: Ζεὺς πλάσας ἀνθρώπους τὰς μὲν ἄλλας διαθέσεις εὐθὺς αὐτοῖς ἐνέθηκε, μόνης δὲ αἰσχύνης ἐπελάθετο. Διόπερ ἀμηχανῶν πόθεν αὐτὴν εἰσαγάγῃ, ἐκέλευσεν αὐτὴν διὰ τοῦ ἀρχοῦ εἰσελθεῖν. Ἡ δὲ τὸ μὲν πρῶτον ἀντέλεγε καὶ ἠναξιοπάθει. Ἐπεὶ δὲ σφόδρα αὐτῇ ἐπέκειτο, ἔφη· Ἀλλ᾿ ἔγωγε ἐπὶ ταύταις ταῖς ὁμολογίαις εἴσειμι ὡς, ἂν ἕτερόν μοι ἐπεισέλθῃ, εὐθέως ἐξελεύσομαι. Ἀπὸ τούτου συνέβη πάντας τοὺς πόρνους ἀναισχύντους εἶναι.
    Τούτῳ τῷ λόγῳ χρήσαιτο ἄν τις πρὸς ἄνδρα πόρνον.
    Στα νέα Ελληνικά
    Όταν ο Δίας έπλασε τους ανθρώπους, έβαλε μέσα τους διάφορες αρετές και ευαισθησίες.
    Ύστερα είδε ότι κάτι ξέχασε: την Ντροπή ξέχασε να βάλει μέσα στους ανθρώπους. Αλλά δεν είχε κάποια "πόρτα" από την οποία να βάλει την ντροπή μέσα στον άνθρωπο.
    Τότε πρόσταξε την Ντροπή (προσωποποιημένη) να μπει στον άνθρωπο από τον πρωκτό του.
    Η Ντροπή δεν το δεχόταν! "Όχι!" φώναζε, "δε θα περάσω από τέτοια τρύπα! Είμαι η ρίζα των αρετών και δε μου αξίζει τέτοια μεταχείριση! Ντρέπομαι! Δεν μπορώ να μπω από εκεί!".
    Αλλά του Δία η εντολή ήταν άκαμπτη: "πρέπει να μπεις, και μάλιστα από τον πρωκτό, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν κάνει να μείνουν οι άνθρωποι δίχως ντροπή. Και αν ακόμα εσύ ανέχεσαι να μείνουν οι άνθρωποι δίχως ντροπή, σε προστάζω εγώ να μπεις στους ανθρώπους, από τον πρωκτό τους!". Αναστέναξε η Ντροπή, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, "εντάξει" είπε, "θα μπω, αλλά με μια συμφωνία: αν μετά από εμένα μπει από την ίδια οπή κάτι άλλο, και προπάντων αν μπει ερωτικό όργανο, εγώ θα φύγω από εκείνον τον άνθρωπο!"
    - "Σύμφωνοι", είπε ο Δίας.
    Έτσι, η Ντροπή μπήκε και κατοίκησε στους ανθρώπους, αλλά όποιος άνθρωπος "σοδομίζεται" χάνει για πάντα την αίσθηση της ντροπής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aς μην ξεχνάμε ότι το νομοσχέδιο είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.