26/10/17

Με αναγκαίες συνέπειες προειδοποιεί το ΝΑΤΟ την Τουρκία για τους S-400

  • (Φωτ.: armynow.net)
Ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Πετρ Πάβελ, προειδοποίησε την Άγκυρα σχετικά με την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη «με αναγκαίες συνέπειες». Σύμφωνα με το defencenews.com, ο Τσέχος στρατηγός, αν και παραδέχθηκε ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέγει τα οπλικά συστήματα που επιθυμεί, εντούτοις υπενθύμισε ότι το ρωσικό σύστημα θα προκαλέσει προβλήματα διασύνδεσης και ενσωμάτωσης στα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την Τετάρτη σε δημοσιογράφους του Defense Writers Group. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Πετρ Πάβελ απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, και τονίζεται ότι «η ανησυχία του φαίνεται να πηγάζει από την πιθανότητα διαρροής πληροφοριών προς τη Ρωσία».
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξή του στο Reuters τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα από την Τουρκία για την ενσωμάτωση των S-400 στο σύστημα αεράμυνας της Συμμαχίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ότι δεν πρότειναν κάποια βιώσιμη εναλλακτική λύση, ωστόσο ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μιλούσε έως τώρα με τη Γαλλία και την Ιταλία για παρόμοια συστήματα. «Μου είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διάλογο σχετικά με πιθανή παράδοση συστημάτων αεράμυνας από αυτές, άσχετα από τους S-400», είπε χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

  1. Ο Τσέχος στρατηγός του οποίου ο στρατός…

    1) Διαθέτει ΡΩΣΙΚΑ άρματα Τ-72 & απομιμήσεις ΡΩΣΙΚΩΝ BMP / BRDM,
    2) Μετακινείται με ΡΩΣΙΚΑ αυτοκίνητα UAZ,
    3) Αερομεταφέρεται με ΡΩΣΙΚΑ ελικόπτερα Mil Mi-8 / Mi-17,
    4) Στηρίζει την ΑΑ άμυνά του σε ΡΩΣΙΚΟΥΣ πυραύλους SA6 & SA13,
    5) Εξοπλίζεται με ΡΩΣΙΚΑ αντιαρματικά RPG-7 και ΑΤ-5,
    6) Πετάει με ΡΩΣΙΚΑ ελικόπτερα Mi Mi-24 κλπ, κλπ, κλπ

    …αυτός ο στρατηγός επιχειρεί να κάνει μαθήματα «συμβατότητας εξοπλισμού με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα». ΟΚ!

    Δηλαδή τι να πουν η Βουλγαρία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, και η Ρουμανία που αν και μέλη ΝΑΤΟ, χρησιμοποιούν ακόμη εξοπλισμό ΕΣΣΔ (ούτε καν Ρωσίας) που τον συναντά κανείς μόνο σε ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλαδαρη και χαλαρη ( οπως το ΝΑΤΟ μας συνηθισε στα περι την Τουρκια σχετικα) η τοποθετηση, που στην ουσια ουτε κουνημα δαχτυλου θυμιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.