24/1/18

Αθήνα: Πορεία Κούρδων ενάντια στην τουρκική εισβολή στο Αφρίν - Συμπλοκές Κούρδων και Τούρκων στη Γερμανία

  • Κούρδοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική εισβολη στην επαρχία Αφρίν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
Με σύνθημα «η ψυχή του Κομπάνι οδηγός για το Αφρίν», Κούρδοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επιδρομή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν. Οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν, καθώς εκεί ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμαρτυρήθηκαν «ενάντια στη βάρβαρη αυτή επίθεση του τουρκικού κράτους, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο πόλεμο και μία ακόμη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή».
Ο Μουσλίμ Ιμπραήμ, εκπρόσωπος του κουρδικού- συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), τόνισε: «Ο λαός στο Αφρίν αντιστέκεται. Ήταν η μόνη περιοχή που ήταν σταθερή. Με την πράξη του αυτή ο Ερντογάν προκαλεί νέο κύμα προσφύγων, νέα αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Το Αφρίν αντιστέκεται και θα νικήσει. Όπως ήταν η αρχή του τέλους για το ISIS το Κομπάνι, θα είναι αρχή του τέλους για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του. Θέλουμε να καταδικάσουμε και την Ρωσία που έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν. Καλούμε όλη την παγκόσμια κοινότητα, τους δημοκράτες να σταθούν δίπλα από το Αφρίν, όπως στάθηκαν και δίπλα από το Κομπάνι. Η μάχη είναι κατά της τρομοκρατίας που φανερά ο κύριος Ερντογάν υποστηρίζει».
Συμπλοκές Τούρκων με Κούρδους στη Γερμανία
Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν τις τελευταίες μέρες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επέμβαση εναντίον Κούρδων μαχητών στον θύλακα της Αφρίν. Ειρηνικές διαδηλώσεις Κούρδων έγιναν από την Κυριακή μέχρι και σήμερα στο Βερολίνο, στη Στουτγκάρδη και στο Χάιλμπρον, ενώ στο Αμβούργο η Αστυνομία κατάσχεσε απαγορευμένες σημαίες που κρατούσαν διαδηλωτές.

Τα επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ανόβερου (πηγή: World News)
Στο Ανόβερο πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ωστόσο αργότερα ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκησαν με Τούρκους στο αεροδρόμιο της πόλης. Στην συμπλοκή έλαβαν μέρος δεκάδες άτομα και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας. Στην Γερμανία ζουν 650.00-800.000 Κούρδοι, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες λόγω της κατάστασης στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.