12/1/18

Άλλος εξευτελισμός, μαθαίνουμε από τους αλβανοσκοπιανούς ότι η Ελλάδα αποδέχτηκε τον όρο "Μακεδονία" στο όνομα

Μπούγιαρ Οσμάνι: Η Αθήνα αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» στη νέα σύνθετη ονομασία
 • Μπούγιαρ Οσμάνι (φωτ.: europeanwesternbalkans.com)
Για αποδοχή της Αθήνας μιας ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία» έκανε λόγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι. Ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της χώρας μίλησε χθες σε εκπομπή της τηλεόρασης «24» στα Σκόπια, προκαλώντας αίσθηση με τα όσα αποκάλυψε.
Δήλωσε πως η Αθήνα αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», πως υπάρχουν προτάσεις που συζητούνται, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Μπούγιαρ Οσμάνι επισήμανε ότι και στον κυβερνητικό συνασπισμό στα Σκόπια υπάρχει συναίνεση πως ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να υπάρχει στη νέα σύνθετη ονομασία.
«Κάποιες από τις προτάσεις θα πρέπει να είναι επαρκώς ώριμες ώστε να αντέξουν στην πίεση του κοινού. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα βοηθήσω τη διαδικασία. Προσπαθούμε να βρούμε μια αποδεκτή λύση που δεν θα χτυπήσει ευαίσθητες αξίες των δύο χωρών Εμείς και οι Έλληνες καταθέτουμε προτάσεις και ο Μάθιου Νίμιτς θα καταλήξει σε μια αμοιβαία σεβαστή λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του καναλιού της πΓΔΜ
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η επίλυση του προβλήματος αποτελεί σύνθετη διαδικασία, αλλά θεωρεί πως υπάρχει βούληση από τις δύο κυβερνήσεις ώστε να βρεθεί λύση. «Προσπαθούμε να αναλύσουμε όλες τις πτυχές του θέματος. Αυτό το ζήτημα έχει έναν ορθολογικό πυρήνα, με πολλές ωστόσο συναισθηματικές προεκτάσεις που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών» υπογράμμισε, τονίζοντας πως είναι η κατάλληλη εποχή προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη και να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Τέλος, ανέφερε πως δεν έχει συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο η αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων ή της λεωφόρου, αλλά θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα για να χτιστεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες, τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τη διαδικασία.

3 σχόλια:

 1. Στο Συλλαλητηριο , να εχουμε ολοι τις καμερες απο τα τηλεφωνα ετοιμες. Δεν ξερουμε τι πρακτορες θα προκυψουν και τι θα κανουν !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. >Για αποδοχή της Αθήνας μιας ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία» έκανε λόγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι<

  Καινούριο είναι αυτό; Η Αθήνα έχει αποδεχτεί την σύνθετη ονομασία, έστω και αν περιέχει το "Μακεδονία", ή παραγωγό του, από το 2007 (ίσως και νωρίτερα, δεν είμαι βέβαιος γι αυτό). Αν δεν καταλήξαμε σε συμφωνία μέχρι σήμερα, ο λόγος είναι η αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι, που επέμενε στο συνταγματικό όνομα. Αυτή μάς έσωσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ανθρωπάρια που δυστυχώς για εμάς αναδείξαμε και αναδεικνύουμε για πολιτικό προσωπικό στην χώρα μας είναι έτοιμοι να δώσουν ότι οι άλλοι θέλουν (βασικά αυτό μονολεκτικά καλείται προδοσία).

  Ευτυχώς όμως που οι εχθροί των συμφερόντων μας παρ' όλα αυτά αποδεικνύονται υπέρ του μέτρου πλεονέκτες και απαιτώντας ακόμα περισσότερα οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο. Το ίδιο άλλωστε γίνεται και με την Κύπρο και που αν και εμείς επιμένουμε στην ενδοτικότητα μας οι τούρκοι ζητούν τα ρέστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.