13/1/18

ΥΠΕΞ: Προετοιμασία για το άνοιγμα της διασυνοριακής διάβασης των Πρεσπών

Η προετοιμασία για το άνοιγμα της διασυνοριακής διάβασης των Πρεσπών τέθηκε επί τάπητος την Παρασκευή σε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, της υφυπουργού Οικονομίας Αικατερίνης Παπανάτσιου, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, καθώς και εκπροσώπων των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υποδομών και Μεταφορών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην απαραίτητη προετοιμασία για την εξασφάλιση της λιμναίας και χερσαίας πρόσβασης στη διάβαση των Πρεσπών, για την οποία θα απαιτηθεί η κατασκευή δρόμου, καθώς και κτηριακών υποδομών που θα φιλοξενούν τελωνείο και εγκατάσταση διαβατηριακού ελέγχου.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε να προωθηθεί η διαδικασία ανάθεσης των απαραίτητων συναφών μελετών, ενώ ως προς τη χρηματοδότηση, θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθούν πόροι του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδας-πΓΔΜ (interreg).
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, όλες οι πλευρές ανέδειξαν τη σημασία του έργου για την τοπική οικονομία αλλά και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.