4/1/18

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το ρίσκο της… χαλάρωσης

Γιατί άλλαξε εντελώς το κλίμα στις σχέσεις με τους πιστωτές και η χώρα οδεύει προς την έξοδο από το πρόγραμμα. Η «κούραση», το γεωπολιτικό παιχνίδι και τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Όπως ο Προμηθέας της μυθολογίας, η Ελλάδα ήταν αλυσοδεμένη σ’ ένα βράχο από το 2010 και το συκώτι της έτρωγαν οι ανελέητοι ξένοι πιστωτές ως τιμωρία για το ότι πυροδότησε την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Ετσι ήταν μια συγκεκριμένη εθνική αφήγηση. Όπως, όμως, ο ηρωϊκός Ηρακλής έσωσε τον Προμηθέα, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας -στα μάτια του τουλάχιστον- είναι ο ηγέτης που θα πετύχει τη σωτηρία της Ελλάδας το 2018, τερματίζοντας τον οκταετή κύκλο διασώσεων και αποκαθιστώντας την εθνική κυριαρχία.
Αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη μεταστροφή για τον κο Τσίπρα. Ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015 ως ο πλέον ριζοσπαστικός αριστερός πρωθυπουργός ευρωπαϊκής δημοκρατίας στην περίοδο μετά το 1945. Ενας αδιάλλακτος εχθρός των πιστωτών, αποστρεφόταν τη θηλιά στον λαιμό επί της ελληνικής οικονομικής πολιτικής. Η απερισκεψία του παραλίγο να κοστίσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Τότε στο παρά πέντε άλλαξε πορεία και άρχισε να τηρεί τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών. Η παράδοσή του κράτησε την Ελλάδα στη νομισματική ένωση.


Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.