24/1/18

Επείγον - Για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Σάββας Καλεντερίδης
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης πέτυχε, γιατί τα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία και η οργανωτική επιτροπή δεν έδωσαν το δικαίωμα στα "πιστόλια" της κυβέρνησης και του συστήματος να το πολεμήσουν και να το λοιδορήσουν.
Η κοινωνία, οι πολίτες, παρά το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης να απαξιώσει το συλλαλητήριο, ακριβώς επειδή δεν έβλεπε πίσω από τους διοργανωτές κάτι επιλήψιμο, πίστεψε, κατανίκησε το φόβο και τους ενδοιασμούς που προκάλεσε η κυβερνητική προπαγάνδα και έκανε μια μικρή δημοκρατική επανάσταση.
Είναι δε τόσος ο τρόμος των ιδεοληπτικών εξουσιομανών, που ακόμα και μετά την τεράστια επιτυχία της Κυριακής, συνεχίζουν να χύνουν δηλητήριο για το συλλαλητήριο, κάνοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και προσβάλλοντας τους Έλληνες πολίτες.
Όσον αφορά την ουσία, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μη κομματική πολιτική εκδήλωση της τελευταίας εικοσιπενταετίας, έχει καταδείξει χαρακτηριστική δυσαρμονία κυβέρνησης - εκλογικού σώματος, ενώ έχει γίνει και ένα διεθνές θέμα, αφού προκάλεσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, το επόμενο συλλαλητήριο, που αποφάσισε και ανακοίνωσε για την Αθήνα ένας πολίτης που δεν αποτελεί μέλος μιας ομάδας ή ενός σωματείου, έχει σοβαρές πιθανότητες να μην έχει την επιτυχία εκείνου της Θεσσαλονίκης, με καταστροφικές συνέπειες στο θέμα της Μακεδονίας.
Για να μην δικαιωθούν όλοι εκείνοι που καθυβρίζουν με μίσος το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σ' αυτό, θα πρέπει να γίνουν τα εξής;
Πρώτον, να αναλάβει άμεσα τη διοργάνωσή του μια ομάδα πολιτών με τέτοια χαρακτηριστικά, τους οποίους δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει κανείς από εκείνους που περιμένουν στη γωνία για να το υπονομεύσουν. Η ομάδα ατή θα πρέπει να πράξει τα δέοντα, ούτως ώστε το συλλαλητήριο να τεθεί υπό την αιγίδα των σχετικών φορέων, όπως Παμμακεδονικές Οργανώσεις, Μακεδονικά Σωματεία κλπ.
Δεύτερον, το συλλαλητήριο θα πρέπει να έχει έναν μόνο στόχο, να τονιστεί σε κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν δίνουν την άδεια στην κυβέρνηση και σε οποιονδήποτε άλλον να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας.
Τρίτον, για να μην επαναληφθούν οι τραγελαφικές καταστάσεις της Θεσσαλονίκης, όπου οι ομιλίες ορισμένων αποτέλεσαν "βούτυρο στο ψωμί" των υπονομευτών και των υβριστών, να μην υπάρχει κανένας ομιλητής, απλά να χαιρετίσουν την εκδήλωση εκπρόσωποι φορέων, με χαιρετισμούς που δεν θα ξεπερνούν τα δυο λεπτά.
Τέταρτον, για καθαρά συμβολικούς λόγους να κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ένας απόγονος αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από Κρήτη και Μάνη (π.χ. Γύπαρης, Κατεχάκης, Τσοτάκος).
Συμπερασματικά, και επειδή είναι σφόδρα πιθανόν, είτε λόγω της δυναμικής που υπάρχει στην κοινωνία, είτε λόγω εμπλοκής διαφόρων κύκλων, το συλλαλητήριο να μετατραπεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση, η Οργανωτική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε το συλλαλητήριο να περιοριστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ένα και μοναδικό στόχο, που είναι να απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση του ονόματος από την κυβέρνηση.
Ένα εκατομμύριο κόσμος, είναι πολύ πιο ισχυρός από μια αδύναμη και ούτως ή άλλως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κόσμου κυβέρνηση και από ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να υπερασπιστεί την εθνική μας ταυτότητα.
Για τους προβοκάτορες δεν συζητάμε, αν η οργάνωση είναι αγνή πατριωτική και χωρίς σκιές και η συμμετοχή του κόσμου μαζική, οι προβοκάτορες δεν θα βρουν χώρο να δράσουν, όπως δεν βρήκαν στη Θεσσαλονίκη.
Αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις, το συλλαλητήριο θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος εκείνων που οδηγούν τη Μακεδονία στο κρεματόριο.
Δεν υπάρχει χρόνος, αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο.

38 σχόλια:

  1. O μονος τροπος να εξασφαλιστει η επαναληψη της επιτυχιας της Θεσσαλονικης ειναι οι διοργανωτες της θεσσαλονικης να καλυψουν υπο την αιγιδα τους και της Αθηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκεις και μένα απόλυτα σύμφωνο.

      Διαγραφή
    2. Με τον Φρανγουλη....? Ουτε θέλω να ξέρω πως λέγεται και αν προφέρω σωστά το όνομα του. Του συστήματος ειναι και αυτός παρτε χαμπάρι επιτέλους.

      Διαγραφή
    3. ΣΩΣΤΟΣ.
      Υπουργός "Αμύνης" υπό Πικραμένο.
      Ο Πικραμένος Υπέγραψε (αποπεράτωσε) ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
      Αντί να πάει και να τού πὰρει τό κεφάλι (σπαθί δέν τού δώσανε;;;) ὀταν απεφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων;;;
      Χωρια που μας προέτρεψε να ψηφίσουμε ΝΑΙ τό 2015.

      Διαγραφή
  2. Ορθή η τοποθέτησή σου Σάββα. Αν δωθεί η οποιαδήποτε πολιτική διάσταση σε μια τέτοια κίνηση, αυτομάτως θα χάσει τη δυναμική της. Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος να διασφαλισθεί ο ενωτικός - πατριωτικός χαρακτήρας ενός συλλαλητηρίου είναι να σπεύσουν άμεσα οι παμμακεδονικές ενώσεις Ελλάδας και εξωτερικού, υπό την αιγίδα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, να ανακοινώσουν μια εκδήλωση - κάλεσμα σε άλλη ημερομηνία (ίσως πριν τις 4/2) με ομιλητές αποκλειστικά από τον ακαδημαϊκό χώρο και - όπως ορθά προτείνεις - απογόνους μακεδονομάχων. Ούτε πολιτικούς, ούτε στρατιωτικούς, ούτε κληρικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσοχή και στην περιφρούρηση γιατί οι υποκινούμενοι "αντεξουσιαστές" καραδωκούν. Μην ξεχνάμε τη Marfin!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι πως δεν έγινε μέχρι σήμερα κάποιου είδους παράσταση/διαμαρτυρία ακόμα και μηνητήρια αναφορά στις εταιρείες κινητής οι οποίες συνέδραμαν στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης και έριξαν το σήμα στο χώρο του συλλαλητηρίου. Βρίζουμε τα κανάλια που δεν το έδειξαν, αλλά αυτό που έκαναν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ήταν τρεις φορές χειρότερο και επικίνδυνο. Για να μή μιλήσουμε και για ποινικές ευθύνες. Ένα τράβηγμα του αυτιού θα ήταν καλό προς συμμόρφωση και για το επερχόμενο συλλαλητήριο.

    Επιπροσθέτως ομολογώ ότι ο χώρος της πλατείας Συντάγματος δεν προσφέρεται για το συλλαλητήριο καθώς είναι δίπλα στη "βάση" των μπαχαλάκηδων. Αντίθετα εάν επιλέγονταν ένα σημείο μακριά του κέντρου, π.χ Πειραιάς, θα έπρεπε για να κάνουν την προβοκάτσια τους οι γνωστοί "άγνωστοι" να διασχίσουν 2 φορές όλη την Αθήνα, πράγμα διόλου εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε για την δημοσιευση, του υποπτου αυτου γεγοτος....

      υ.γ.
      Ο πρεσβης των ΗΠΑ, βγηκε κι τοποθετηθηκε εμμεσα στο.μεγαλο αυτο συλλαλητηριο, καλωντας, την αφωσιοση της συγκυβερνησης στην διαπραγματευση !!!!

      Βλεπω πως οι "συμπτωσεις", αυξανονται γεωμετρικα!

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΕς ΕΤΑΙΡΙΕς επραξαν τουτο.
      Να ενημερωθουμε. Αν ισχυει αυτο, τοτε παιζονται και αλλα .

      Διαγραφή
  5. Σάββα ο κόσμος ψάχνει διακαώς ηγέτη!!! (Επανάσταση Χωρίς επαναστάτη δεν υπήρξε ποτέ !!! ) Το σίγουρο είναι ότι το συλλαλητήριο μάζεψε πολύ κόσμο Έναν κόσμο που μέρα με τη μέρα νιώθει τον ανθελληνισμό να γιγαντώνεται. Αυτο οφείλεται Κυρίως στο ότι το πολιτικό φάσμα Δεν καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων. Προσωπική μου άποψη την οποία πιστεύω και ελπίζω ότι το στυλάκιτήριο στην Αθήνα θα είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί ο κόσμος έχει μέσα του και κρύβει μεγάλη οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιο μυστήριο κύριο Μιχάκη που φέρεται ως ένας απο τους διοργανωτές τον γνωρίζετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαυιδ
      Μην το κανεις αυτο.Δεν μας νιαζει ο διοργανωτης.Εσενα γιατι σε νιαζει ?? Εισαι απ τους...αλλους ?? Δεν εισαι.Μην σπερνεις μικροβια..δεν αξιζει.

      Διαγραφή
  7. Προσοχή: Ὑπάρχει κίνδυνος, γιατί στην Ἀθήνα βρίσκονται ὅλοι οἱ προβοκάτορες πού εἴδαμε στίς διαδηλώσεις κατά τῶν μνημονίων.
    Ἡ πρόταση τοῦ Σάββα εἶναι τέλεια, καί ἀπόλυτα ἀναγκαῖο εἶναι, νά ἀκολουθηθῆ.
    Μᾶλλον πρέπει οἱ διοργανωτές τῆς Θεσσαλονίκης νά ἀναλάβουν καί τήν Ἀθήνα. Ἐπειγόντως.
    Ἀρχηγός πραγματικός δέν εἶναι δυνατόν νά βρεθῆ τώρα, ἐκ τοῦ μηδενός. Θά προκύψῃ μέ διεργασίες ἀξιοκρατίας, φυσικά, καί στό ἄμεσο μᾶλλον μέλλον.
    Ἄλλωστε τώρα, δέν ζητεῖται, οὔτε εἶναι, "ἐπανάσταση".
    Εἶναι Ἀνάσταση! - τοῦ Λαοῦ.

    ΥΓ. Θεωρῶ ὅτι ἡ ἀπόλυτα ἀρνητική στάση τῆς Κυβερνήσεως καί τῶν περισσότερων ΜΜΕ γιά τό συλλαλητήριο τῆς Θεσσαλονίκης, πρίν, κατά καί μετά τήν διάρκειά του, συνιστᾶ προάγγελο μεγάλης εὐθύνης τους, πολιτικῆς καί κατόπιν ἐρεύνης ἐνδεχομένως καί ποινικῆς, γιά ὅ,τι ὑπονομευτικό τοῦ συλλαλητηρίου καί τῆς ἀσφαλείας τῶν πολιτῶν τυχόν συμβῆ στήν Ἀθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν τελικά ως διοργανωτήςή και εμπνευστής τού συλλαλητηρίου πορουσιασθεί ένας περίπου γραφικός οριακός σκοτεινός τυπάκος, περιβαλλόμενος από χρυσαύγουλα και παλιοημερολογίτες, το θέμα όχι απλά απαξιώνεται, αλλά φθάνει ουσιαστικά να διακωμωδείται και να γελοιοποιείται.
    Μόνη λύση η παράλληλη διοργάνωση σε άλλο σημείο, όπως π.χ. Πεδίο τού Άρεως, και σε ώρα πρόσφορη (π.χ. 11:00 π.μ. ή 16:00) από τις ίδιες δυνάμεις που οργάνωσαν την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη .
    Η δυναμική υπάρχει, ο χρόνος μπορεί να επαρκέσει, ας συνεννοηθούν οι άνθρωποι και ας προχωρήσουν .
    Η συγκέντρωση πρέπει να γίνει.
    Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε.
    Ας παρέμβουν αυτοί που πρέπει χωρίς καθυστέρηση, ώστε να γίνει σωστή η
    διαμαρτυρία και όπως αξίζει σην Ιστορία τού τόπου και ειδικότερα τής "Μακεδονίας τής ξακουστής, τού Αλεξάνρου τής χώρας" .
    Αλοίμονο αν ολόκληρη πρωτεύουσα τής Ελλάδος αποθέσει τις τύχες της για τέτοιο κεφαλαιώδες ιστορικό ζήτημα, στα χέρια ενός τυχάρπαστου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστές παρατηρήσεις Σάββα και μπράβο σου για άλλη μια φορά. Το συλλαλητήριο να μας ενώσει και με αποκλειστικό στόχο την προστασία της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θέλει και καλη άμυνα....περιφρουριση από αναρχικούς και κουκουλοφορους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, εμπνευστής και διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας για την Μακεδονία, που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, έδωσε, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, το στίγμα της νέας συγκέντρωσης


    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΚΗ:

    http://www.real.gr/audiofiles/658316.mp3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τίποτα δέν εἶναι βέβαιο γιά τόν προσανατολισμό τοῦ κ. Μιχάκη. Δεῖτε τό http://attikanea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_252.html
      Θα φανῆ τί εἶναι ἄν δεχθοῦν συνεργασία μέ τήν Ἐπιτροπή ποῦ διοργάνωσε τό συλλαλητήριο τῆς Βορείου Ἑλλάδος, καί ἄν ἀποφύγουν ὁμιλητές που θά δώσουν λαβή στό νά χαρακτηρισθοῦν κομματικά οἱ συμμετέχοντες.
      Κρίνω ἀπολύτως ἀναγκαία τήν συνδρομή τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Θεσαλονίης, γιά νά μή ξεφύγη τό ὅλο θέμα.

      Διαγραφή
    3. κ Socrates, Η σελίδα του στο φατσοβιβλίο:

      https://www.facebook.com/profile.php?id=100001208534532&lst=100002959239954%3A100001208534532%3A1516830093

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. Δεν χρειάζονται πολλά-πολλά. Οι δημοσιογράφοι κάνουν και ερωτήσεις χαζές, περιττές, προβοκατόρικες... Είναι συλλαλητήριο για όλους τους Έλληνες. Καλά "ακούγεται" ο κύριος Μιχάκης. Ενωμένοι και υπερκοματικά για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Είμαστε μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφήστε τον (κάθε) Μιχάκη και κοιτάξτε να οργανωθούμε για να κατέβουμε μαζικά στο Σύνταγμα! Κύριε Καλεντερίδη αναλάβετε κι εσείς έστω ένα μέρος της διοργάνωσης! Σωστή η πρόταση να μην υπάρχουν πολλοί ομιλητές, αλλά χωρίς καθόλου δεν γίνεται! Επίσης, είναι έγκλημα να γίνει τελικά το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου! Είναι πολύ αργά τότε, τώρα πρέπει να γίνει που τρέχουν τα γεγονότα και οι προδοσίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελαβα ἀπό φίλο πολύ ἀξιόπιστο, μήνυμα μέ περιεχόμενο
    "....προβλήματα με ... κλπ μπερδεμένα ... Γι΄αυτό ...αποστασιοποιήθηκαν.... [οἱ τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Θεσσαλονίκης] Δες την επίσημη τοποθέτηση :
    Παμμακεδονικές ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και χριστιανικά σωματεία που πρωτοστάτησαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ήδη έχουν αποστασιοποιηθεί από το «συλλαλητήριο» που διοργανώνει ο κ. Μιχάκης. Οι ίδιοι οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης μόλις ενημερώθηκαν για το ποιος δημιούργησε την εκδήλωση στο facebook για το Συλλαλητήριο της Αθήνας αποφάσισαν να απέχουν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία".

    Δέν ἔχω πρόσβαση στό φέϊσ-μπουκ. Ἐλεγξτε καί μόνοι σας παρακαλῶ τό θέμα τῆς ἀποστασιοποιήσεως τῶν διοργανωτῶν τῆς συγκεντρώσεως τῆς Θεσσαλονίκης.... Ἐγώ, ἐμπιστεύομαι τόν φίλο μου αύτόν πολύ, σέ ὅλα τά θέματα, καί ἀπολύτως στό συγκεκριμένο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακεδονικές ἐνώσεις τοῦ συλαλληλτηρίου τῆς θεσσαλονίκης, φέρονται ὅτι ἀποστασιοποιοῦνται ἀπό τό συλλαλητήριο στό ὁποῖο καλεῖ ὁ κ.Μιχάκης καί ἐτοιμάζουν ἄλλο γιά τόν Μάρτιο:
    "...οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, τα πολιτιστικά σωματεία, οι χριστιανικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς θα περιμένουν να δουν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και τότε θα ανακοινώσουν την πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν τα μέσα Μαρτίου. Η εκδήλωση του κ. Μιχάκη δεν έχει καμία σχέση με συλλαλητήριο και δεν θα πρέπει να συνδέεται με τις συντονισμένες ενέργειες φορέων που ανήκουν στον πατριωτικό χώρο και εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση του μεγαλειώδους Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης". πηγη:thestival.gr , Από:
    https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/191836/poios-einai-o-diorganotis-psaltis-nomikos-politeftis-tou-syllalitiriou-gia-ti-makedonia-stin-athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να εξασφαλισθεί η επιτυχία της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης στο επερχόμενο εθνικό κάλεσμα στην Αθήνα αλλά και για να ενθαρρυνθούν πλείστοι όσοι αριστεροί πατριώτες βρίσκονται ακόμη υπό την επήρεια των άθλιων ξεπουλημένων μαντριών της εγχώριας καθεστωτικής "Αριστεράς" που συντάχθηκαν με το Σύριζα στο Μακεδονικό (ψευτοΚΚΕ, ΛΑΕ/Σύριζα νο.2, Ανταρσύα κτλ.) να απενοχοποιήσουν τον πατριωτισμό τους, να χειραφετηθούν πολιτικά και να κατέβουν μαζικά, πρέπει στο επερχόμενο συλλαλητήριο να δοθεί η ευρύτερη διάσταση της σημασίας των λαικών κινητοποιήσεων για το Μακεδονικό:

    α)το γενικότερο λαικό ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας, του δημόσιου & ιδιωτικού πλούτου της και στην ξένη πολιτικο-οικονομική κηδεμονία και υποτέλειά μας.
    β) ΠΡΕΠΕΙ (αντίθετα με ό,τι λέει ο Σάββας που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των επικριτών της συγκέντρωσης) να εκφρασθεί η αντισυστημικότητα των λαικών κινητοποιήσεων για το Μακεδονικό και ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ της πατρίδας μας, απαραίτητη προυπόθεση για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό κατεστημένο και να αναδυθούν νέες λαικές πατριωτικές δυνάμεις.
    γ)να τονισθεί η ανάγκη υπέρβασης των σημερινών ψευδών διαχωριστικών γραμμών "Δεξιά-Αριστερά" και να υπογραμμισθεί η νέα πραγματική διαχωριστική γραμμή: ή με τους λαούς και τα έθνη ή με την παγκοσμιοποίηση και το διεθνοποιημένο κεφάλαιο.

    Τέλος πρέπει να περιφρουρηθεί ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ η συγκέντρωση ώστε το ακροδεξιό ή το αριστερό/ψευτοαναρχικό παρακράτος να μην αφεθεί να δράσει... να κρατηθούν μακριά οι χρυσαύγουλοι και οι ομογάλακτοί τους που θα αμαυρώσουν με την παρουσία τους το συλλαλητήριο αλλά και η άλλη πλευρά του ίδιο νομίσματος, οι τραμπούκοι των επαγγελματιών "αντιρατσιστών"/μεταναστοπατέρων του ΣΕΚ/Ανταρσύα και των ψευτοαναρχικών συνιστωσών του Σύριζα, Ροτσιλντνάντε και Α/Κ κτλ. που θα επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν τους μετέχοντες στη συγκέντρωση.

    Καλό βόλι! Όταν η πατρίδα καλεί, ο καθένας κρίνεται από το πώς ανταποκρίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. El Carnicero Rojo
      Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον πατριωτισμό απλών πολιτών.
      Πάντα η κριτική μου ήταν στις ηγεσίες.
      Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν μια μικρή δημοκρατική επανάσταση.
      Χωρίς κομματικά και άλλα κέντρα, χωρίς "ειδικούς", "ιδεολόγους" και άλλα τέτοια.
      Ήταν πραγματικά αυθεντική δημοκρατική αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών.
      Ούτε δεξιά ούτε αριστερά προτάγματα υπήρχαν.
      Ένα αίτημα υπήρχες: "Εμείς οι πολίτες της Ελλάδας, δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να βγάλετε στο παζάρι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας".
      Το σάπιο και τελειωμένο πολιτικό σύστημα τα χρειάστηκε.
      Αν γίνει το ίδιο στην Αθήνα και μάλιστα με μεγαλύτερη συμμετοχή και παλμό, υπάρχει περίπτωση να κένουν πίσω, να τρομοκρατηθούν.
      Αυτή η νίκη, θα ανοίξει το δρόμο, θα παιδεύσει τους πολίτες, για να μάθουν ότι όταν αποφασίζει να εκφραστεί και να απαιτήσει, το πολιτικό σύστημα πρέπει να συμμορφώνεται.
      Είναι τραγικό λάθος αυτή η αυθεντική έκφραση να παραλλάσσεται με την εμπλοκή οργανωμένων σχηματισμών.
      Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να εκφράζεται χωρίς τη διαμεσαλάβηση κομμάτων και σχηματισμών.
      Όσον αφορά το στόχο του συλλαλητηρίου, συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να είναι ένας και ξεκάθαρος. "Όχι στο παζάρεμα της εθνικής μας ταυτότητας"
      Ας νικήσουμε σ' αυτό το θέμα και μετά, με την εμπειρία αυτή, να βάλουμε και άλλα θέματα, όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
      Επειδή έζησα το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και την απίστευτη επιτυχία του, παρά τα κάποια παρατράγουδα, που ήταν παρονυχίδες, θέλων να πω σε σένα και τους άλλους φίλους του ιστολογίου.
      Ωριμάζουν οι συνθήκες για να εκφραστεί ο πολίτης και να εξυγιάνει ένα σάπιο αναποτελεσματικό πολιτκό σύστημα, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας.
      Το συλλαλητήριο το στηρίζουμε και κάθε παρέμβαση γίνεται για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

      Διαγραφή
    2. Κ.Σαββα μαζι σου..απολυτα σωστος.

      Διαγραφή
    3. Σάββα, σε αυτό που λες, συμφωνούμε:"Ωριμάζουν οι συνθήκες για να εκφραστεί ο πολίτης και να εξυγιάνει ένα σάπιο αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας."
      Και ΠΟΛΥ άργησε, θα προσέθετα αν και θεωρώ ότι η ωρίμανση ήρθε 2 φορές μέχρι σήμερα: το 2011 με το προδωμένο από τον παλαιοκομματισμό κίνημα των πλατειών και το 2015 με το προδωμένο από τον Τσίπρα ΟΧΙ.
      Θα δούμε όμως αν σε επίπεδο πολιτικής τακτικής & επικοινωνίας έχεις εσύ δίκιο ή έχω εγώ: αν δηλαδή η εθνική και λαική αφύπνιση πρέπει ΜΑΖΙ με το Μακεδονικό να θέσει και το εθνικοανεξαρτησιακό-αντιιμπεριαλιστικό-ταξικό (δηλαδή να συνδέσει άμεσα το εθνικό με το κοινωνικό ζήτημα) ή να το πράξει ως συνέχεια και επέκταση της αντίστασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Τσίπρα και την ανίερη συμμαχία (ψευτοκουκουέ-ΛΑΕ-ανταρσύα-ποτάμι-πασοκοδημάρ κτλ.) που τον στηρίζει.

      Διαγραφή
  17. Οι προτασεις για τα μετεα που θα πρεπει να παρθουν ειναι σωστες και επιβαλλονται ως προλυψη. Ειδικα τετοιες 'περιεργες' εποχες.

    υ.γ.
    Τι ωραια θα ηταν εαν υπηρχε ενας φυσικος ηγετης.

    Οπως ο Μακαριστος Χριστοδουλος.

    https://m.youtube.com/watch?v=mODalHfjO_I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλ μόνο όταν ένα συλλαλητηριο αρέσει στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ τότε μόνο πετυχαίνει?Τα ΜΜΕ υποβαθμησαν όπως η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΕΤ3 -σε μερικές εκατοντάδες τους ΕΛΛΗΝΕΣ του συλλαλητηρίου!Φαίνεται πως δεν άρεσε το Συλλαλητηριο στον Μπαγκλατεσιανό Γενικό Διευθυντη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πάει το ψέμα σύννεφο: χθες πήγε να τον εξευτελίσει ο Ευαγγελάτος, αλλά για άγνωστο λόγο (μάλλον το φυλάει για αργότερα), δεν το έκανε.

    Ο Μιχάκης απάντησε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει σχέση με κόμματα, τη στιγμή που έχει φτιάξει ο ίδιος δικό του κόμμα το ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. και έχει υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής με τον Καμμένο.

    άντε γεια, το παλλικάρι έχει ξεφύγει τελείως

    https://www.youtube.com/watch?v=TCxWkTtTTK4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σημερα διαβασα την ανακοινωση του σωματειου κληρικων Ελλαδας,η οποια λεει οτι θα συμμετεχουν στο συλλαλητηριο στις 4 Φεβρουαριου. Πιθανον οπως και αλλοςκοσμος θεωρουν οτι διοργανωνεται απο τους ιδιους που διοργανωσαν το συλλαλητηριο της Θεσ/νικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σαββα συναδελφε. Μην γινεσαι φερεφωνο κανενος παλαιοκοματικου και νεοεθνικιστη τηςδεκαρας.Ο ντορος γινεται γιατι ειχε πανλαικη αποδοχη ο Στρατηγος Φραγκος Φραγκουλης. Τα εξαπτεριγα των ομαδων Καρατζαφερη,Μιχαλολιακου,ΝΔ,ΑΝΕΛ που χανουν πολλα ψηφαλακια αν ηγηθει κομματος εξαπελησαν βρωμικο πολεμο, σε προσωπικο επιπεδο, ωστε να τον αποτρεψουν απ το μεγαλο βημα. Το θεμα ειναι οτι κανεις πολιτικος δεν εχει λυσει εθνικο προβλημα. Τα μονα που λυνουν ειναι τα οικονομικα τους. Σκοπος πλεον ειναι η εξευρεση ηγετη ενος εθνικου κομματικου φορεα ωστε να μας εξυψωσει εθνικα. Ο Στρατηγος εχει γκελ δημοτικοτητας με πολλους εχθρους αλλα πολαπλασιους φιλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικώς ο κύριος Φραγκουλης δε με εξέφρασε και με αυτά που είπε αλλά και με το γεγονός οτι αμέσως μετα είπε οτι θελει να κανει κομμα ! Εφανη ως προσπάθεια μικροπολιτικής εκμεταλλεύσεως του πάνδημος συλλαλητηρίου.Κανονικα θα έπρεπε να ομιλήσουν ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί που ειναικατα της αποδόσεως του ονόματος αν προετοιμάζει κομμα ειδάλλως ας μιλήσουν μη πολιτικοί π.χ. ιστορικοί , διπλωμάτες και λοιπά.

      Διαγραφή
  22. Tό συλλαλητήριο τής 4ης Φεβρουαρίου πρέπει νά πετύχει απόλύτως.
    Γιά αυτόν ακριβώς τόν λόγο ή εθνομηδενιστική κυβέρνηση τού Σύριζα θά κάνει τά αδύνατα δυνατά προκειμένου νά αποτύχει. Έχει πρός τούτοις σύμμαχο τόν ΄΄αντιεξουσιαστικό χώρο΄΄. Ή οργανωτική επιτροπή πού θά προκύψει έχει πολύ δουλειά γιά τήν οργάνωση καί ΙΔΙΩΣ τήν περιφρούρηση τού συλαλητηρίου.
    Τήν οργανωτική επιτροπή πρέπει κάποιος να τήν συντονίσει μέ τήν έννοια νά φέρει τούς διάφορους Μακεδονικούς καί άλλους εθνικούς φορείς σέ επαφή καί από αυτούς νά ορισθούν εκπρόσωποι γιά νά αποτελέσουν αυτήν τήν Οργανωτική επιτροπή. Τά άτομα πού θά οριστούν εξυπακούεται ότι θά διαθέτουν εθνικά ανακλαστικά χωρίς κομματικά πρόσημα .
    Αμέσως μετά τήν σύγκληση τής ομάδας καί ανάδειξή της σέ οργανωτική επιτροπή θά δημοσιευτούν τά ονόματα καί θά γίνει τό κάλεσμα γιά τό ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.
    Προσοχή στίς προβοκάτσιες . Έχουν αριστεία οί εθνομηδενιστές τής Αριστεράς σέ αυτές τίς ενέργεις. Καί πάνω απ΄ όλα περιφρούρηση τού συλλαλητηρίου .
    Ευχαριστώ
    Αθηνά Κατσαφάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ απολύτως κε Σαββα,και Επισης να απομονωθούν οι γραφικότητες με τις περικεφαλαίες και τους χιτώνες,καθώς και τα γηπεδικα συνθήματα του τυπου: «ειναι τρελοοος ειναι τρελός ο στρατηγός» μονο κακό θα κάνουν σε ενα καθαρά πατριωτικό συλλαλητήριο με αποκλειστικό θέμα το σκοπιανό ζήτημα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.