7/5/18

Η Δύση του διαβόλου

Το tweet του Γιώργου Κυρίτση είχε γραφτεί σε απάντηση άλλου. Ένας χρήστης του twitter που είχε αναφερθεί στην πρακτική των ισλαμιστών να χρησιμοποιούν παιδιά σαν εμπροσθοφυλακή στις συγκρούσεις. Ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην δημοσιογράφος της Αυγής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο». Ένα tweet με ενδιαφέρον. Για αυτά που λέει αλλά κυρίως αυτά που δεν λέει.
Σε αυτά που λέει αν με το «εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων» που έστειλε «ο δυτικός πολιτισμός», ο Κυρίτσης ήθελε να αναφερθεί στο Ολοκαύτωμα και τα παιδιά των Εβραίων μιλάμε για παπαριά καμαρωτή. Εκτός αν ο Κυρίτσης έχει κάποια άλλη άποψη, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν σύγκρουση ανάμεσα στον Δυτικό Πολιτισμό και τον ναζισμό. Στον οποίο Δυτικό Πολιτισμό όσο και να τον εκπλήσσει περιλαμβάνονται οι Ρώσοι όπως και οι Εβραίοι. Εκτός αν ο Κυρίτσης εννοεί τους ναζί, που πολιτιστικά δεν είχαν σχέση με την παράδοση της Δύσης και πίστευαν στην υπεροχή της Άριας Φυλής, ποιος είναι αυτός ο Δυτικός Πολιτισμός που σκότωνε τα παιδάκια σε θαλάμους αερίων είναι άγνωστο.

Για τη συνέχεια liberal

26 σχόλια:

  1. "Στον οποίο Δυτικό Πολιτισμό όσο και να τον εκπλήσσει περιλαμβάνονται οι Ρώσοι όπως και οι Εβραίοι. "

    Σωπα βρε ανθρωπολογε.
    Πως εφτασες σε αυτην την "επιστημονικη" και πολιτισμικη "διαπιστωση", χμμ;; Μεσω της ιδεοληψιας σου ;;


    Ε, ρε τι βαθμος αγραμματοσυνης, ε ρε τι ιδεολογοι ταλιμπαν που μας περιτριγυριζουν...

    Ψσστ, αρθρογραφε, ωρα να ανοιξεις κανενα βιβλιο Ιστοριας.
    Δεν αναφερομαι σε 'βιβλια' της τοπικης γιαφκας σου, ενταξει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο αρθρογράφος του liberal θα μπορούσε να γράψει ένα ακλόνητο ντοκουμέντο δεν το έβαλε.
      Ποιό;
      Μα φυσικά την Γενοκτονία-Ολοκαυτωμα των Μικρασιατών της Ανατολικής Ελλάδος.
      Απο το 1914 εως και το 1922 περισσότεροι απο 1.000.000 Έλληνες της Ανατολικής Ελλάδος δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν , αποκεφαλίστηκαν , κάηκαν ζωντανοί απο τους ισλαμοφασίστες τούρκους.
      Την μνήμη τους τιμούμε κάθε 14 Σεπτεμβρίου.
      1.000.000 είναι το σίγουρο νούμερο.Πολλοί πλέον μιλάνε για 1.500.000 δολοφονημένους Ελληνες αλλά εγώ θα μείνω στο 1.000.000

      Φυσικά δεν ξεχνάμε και τους άλλους Ελληνες της Ανατολικής Ελλάδος, τους Πόντιους με 353.000 δολοφονημένους όπως και τους ΑνατολικοΘρακιώτες με τους 60.000-70.000 σφαγιασθέντες.

      Μόνο αυτό να έγραφε ο "liberal" και τον είχε κάνει σκόνη τον ...κυρίτση...που να πρόσθετε δηλαδή και το 1.500.000 δολοφονημένων Αρμενίων και το 1.000.000 σφαγιασθέντων Ασσυρίων Χριστιανών.

      Δολοφονημένοι όλοι αυτοί απο την Μουσουλμανική ΧΟΥΝΤΑ...απο τον Ισλαμικό ΦΑΣΙΣΜΟ των τούρκων μουσουλμάνων.

      Διαγραφή
    2. Σωστα τα περιγραφεις asepites.
      Η συλλογικη απαριθμηση των φονων εναντιον του Ελληνικου στοιχειου, οι διωγμοι κυριως η απανθρωπη βαρβαρη αιμοβορα συμπεριφορα του τουρκου προς τον Ελληνα βλεπε εκατονταδες χιλιαδες βιασμοι σε Ελληνοπουλα κι γυναικες ΚΑΘΕ ηλικιας.

      Ολα αυτα τα εγκληματα αυτες οι πραξεις βαρβαρων ΔΕΝ θα ηταν δυνατον να γινουν, χωρις την υλικη οικονομικη και στρατιωτικη υποστηριξει που ελαβε ο μουσταφα κεμαλ απο τον λενιν και τους γερμανους και τις λυρες των αγγλων!

      Ο κομμουνισμος απο ΝΩΡΙΣ ΝΩΡΙΣ ειχε - οπως και στις μερες μας - στοχευσει τον Ελληνισμο.

      Κε Καλεντεριδη για πες στο κοινο σου ΠOΣΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΙΩΞΕ ΣΕ ΓΚΟΥΛΑΚ ο πατερουλης σταλιν, και ποσοι απο τους εκστονταδες χιλιαδες αφησαν τα κοκκαλα τους στον δρομο πριν καν φτασουν στα γκουλακ - συντηρητικος αριθμος ειναι ΑΝΩ του 500+ χιλιαδες - απο Ταυριδα, απο Μαριουπολη απο Κιεβο κ.λ.π αλλα μερη. Για ενημερωσε του δημοκρατες σου εδω.
      (Να μην πιασουμε το θεμα των τουρκομογγολων ταρταρων που εκαναν κυριολεκτικα πογκρομ στις Ελληνικες επιχειρισεις.)
      Για να μιλησουμε με ανοιχτα χαρτια, επιτελους.
      Αντε να δω θαρρος!

      Διαγραφή
    3. Tα εγκλήματα των κομμουνιστών είναι πολλά αγαπητοί φίλοι, αλλά μέχρι την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων τα κρατούσαν κρυφά, και όταν άρχισαν να βγαίνουν κατηγορούσαν όσους τα αποκάλυπταν για αντικομμουνισμό.
      Στα Πανεπιστήμια αλώνιζαν οι αριστερές φοιτητικές οργανώσεις που έκαναν πλύση εγκεφάλου στα αμφιθέατρα.Ακόμα και για τον Στάλιν, αυτό τον αδίστακτο δικτάτορα που έγινε αιτία μόνο στην περίπτωση της Ουκρανίας (επειδή δεν τον δεχόταν και τους πήρε όλα τα τρόφιμα), να πεθάνουν το 1932-1933 γύρω στα 10 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.500 να πυροβοληθούν για κανιβαλισμό. Τι να πρωτοπούμε.. Εκατομμύρια νεκροί, φυλακισμένοι, εξορισμένοι, και άπειρες καταστροφές σε ότι είχε σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλες τις χώρες του πρωην κομμουνιστικού μπλοκ λόγω του μίσους τους απέναντι στην πίστη που την θεωρούσαν "όπιο του λαού".Για τους ίδιους λόγους ήταν εχθρικοί και απέναντι στον ελληνισμό.

      Διαγραφή
  2. To συγκεκριμένο άρθρο της Liberal αν διαβαστεί προσεκτικά κρύβει όλη τη διαστρέβλωση και την κακοδοξία που μας κατατρέχει δίνοντας το στίγμα μέσα σε λίγες γραμμές. Δεν θέλω να καταλογίσω κάποιο δόλο στον συντάκτη προφανώς αυτές είναι οι αντιλήψεις του όπως και του Κυρίτση. Απέχουν όμως τόσο από την αλήθεια ώστε μπορώ να πω ότι είναι μάλλον η αντιστροφή της αλήθειας.
    Καταρχήν πως ορίζεται η λέξη "πολιτισμός"; Με την τεχνολογία, με την ανάπτυξη των τεχνών όπως π.χ. η αρχιτεκτονική; Τέτοιο πολιτισμό είχε και η αρχαία Ρώμη, αλλά ήταν βυθισμένη στη βαραβαρότητα.
    Δείτε π.χ. τα σχετικά με το Κολοσσαίο που τα απολάμβαναν οι αρχαίοι Ρωμαίοι:
    ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ - 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΦΑΓΗΣ [https://www.youtube.com/watch?v=DswU5KxjFoU]
    Προχωρώντας όμως και μετά την πτώση της Ρώμης, και την υποτιθέμενη πρόσληψη του χριστιανισμού στη Δύση βλέπουμε πάλι να δημιουργείται (κυρίως λόγω του κατώτερου πνεύματος των βαρβάρων που κατέκλυσαν την Ευρώπη τα χρόνια του Μεσαίωνα) ένα κακέκτυπο, ο παπισμός. Με ένα πνεύμα κοσμικής δύναμης και εξουσίας, με Ιερά εξέταση, συγχωροχάρτια, σταυροφορίες κτλ..

    Δείτε τώρα τι γράφει ο αρθρογράφος:
    ".. Η χριστιανική εκκλησία έκανε εγκλήματα στις σταυροφορίες και την εποχή της Ιεράς Εξέτασης ενώ η Βαγδάτη του 9ου αιώνα του καλού χαλίφη Χαρούν Αλ Ρασίντ ήταν το κέντρο του πολιτισμού. Πόντος στον χαλίφη. Η χριστιανική εκκλησία της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας του 21ου αιώνα είναι πιο ανεκτικές από το ισλάμ του χαλιφάτου. Πόντος στις εκκλησίες της Δύσης..."

    Μιλάμε για την πλήρη διαστρέβλωση των εννοιών.Ταυτίζει την "χριστιανική εκκλησία" με το δυτικό κακέκτυπο του παπισμού και τον "πολιτισμό" με την άνθηση των τεχνών ή την ανεκτικότητα που υπήρχε στο χαλιφάτο και στις σημερινές "εκκλησίες της Δύσης" όπως γράφει.
    Ο πραγματικός πολιτισμός όμως, που δημιουργήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες (όσο και αν βαρεθήκαμε να το ακούμε), είναι η έξοδος από τη "βαρβαρότητα".
    Και όταν λέμε "βαρβαρότητα" δεν εννοούμε αποκλειστικά το πνεύμα της καταστροφής και της αρπαγής (παρόλο που υπάρχει και αυτό ως ένα βαθμό στις δυτικές κοινωνίες) αλλά κυρίως το "κατώτερο πνεύμα" που ταξινομεί τον κόσμο με βάση τη "χρησιμότητα για το ευ ζην", περιορίζοντας (και κρατώντας) έτσι την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη σε συγκεκριμένα όρια και επίπεδο αντίληψης και σκέψης.
    Αυτό είναι κατάλοιπο των βαρβαρικών φυλών του Μεσαίωνα που "εκχριστιανίστηκαν" (οι περισσότεροι βαπτίστηκαν για διάφορους καιροσκοπικούς λόγους), που ανέπτυξαν και οι δυτικοί φιλόσοφοι [το "σκέφτομαι άρα υπάρχω" του Καρτέσιου που οδήγησε στον ορθολογισμό, ήταν η αποτυχία πρόσληψης από τη Δύση της φιλοσοφίας των κορυφαίων Σωκράτη-Πλάτωνα και Αριστοτέλη, την οποία παραποίησαν (https://www.youtube.com/watch?v=JnlwhjZYs6U ακούστε τα πρώτα 15-20 λεπτά, και θα καταλάβετε τη δυτική διαστρέβλωση από την οποία πηγάζουν όλες οι σημερινές μεγάλες κοσμοθεωρίες όπως ο φροϋδισμός, ο νιτσεϊσμός-αθεϊσμός κτλ.. που έχουν φτάσει τη Δύση σε αυτή την κατάσταση αποσύνθεσης αφού έγιναν η βάση για τις σύγχρονες κοινωνικές επιστήμες) των οποίων προϊόν είναι και ο λεγόμενος διαλεκτικός υλισμός της Αριστεράς.
    Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την κριτική σκέψη που ανέπτυξαν οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή (εξ ανάγκης), και τους ακολούθησε σε όλη την ιστορική τους διαδρομή, που είχε ως ζητούμενο την Α-λήθεια δηλ. την στέρηση της λήθης, που είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
    Η αλήθεια για τον Έλληνα ήταν η μη-απόκρυψη, η φανέρωση-αποκάλυψη, που παραπέμπει στην πνευματική όραση, στην Θεωρία. Για τη Δύση είναι απλώς το σωστό με βάση τη λογική.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διαμάντια της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και της υψηλής θεολογίας των Ελλήνων Πατέρων που έχουμε δεν ήταν δυνατόν, γιατί δεν υπήρχαν καν οι λέξεις, να αποδοθούν σε καμία άλλη γλώσσα της ανθρωπότητας εκτός της ελληνικής. Μιλάμε για πολύ λεπτές έννοιες όπως π.χ. η διάκριση "ύπαρξης και υπόστασης" (της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας), που με αυτές προσέγγισαν οι Πατέρες την ύψιστη θεολογία της Ορθοδοξίας.Μιλάμε για την κορυφή της γνώσης και της σοφίας. Αυτό που έψαχνε ο Σωκράτης, όπως λέει στο Συμπόσιο του Πλάτωνα μέσω της Διοτίμας, στο οποίο σε οδηγεί ο έρωτας της σοφίας, η αναζήτηση του "κάλλους" δηλ. της αλήθειας.
    Οι βάρβαροι της Δύσης όπως π.χ. οι Φράγκοι ακόμα και αν υπήρχε η ακριβής μετάφραση των Πατέρων στα Λατινικά (αν υπήρχαν οι κατάλληλες λέξεις), ή αργότερα του Πλάτωνα, (και δεν είχαμε τον απλοϊκό χριστιανισμό του Αυγουστίνου και τον σχολαστικισμό του Ακινάτη), δεν μπορούσαν να προσλάβουν αυτές τις λεπτές έννοιες. Είναι π.χ. χαρακτηριστικό ότι τα Συντάγματά τους άρχιζαν "στο Όνομα του Παντοδύναμου Θεού" (κατάλοιπο του βαρβαρικού παρελθόντος και της δίψας της Ρώμης για δύναμη, που έφερε και την έννοια της ιεράρχησης, και Ιεραρχίας στον παπισμό, με αποκορύφωμα το αλάθητο του Πάπα), ενώ στην Ορθοδοξία "στο Όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".
    Στην Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια, υπάρχει η αντίληψη ότι ο πολιτισμός και τα φώτα βρίσκονται στη Δύση, όπως έλεγε και ο Κοραής.
    Σήμερα είμαστε κυριολεκτικά μπροστά σε ολοκληρωτική πνευματική (και υλική) καταστροφή του ελληνισμού.Οι κύριες προϋποθέσεις της διατήρησης της ταυτότητάς μας η γλώσσα μας και η ιστορία μας χτυπιούνται στη ρίζα τους. Δεν διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά και η ιστορία μας διαστρεβλώνεται συστηματικά. Όλες οι καταστροφές που πάθαμε ακόμα και η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν διέκοψαν τη συνέχεια της ταυτότητάς μας.Ο ελληνισμός πάντα είχε την ικανότητα να αφομοιώνει όσα προσλάμβανε φιλτράροντάς τα μέσα από αυτή την ταυτότητα.
    Σήμερα αφομοιωνόμαστε εξ ολοκλήρου και καταστρεφόμαστε σε όλα τα επίπεδα.
    Όποιος θέλει ας ακούσει και αυτή την ομιλία του Χ.Γιανναρά:Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα - Χρήστος Γιανναράς:https://www.youtube.com/watch?v=1B7n1ko6vsg&t=5689s
    Η αριστερή ιδεολογία είναι ένα ακόμα δυτικό σκουπίδι όσο και αν θεωρεί ότι "μάχεται τη Δύση". Αυτά τα σχήματα "αριστερά-δεξιά" είναι όχι μόνο παρωχημένα αλλά εντελώς άστοχα και αποπροσανατολιστικά. Ουσιαστικά όταν οι ιδεολογίες έχουν κοινή βάση (π.χ. τον υλισμό) πρόκειται για όψεις του ίδιου νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια...εισαι συγκλονιστικη...ευγε....τοση ποιοτητα...που δεν εχει μετρο..μονο χειροκροτημα...Να γραφεις πιο συχνα...μας κανεις μεγαλο καλο ολους...να σε διαβαζουμε...Ακους αντιγραφο της Υπατιας ??

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Δημήτρη, λυπάμαι που το λέω αλλά η δική μας γενιά, και ιδιαίτερα όσοι ήμασταν στη λεγόμενη θετική κατεύθυνση, όχι μόνο δεν μάθαμε αρχαία ελληνικά, αλλά ούτε μας πέρασαν (επί της ουσίας) την αξία της ελληνικής φιλοσοφίας, που είναι τόσο μεγάλη ώστε να λέμε σήμερα ότι όσα έγραψαν όλοι οι φιλόσοφοι της ανθρώπινης Ιστορίας, είναι απλώς σχόλια πάνω σε όσα είπε ο Πλάτωνας (ουσιαστικά δηλαδή ο Σωκράτης).
      Αντίθετα μας τάισαν όλα τα δυτικά σκουπίδια του Διαφωτισμού, τα οποία μας παρουσίασαν ως τα φώτα της ανθρωπότητας.
      Όπως και μια διαστρεβλωμένη Ιστορία με το σχήμα Κλασσική Αρχαιότητα-Μεσαίωνας-Αναγέννηση-Διαφωτισμός-Δυτικός Πολιτισμός.
      Αυτό όμως είναι λάθος γιατί ταυτίζει πολιτιστικά την Αρχαία Ελλάδα με την Ρώμη (θεωρώντας ότι ο πολιτισμός συμπυκνώνεται στα μνημεία τέχνης κτλ..) όπως επίσης και γιατί στα 1000 περίπου χρόνια του Μεσαίωνα δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία που συνέχισε τον πολιτισμό (με την πραγματική έννοια) της Αρχαίας Ελλάδας (σε πνευματικό επίπεδο, γιατί φυσικά σε πολιτικό υπήρχαν πάρα πολλά αρνητικά πράγματα ανάμεσα στα θετικά), και κυρίως γιατί δεν αναδεικνύονται τα έργα των Ελλήνων Πατέρων, αυτών των εκλεκτών πνευμάτων, όπως π.χ. του Αγίου Μαξίμου και άλλων, καθαρά λόγω εμπάθειας απέναντι στην Ορθοδοξία αφού η αθεϊα και η αριστερή ιδεολογία κατέκλυσε τα πάντα ειδικά μετά τη μεταπολίτευση. Υπάρχει αυτό το άρθρο που λέει κάποια πράγματα για το Μεσαίωνα: http://www.antibaro.gr/article/18372
      Σχετικά με αυτά που είπες έχω το γνώθι σαυτόν, γνωρίζω ότι δεν έχω καμιά σχέση με την (καλοπροαίρετη) υπερβολή σου, αλλά προσπαθώ όταν μπορώ ν΄ακούω κάποια πράγματα (έστω και την ώρα που τακτοποιώ το σπίτι).Υπάρχουν στο Youtube πολύ καλές ομιλίες για όσους δεν έχουμε χρόνο να διαβάσουμε πολύ.Υπάρχουν σχετικές ομιλίες του π.Γ.Μεταλληνού, του Χ.Γιανναρά όπως και της κ. Μαρκοπούλου και Πλατανιώτου.

      Διαγραφή
    3. Κι εγω αναρωτιομουν ...αν κανεις δουλειες σπιτι...ξαφνιαστηκα που κανεις..δεν ταιριαζει...να χασομερας ενα μυαλο τετοιο...Απ την αλλη ομως καλα κανεις...το προσγειωνεις το ...εγω....δεν ειναι αεροστατο.Ευθυμα...( θετικη ημουν κι εγω...αλλα συντομα καταλαβα με την βοηθεια της ..ποσο κοντα ηταν με οσα ειχαν ειπωθει απ τους κορυφαιους που δεν ηταν...σχολιαστες αλλα δημιουργοι...Κυριολεκτικα οι θετικες επιστημες σημερα..στο βαθος...βρησκουν οτι ειχε λεχθει απ τους δημιουργους...Αλλωστε ειναι γνωστο τι εγραψε ο Πλατων εξω απ την σχολη του..." ουδεις αγεωμετρητος εισιεναι.."...Δεν επιτρεπεται...απαγορευεται...νασαι φιλοσοφος ...αν δεν ξερεις φυσικες επιστημες.( σημερα ...επιτρεπεται...γιαυτο ο καθε τενεκες λεει οτι ειναι φιλοσοφος..χωρις να αλλαζει η ποιοτητα του τενεκε...)

      Διαγραφή
    4. Απ΄ότι βλέπω τα γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα, εγώ μόλις τον τελευταίο καιρό τα ανακαλύπτω.Λοιπόν είναι όπως ακριβώς το είπες, απ΄έξω έγραφε ότι όποιος δεν γνωρίζει Μαθηματικά να μην μπει μέσα στην Ακαδημία, γιατί πίστευε ότι το κλειδί για την κατανόηση των πάντων είναι τα Μαθηματικά.Είναι γνωστός ο μύθος του σπηλαίου που οι άνθρωποι βλέπουν σκιές της αλήθειας και κάποιος βγαίνει στο φως και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, την βέβαιη γνώση.Η οποία όπως λέει δεν υπάρχει στον κόσμο των αισθήσεων, γιατί οι αισθήσεις μας εξαπατούν.Η βέβαιη γνώση είπε ότι βρίσκεται στα Μαθηματικά (!), γιατί είναι αμετάβλητα.
      Η ευθεία γραμμή είναι απόλυτα ίσια και ο κύκλος στα Μαθηματικά είναι τέλειος.
      Απόλυτα σχήματα δεν βλέπουμε στο φυσικό κόσμο αλλά μόνο στο νου ως Ιδέες. Ο πραγματικός κύκλος είναι το πρωτότυπο, ο ιδεατός (ο τέλειος), ενώ ο φυσικός-ατελής, είναι η απομίμηση της αλήθειας.
      Η κατάληξη είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται στον κόσμο των Ιδεών, ότι μόνο ο Θεός είναι σοφός, και ότι ο άνθρωπος που φτάνει στην αυτογνωσία, δηλ. την επίγνωση της άγνοιάς του (εν οίδα ότι ουδέν οίδα), το περισσότερο που μπορεί να γίνει είναι φιλόσοφος (φίλος της σοφίας).
      Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι μέσω των Μαθηματικών καταλήγει ότι υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΜΙΑ Αλήθεια, (θυμίσου τι είπε ο Πιλάτος στον Χριστό:"τι εστιν αλήθεια;"), την οποία όπως λέει είναι πάρα πολύ δύσκολο να την βρεις, αλλά υπάρχει, και χρειάζεται να βγεις από το "σπήλαιο" ώστε να φωτιστείς. Όλα αυτά (η αμφισβήτηση των ανθρώπινων αντιλήψεων και δυσειδαιμονιών) προετοίμασαν το έδαφος για την αποκάλυψη της ΜΙΑΣ Αλήθειας. Η πεποίθηση ότι η αλήθεια είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ είναι το αντίθετο του συγκρητισμού με όλες τις μορφές του που βλέπουμε να εξαπλώνεται και σήμερα θεωρώντας ότι όλα είναι υποκειμενικά, και καθένας έχει την ατομική του αλήθεια που είναι η σωστή.

      Διαγραφή
    5. Να συμπληρώσω ότι αυτά ειπώθηκαν απ΄τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα σε μια εποχή πολυθεϊας και παγανισμού, γι αυτό η αξία τους είναι ακόμα μεγαλύτερη.Γιατί τα αποδομεί.
      Έχουμε ένα πολύ μεγάλο μας Άγιο τον Ιωάννη Δαμασκηνό.Αξίζει να διαβάσουμε τη ζωή του.
      https://www.impantokratoros.gr/31C0101E.el.aspx

      Eίναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ πως έφερε ο Θεός με τέτοιο τρόπο τα γεγονότα στη ζωή του ώστε να πάρει την πλήρη ελληνική μόρφωση και να μπορέσει να αποδόσει τους θησαυρούς της αποκαλυμμένης αλήθειας:

      "...Οι βάρβαροι της πόλης εκείνης αιχμαλώτισαν πολλούς χριστιανούς από διαφόρους τόπους και τους έφεραν εκεί. Απ' αυτούς άλλους πώλησαν κι άλλους, όσους δεν θέλησε κανείς να τους αγοράσει, αποφάσισαν να τους φονεύσουν. Ανάμεσα σ' αυτούς έτυχε να είναι και κάποιος μοναχός από την Ιταλία, Κοσμάς στο όνομα, σεμνός κι ενάρετος.
      Ενώ οι βάρβαροι οδηγούσαν τους αιχμαλώτους εκεί, που θα τους θανάτωναν, συνάντησαν τον πατέρα του Ιωάννη. Εκείνος βλέποντας τον Κοσμά με λυπημένη όψη και με δάκρυα στα μάτια τον πλησίασε και του είπε:
      - Γιατί κλαις, άνθρωπε του Θεού; Λυπάσαι που θα στερηθείς τον κόσμο, που, όπως βλέπω από τον μοναχικό σου σχήμα, τον απαρνήθηκες και νέκρωσες το σώμα σου;
      Σ' αυτά τα λόγια απάντησε ο μοναχός:
      - Ο Θεός γνωρίζει, ότι δεν λυπάμαι για τη στέρηση της παρούσας ζωής, γιατί εγώ τον κόσμο τον αρνήθηκα όπως είπες. Αλλά λυπάμαι, γιατί έμαθα όλες τις επιστήμες. Φιλοσοφία, Ρητορική, Διαλεκτική, Αριθμητική, Γεωμετρία και κάθε άλλη σοφία. Εκπαιδεύτηκα και στη Μουσική και έμαθα και Αστρονομία. Μπορώ να πω, ότι δεν άφησα τίποτε, που να μη μάθω, για να εννοήσω από την αρμονία και την ομορφιά των δημιουργημάτων τον Δημιουργό της Κτίσεως.
      Έπειτα σπούδασα και την δική μας Θεολογία. Επειδή όμως δε βρήκα ακόμη μαθητή για να τον αφήσω διάδοχο της σοφίας μου λυπάμαι και θλίβομαι. Γιατί όπως θέλουν οι πλούσιοι ν' αποκτήσουν παιδιά για να τους κληρονομήσουν, έτσι επιθυμούν και οι φιλόσοφοι ν' αφήσουν διαδόχους στη σοφία τους, για να έχουν μνήμη αθάνατη. Έτσι φεύγει ο σοφός για την αιώνια ζωή σαν τον δούλο, που διπλασίασε το τάλαντο. Διαφορετικά θα κριθεί σαν ανωφελής. Γι' αυτό στεναχωρούμαι, επειδή φοβάμαι, μήπως ο Δεσπότης με συναριθμήσει με τον πονηρό δούλο που έκρυψε το τάλαντο.
      Μόλις άκουσε αυτά ο άρχοντας, που είχε πόθο να βρει τέτοιο σοφό άνθρωπο, λέγει στον Κοσμά.
      Μη λυπάσαι γι' αυτή την αιτία, δάσκαλε, και ίσως ο Κύριος εκπληρώσει τα αιτήματα της καρδιάς σου.
      Πήγε στον άρχοντα των Σαρακηνών και του εζήτησε να του χαρίσει αυτόν τον αιχμάλωτο. Έτσι και έγινε. Πήρε, λοιπόν, τον Κοσμά, τον οδήγησε στο σπίτι του, τον περιποιήθηκε και του είπε:
      - Γνώριζε, σοφότατε και λογικότατε, ότι όχι μόνο από την αιχμαλωσία σε λύτρωσα, αλλά σε κάνω και δεσπότη του σπιτιού μου, μέτοχο στις χαρές και στις λύπες μου. Άλλη χάρη δεν ζητώ από την αγιοσύνη σου, παρά μόνο να καταβάλλεις κάθε προσπάθεια να διδάξεις αυτά τα δύο παιδιά, όλη την σοφία και την μάθηση που γνωρίζεις. Είναι δε τα παιδιά ο Ιωάννης γνήσιο παιδί μου και ο Κοσμάς από τα Ιεροσόλυμα, που τον πήρα από μικρό κοντά μου, γιατί ήταν ορφανός και τον αγαπώ όχι λιγότερο από τον Ιωάννη.
      Ο Κοσμάς μόλις άκουσε αυτά, χάρηκε και με μεγάλη επιθυμία δίδασκε τους μαθητές του τη φιλοσοφία του..."

      To αποτέλεσμα σε συνδυασμό φυσικά με την πίστη την ασκητικότητα και την αγιότητα του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού ήταν ανάμεσα στα άλλα που έγραψε η "Ακριβής έκδοση της Ορθοδόξου Πίστης" στην οποία αποδεικνύει ακόμα και την ύπαρξη του Θεού και εξηγεί το μυστήριο της Αγίας Τριάδας και όλα τα υπόλοιπα του φυσικού και πνευματικού κόσμου, και πρέπει όλοι να το διαβάσουμε.
      Είναι άλλωστε μεταφρασμένο και κατανοητό:
      http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/paterikon/iwannhs_damaskhnos_ekdosis_akribhs.htm

      Διαγραφή
  4. παρότι το άρθρο δεν έχει καμία αξία διότι είναι γεματο ανακρίβειες πρέπει να σταθούμε στα εξής. αν ως δύση εννοουμε την ελληνορωμαική παράδοση τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν από τους ρωμαίους (σφαγές δεκάδων χιλιάδων αμάχων κελτών σε κάθε μάχη) και στα εγκλήματα του κεμάλ που ειναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει την κοσμική δημοκρατία (republique laique) κατά τα γαλλικά πρότυπα στην τουρκία... όμως όπως το να θεωρει κανεις την δημοκρατία αιτία των εγκλημάτων του κεμαλ θα ήταν αφελές αναλόγως πρέπει να καταλάβουμε ότι για τα εγκλήματα του σταλιν δεν φταίει ο κομμουνισμός που στη βάση του είναι ενα ανθρωπιστικό σύστημα (humaniste). τώρα ο εθνικοσοσιαλισμός που εχει γίνει μαυρο προβατο λόγω των εγκλημάτων του χίτλερ δεν έχει καμία ακριβή ιδεολογία που να προτείνει επικράτηση φυλετική. αυτή ήταν η εκδοχή της γερμανικής κοινωνίας. ο μεταξάς που κι αυτός εθνικοσοσιαλιστής ήταν παρέμεινε σταθερός στο ακριβές του όρου. σοσιαλιστής και πατριώτης. ούτε σφαγές έκανε ούτε εθνοκαθάρσεις ούτε γενοκτονίες. οι δε εβραίοι που ήταν κατά βάση σημιτικός συγγενικός των αράβων λαός ειναι αλήθεια οτι τον τελευταιο αιώνα εχουν δυτικοποιηθει στον κοινωνικό τρόπο ζωής όπως και οι ιάπωνες και δεν μπορουν να θεωρηθουν πλέον σημιτες. φυσικά το να εισαι σημίτης δεν είναι κακό κι ουτε οι άραβες οφείλουν να απολογηθουν για τον τρόπο ζωης τους. η επιλογή του καθενός αφορά τον ίδιο.
    συνεπώς ο δυτικός τρόπος ζωής απο μόνος του δεν σηματοδοτεί ενοχή ή απενοχοποίηση των εγκλημάτων από ηγέτες που έχουν πρότυπα δυτικής προέλευσης. τα εγκλήματα αυτά λερώνουν αυτούς που τα κάνουν κι όχι την ιδεολογία που οραματίζεται συνήθως κάτι καλό. εδώ θα ταίριαζε και το παράδειγμα του χριστιανισμού... καθώς το να φορτώσουμε στον χριστό την ιερά εξέταση θα φαινόταν αστείο!
    αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι ευρωπαίοι συμπολίτες μας που χαίρονται τα αγαθά όχι ενός πολιτισμού αλλά κυβερνήσεων που στην κυριολεξία χύνουν το αίμα λαών για να εξασφαλίσουν πόρους που δεν τους ανήκουν καθώς και επίπεδο ζωής σε εκλογικά σώματα βασισμένο σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια).τα δε εκλογικα΄σώματα κάνουν πως δεν βλέπουν διαμελισμούς κρατών βομβαρδισμούς παιδιών και το χύσιμο αίματος αθώων για να μπορούν να έχουν μερσεντές βερσάτσε και τρουσάρντι γιατί το απλό βαμβακερό τους πέφτει μπανάλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θανο ..τα τελευταια που λες ειναι ολοσωστα....τα πρωτα...χριζουν εξετασης...

      Διαγραφή
  5. "Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο"
    Και όλοι αυτοί οι θάλαμοι αερίων, τα βιολογικά όπλα, τα χημικά όπλα επι σανταμ χουσειν που τα είχε χρησιμοποιήσει εναντίον των κούρδων;
    Απο μουσουλμάνους χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από την Αίγυπτο στην Υεμένη (1963-67) από το Ιράκ κατά του Ιράν (1983-88) και κατά των κούρδων υπηκόων του (1987-88). Οι ανωτέρω είναι χρήσεις επιβεβαιωμένες από τον ΟΗΕ. Η καταγγελία για χρήση «κίτρινης βροχής» από τους σοβιετικούς στο Αφγανιστάν δεν επιβεβαιώθηκε από τον ΟΗΕ.
    Μουσουλμανικά κράτη είναι στην πλειοψηφία τους η Αίγυπτος, το Ιρακ, το Αφγανιστάν.

    Προφανώς για κάποιους το ότι οι μουσουλμάνοι για 1400 χρόνια ! ! ! σκοτώνουν, βιάζουν, δολοφονούν, σφάζουν , γενοκτονούν , καίνε ζωντανούς δεκάδες δεκάδων εκατομμυρίων μουσουλμάνων ή μη... είτε στις χώρες που έχουν κατακτήσει και έχουν επιβάλει την ΤΥΡΑΝΝΙΑ και την ΙΣΛΑΜΟ-ΧΟΥΝΤΑ τους... είτε στις πατρίδες τους στην Αραβική χερσόνησο αυτό είναι λεπτομέρεια...

    "εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων"
    Γνωστή η λογική μέσα σε μια έκφραση να βάζουμε την λέξη ΠΑΙΔΙΑ για να συγκινησουμε και να αποπροσανατολίσουμε το ακροατηριο μας. Πόλεμος και μάλιστα παγκόσμιος ήταν και σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι.Και παιδιά και νέοι-νέες και ηλικιωμένοι.Σκοτώθηκαν εκατομύρια Πολωνοί, Σέρβοι, Έλληνες,Γερμανοί,Ιάπωνες και πλήθος άλλων εθνικοτήτων.
    Ο θάνατος των παραπάνω εθνικοτήτων και των παιδιών τους είναι λιγότερο κακός απο κάποιων άλλων;

    Τα αμέτρητα εκατομμύρια δολοφονημένων απο την αριστερή χούντα, τον κομμουνισμό δηλαδή όπου αυτή επιβλήθηκε με αριστερόστροφο φασισμό(πρώην σοβιετική ένωση, κινα κλπ) αυτά δεν είναι ντροπή και αίσχος; 100ντάδες εκατομμύρια είναι οι δολοφονημένοι απο τους αριστεροφασίστες...απο τους αριστεροχουντικούς.Στις χώρες όπου επιβλήθηκε η αριστερή κόκκινη χούντα...Μα καλά για χαζούς μας περνάτε;

    "Η χριστιανική εκκλησία έκανε εγκλήματα στις σταυροφορίες και την εποχή της Ιεράς Εξέτασης"
    Aς σταματήσει πιά η καραμέλα με τα εγκλήματα των δυτικών στις σταυροφορίες.
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ;
    Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Παλαιστίνη, η Συρία...μέχρι την εισβολή των ισλαμοΦΑΣΙΣΤΩΝ ανήκε στην Ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία...Αλλότε με χαλαρούς δεσμούς άλλοτε όχι και ήταν πιο ανεξάρτητη.
    Ξαφνικά η Παλαιστίνη βρέθηκε κάτω απο τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ζυγό των ισλαμοΦΑΣΙΣΤΩΝ οι οποίοι ξεκινώντας απο 1000, 1500 αλλά και 2000 χιλιόμετρα μακριά! ! ! πήγαν να κατακτήσουν μια ελεύθερη χώρα, μια ελεύθερη περιοχή.
    Όπως και έκαναν άλλα τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα για να ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Αλγερία, την Τυνησία, το Μαρόκο.Χώρες όπου ήταν ελευθερες, ζούσαν οι ΒΕΡΒΕΡΙΚΟΙ πληθυσμοί, ανήκοντες στην λευκή φυλή κατά πλειοψηφία και για 200 τουλάχιστον χρόνια έκαναν αιματηρή αντίσταση στην επιβολή της Μουσουλμανικής Χούντας.
    Τώρα πάνω απο 80.000.000 βέρβεροι στις χώρες αυτές όπως και 15.000.000 χριστιανοί της Αιγύπτου ζητούν ανεξαρτησία και ανθρώπινα δικαιώματα.Oι ντόπιοι πληθυσμοί δηλαδή απο τους ΙσλαμοΦασίστες τυράννους τους.
    Και εμείς οι Έλληνες ως βυζαντινοί είχαμε κάνει πολλές εκστρατείες για να απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη και άλλοτε τα καταφέρναμε και άλλοτε όχι.
    Και θα μας ζητάνε οι μουσουλμάνοι και τα ρέστα γιατί οι δυτικοί θέλανε να ελευθερώσουν τις περιοχές αυτές απο την ΙΣλαμοΦασιστική Χούντα;

    "Πιστεύουν ότι η Δύση, δηλαδή οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι στέρησαν από το ΚΚΕ στον εμφύλιο την νίκη."
    Φυσικά και αυτό πιστεύουν. Ανθρωποι που δεν θέλανε τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ μετά το τέλος του β.π.π. και βγαίνανε στα βουνά για να μπορέσουν να επιβάλουν την ΧΟΥΝΤΑ τους την ΑριστεροΦασιστική φυσικό είναι να λειδωρούν όσους βοηθησαν τότε τους Ελληνες να παραμείνουν ελευθεροι και όχι σκλάβοι κάτω απο την μπότα του αριστερού φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω σε αυτά που λέτε για τις σταυροφορίες υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο που δείχνει τη διαφορά αντιλήψεων ως προς τον πόλεμο, ανάμεσα στο δυτικό χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Αξίζει τον κόπο γιατί πιάνει το θέμα από τη ρίζα του.

      ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
      http://mnovakopoulos.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. "Αλλά εάν οι χριστιανοί δεν αντισταθούν στο κακό, τότε εκείνο θα τους εξαλείψει και μάλιστα γρήγορα."
      Συγκράτησα αυτην την πρόταση maria p. απο το άρθρο.
      Υπάρχουν και πολλές άλλες ανάλογες.Η ουσία είναι ότι ο Χριστός μας...μιλούσε για την συμπεριφορά των ανθρώπων που ζουν σε μια κοινωνία ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ...Ζουν σε ένα κράτος ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ και καλό θα ήταν να μην αλληλοσκοτώνονται.
      Δεν μίλησε ποτέ για ΠΟΛΕΜΟ που σου κάνει ένα άλλο κράτος όπου εκεί και φυσικά θα ΑΜΥΝΘΕΙΣ για να προστατέψεις την πατρίδα σου.
      Τα ευκόλως ενοούμενα ας παραλείπονται λοιπόν και δεν νομίζω κανείς μας να δίνει σημασία σε δειλά και φοβιτσιάρικα ανθρωπάκια που δεν θέλουν τον ΑΜΥΝΤΙΚΟ πόλεμο γιατί είτε οι ίδιοι είναι χέστηδες είτε προδότες-προσκυνημένοι.

      Η ουσία είναι για να πιάσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θέμα απο τη ρίζα του...ότι ποτέ των ποτών δεν υπήρχαν μουσουλμάνοι ή καλύτερα να το πω άραβες στην Παλαιστίνη, στην Συρία, στην Ιορδανία πριν δημιουργηθεί αυτη η εγκληματική και φασιστική θρησκεία.Το φασιστοισλάμ.
      Ούτε φυσικά στην Αίγυπτο και τις άλλες χώρες της βορείου αφρικής. Κάποιες ελάχιστες χιλιάδες ίσως υπήρχαν για εμπορικούς λόγους(ανταλαγές προιόντων)

      Όταν λοιπόν γεννήθηκε το ΦασιστοΙσλάμ και η συντριπτική πλειοψηφία των αράβων έγιναν μουσουλμάνοι τότε ξεκίνησαν να ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ και να ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ εκατομύρια ανθρώπων κάνοντας επεκτατικούς πολέμους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απο την αραβική χερσόνησο.

      Δεν τα γνωρίζει όμως αυτά ο πολύς κόσμος και έχει την εντύπωση οτι Συρία, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Λιβύη εως Μαρόκο ήταν πάντα μουσουλμανικά! ! !
      Μιλάμε για τέτοια ασχετοσύνη και αμάθεια.

      Δεν γνωρίζει δηλαδή ο πολύς κόσμος οτι αυτές οι περιοχές-κράτη τελούν υπό ΙσλαμοΦΑΣΙΣΤΙΚΗ χούντα εδώ και 1400 χρόνια και οτι οι γηγενείς-ντόπιοι πληθυσμοί των κρατών αυτών συνεχίζουν να υποφέρουν τα πάνδεινα και απάνθρωπα βασανηστήρια των ΙσλαμοΧΟΥΝΤΙΚΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα ως προς το Ισλάμ.Είναι μια βίαιη απάνθρωπη θρησκεία που επιβλήθηκε μάλιστα δια πυρός και σιδήρου.Επίσης συμφωνώ ως προς τα εκατομμύρια δολοφονημένων και εξορισμένων από τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Το θέμα μας λοιπόν είναι μόνο οι Σταυροφορίες. Πιθανόν κάποιοι συμμετείχαν με σκοπό την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων. Όμως το αποτέλεσμα ήταν η λεηλασία της Κωνσταντινούπολης ιδιαίτερα το 1204, που οδήγησε τελικά στην οριστική της πτώση το 1453.Δες π.χ. εδώ από το 16ο λεπτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=TOJl91nHGAM&t=835s
      Aυτή η λεηλασία έθεσε μάλιστα τα θεμέλια του σύγχρονου καπιταλισμού και του τραπεζικού συστήματος, αφού με τους τόνους χρυσών νομισμάτων και θησαυρών που άρπαξαν, δημιουργήθηκαν τα πρώτα ενεχυροδανειστήρια της Ευρώπης, και διάφορα άλλα, όπως Πανεπιστήμια κτλ..Η δική μας λεηλασία, ήταν η βάση για τη δική τους Αναγέννηση και την έξοδο απ΄το Μεσαίωνα.

      Ο παπισμός όπως λέει το άρθρο δεν είχε ενδοιασμούς να υποστηρίξει ακόμα και κατακτητικούς πολέμους ενώ η ορθόδοξη αντίληψη ήταν ότι ο πόλεμος είναι αναγκαίο κακό σε περίπτωση άμυνας, και υπεράσπισης της πατρίδας και της πίστης. Η παπική θέση έφερε και τις προτεσταντικές "εκ δεξιών" αιρετικές αποκλίσεις (όπως έχει γίνει και με άλλα ζητήματα), όπως την περίπτωση των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά που δεν αγγίζουν όπλα.
      Εδώ τώρα δεν μπορώ να μην αναφέρω την ΔΙΑΚΡΙΣΗ (την μεγαλύτερη αρετή όπως λένε οι Πατέρες γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τις υπόλοιπες) όπως και την "κριτική σκέψη" και το "μέτρο" των αρχαίων Ελλήνων.

      Διαγραφή
    4. Αλλη μια φορα εξαιρετικο το σχολιο σου.

      Μπραβο, maria p.

      Διαγραφή
    5. Υπαρχει κατι εξωφρενικο στις λεξεις ...Διαφωτισμος...Αναγεννηση.Τις λενε ολοι...χωρις να προχωρουν την σκεψη...Τι σημανουν ?? Εννοιολογικα σημαινουν οτι ...κατι που δεν ειχε φως....φωτιστηκε και κατι σπουδαιο παλιο ξαναγεννηθηκε....Τι στο καλο δεν λενε ποιο φως ηλθε ξαφνικα απο παλια...και ποια γεννα παλια πολυ σπουδαια ξαναγινε...??Γιατι ολοι σταματουν την σκεψη ...την σημασια των λεξεων αυτων ??? ΑΠΟ ΤΙ ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΚΑΙ ΤΙ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ???Μα το ...αρχαιο Ελληνικο πνευμα ...ΑΥΤΟ..!! Αρα...τι διαφωτισμος...τι αναγεννηση....αυτα δεν θα πουν τιποτε....δεν υπαρχουν....τι τα λενε ολοι ??ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ( ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΜΕΝΟΥ) ΥΠΗΡΞΕ.Αυτο δεν ειναι επιτευγμα της Δυσης....ηταν επιτευγμα των Ελληνων....δεν το εφτιαξαν το πνευμα οι δυτικοι...προυπηρχε...επειδη οι δυτικοι τοτε...καταλαβαν καπως την αξια του...και το ξαναφεραν αρον αρον...οτι καταλαβαν τελος παντων...αυτο εγινε..Δεν ειναι σημειο καμπης ο Διαφωτισμος η η Αναγεννηση...αλλα οι δημιουργοι του φωτος και του νεογνου...Οι λεξεις αυτες οι δυο ...ειναι γελοιες ...διοτι δημιουργουν την αισθηση στον απλο κοσμο που δεν αναλυει εννοιες....οτι το φως και την γεννα την εκαναν ....οι δυτικοι .Ειναι εντελως γελοιο να υπαρχουν Ελληνες...οπως ο ...Κυριτσης που λενε σημαντικα γεγονοτα τις λεξεις αυτες...κι οχι ....τους κατασκευαστες του Φωτος ...που ξαναναψε...και που ηταν ....προγονοι του.... Δεν θελω να χαρακτηρισω τον Κυριτση....διοτι οι λεξεις θαναι λιγες....δεν θα αποδωσουν την αληθεια...ξεπερνουν την ψυχιατρικη...τεινουν στην ...βιολογια...Πολλα κατεστραμενα αμινοξεα στο ντι εν ει....απο κοσμικη ακτινοβολια...που χτυπησε...την ωρα της συλληψης του....λειπουν πολλες σειρες μακρομοριων...που εγιναν...πλασμα...και χαθηκαν στον χωρο....

      Διαγραφή
  6. Ὁ Ναζισμός δέν εἶναι χριστιανισμός.
    Θρησκευτικῶς, εἶναι ὁλοκληρωτική αἵρεση, πολιτική θρησκεία ἀντιθετη καί ἀντίστροφη πρός τήν Ὀρθοδοξία τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, ἕνα κατασκεύασμα μέ βάση τήν κοσμοαντίληψη τῆς "Θεοσοφίας", καμπαλιστική παραφυάδα τῆς Ἑβραίας ἀποκρυφίστριας ἀπό τήν Ρωσσία "Μπλαβάτσκυ".
    Εἶναι ὅμως ὁ Ναζισμός Δύση, "Εὐρώπη", μέ τήν ἔννοια ὅτι στηρίζεται στόν ρατσισμό, πού εἶναι ἀνθρωπολογία τῶν "εὐγενῶν" τῆς Δύσεως, τῶν βαρβάρων δηλαδή πού κατέλαβαν τήν Δυτική Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία. Μέ τήνδιαφορά, ὅτι ἀντί διακρίσεως μεταξύ εὐγενῶν καί μή, διακρίνει ὁ Ναζισμός μεταξύ Ντώϋτσε-Γερμανῶν καί μή.

    Τό τί ἔχει κάνει ὁἰσλαμισμός εἶανι γνωστό , καί κάθε ἐκφορά λόγου μέ μείωση τῶν ἐγκλημάτων τῶν μωαμεθανῶν, ὅπως αὐτή πού ἔκανε ὀ ἀνωτέρω κύριος Γ Κυρίτσης, συνιστᾶ μέρος γενοκτονίας καί δή ὡς πρός ἐμᾶς τούς Ἕλληνες. Εἶναι ἀνθέλληνας τόσο, πού καί δέν ξέρει τί λέει, καί στοχεύει σε΄γενοκτονία ἀπό τούς μωαμεθανούς τῶν χριστιανῶν καί δή τῶν Ἑλλήνων.

    Κανονικά θά ἔπρεπε νά ἐπεμβαίνει ὁ Εἰσαγγελέας σέ τέτοιες δηλώσεις, πού στοχεύουν σε΄δικαιολόγηση τῆς παρουσίας τοῦ φανατικοῦ Ἰσλάμ στήν Ἑλλάδα καί στήν Εὐρώπη, προκειμένου, προδήλως, νά δημιουργηθοῦν συνθῆκες γενοκτονίας τῶν χριστιανῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >τῆς Ἑβραίας ἀποκρυφίστριας ἀπό τήν Ρωσσία "Μπλαβάτσκυ"<

      α) Γιατί βάζεις εισαγωγικά στο όνομα Μπλαβάτσκυ; Ψευδώνυμο είναι; Yelena Petrovna Blavatskaya, σύζυγος τού Nikifor Vladimirovich Blavatsky.

      β) Πού βρήκες γραμμένο ότι ήταν Εβραία; Το πατρικό της ήταν Helena Petrovna von Hahn και οι von Hahn δεν ήσαν Εβραίοι. Περιμένω την δική σου πηγή (εμένα μού λες!).

      Διαγραφή
    2. O Ναζισμός, γράφεις, δεν είναι χριστιανισμός. Και σε ρωτώ, πώς θα μπορούσε να είναι, αφού ο τελευταίος είναι εβραϊκό κατασκεύασμα, το οποίο δεν είναι σε κανένα σημείο συμβατό με την θεωρία τής αρίας φυλής; Στην συνέχεια αναιρείς αυτό, γράφοντας "βάση τήν κοσμοαντίληψη τῆς "Θεοσοφίας", καμπαλιστική παραφυάδα τῆς Ἑβραίας ἀποκρυφίστριας ἀπό τήν Ρωσσία "Μπλαβάτσκυ" "(!) Δηλαδή φάσκεις και αντιφάσκεις, διότι απλούστατα είσαι εντελώς άσχετος με το θέμα. Ναζισμός και ... Καμπάλα (ιουδαϊκός αποκρυφισμός);

      Η Θεοσοφία ήταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ στο Γ' Ράιχ και ότι οι οπαδοί της εδιώκοντο, διότι πρέσβευε την οικουμενική αδελφότητα και ήταν/είναι συνδεδεμένη τόσο με τον ιουδαϊσμό, όσο και με τον χριστιανισμό.

      Theosophists Were Persecuted By Nazism
      Because Their Aim is Universal Brotherhood


      Γράφεις για πράγματα, που δεν γνωρίζεις, πάντα χωρίς πηγές. Να σού το πω διαφορετικά: Εγώ στην θέση σου δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο.




      Διαγραφή
    3. Νατιβιστ
      Μονο ενα σχολιο.......εκτος της Αρειας φυλης....υπηρξε και υπαρχει...η περιπου ιδια αντιληψη του....περιουσιου λαου.....ενσωματωμενη σε μια θρησκεια κιολας....που δεν επιδεχεται....αρνησης αφου ειναι θεικης προελευσης..
      ..Αν θες ειναι πιθανον των ιδιων δημιουργων.....και τα δυο....λογω τρομερης συμπτωσης.....που ειναι απιθανον ναναι τυχαια.

      Διαγραφή
    4. Έχει άλλη βάση το ένα από το άλλο. Η εβραϊκή αντίληψη είναι καθαρά θρησκευτική, ενώ η ναζιστική καθαρά φυλετική. Καμμία σχέση. Γι αυτό εκείνο το "Αν θες ειναι πιθανον των ιδιων δημιουργων.....και τα δυο....λογω τρομερης συμπτωσης.....που ειναι απιθανον ναναι τυχαια" είναι μπαρούφα ολκής. Τίποτε άλλο και δεν έχω σκοπό ν' ασχοληθώ περισσότερο. Απλώς έκανα το κόπο να διορθώσω κάποια "λαθάκια" στον φίλο μας παραπάνω.

      Διαγραφή
    5. Την βαση...την εφτιαξες εσυ διαφορετικη...και την μετακινησες επισης εσυ...ειναι πιθανον η μπαρουφα ναναι εδω.....Εγω αναλογιες ειδα....εσυ...βεβαιοτητες....η μπαρουφα συνηθως ειναι στις βεβαιοτητες ...που δεν αφηνουν χωρο στην πατατηρηση.....Αν εισαι ...επιδιορθωτης λαθων...θασαι μαλλον αλανθαστος....Εγω κανω πολλα λαθη...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.