2/12/18

Επενδύσεις 500 εκατ. για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
Φωτ. αρχείου.
Σε 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων που έχουν δεσμευθεί να υλοποιήσουν, στη φάση της έρευνας για υδρογονάνθρακες, οι εταιρείες στις οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι παραχωρήσεις των θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννη Μπασιά.
Μιλώντας στο φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή νομοθεσία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις αυτές περιγράφονται στις συμβάσεις για την 7ετή ή 8ετή ερευνητική περίοδο.

Είπε επιπλέον ότι οι συμβάσεις αυτές κυρώνονται από τη Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε επιχειρηματικές συμφωνίες για είσοδο ή αποχώρηση εταιρειών από τις ερευνητικές κοινοπραξίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Ανέφερε εξάλλου πως, δεδομένου ότι αναπτύσσεται ακόμη η τεχνολογία για γεωτρήσεις σε μεγάλη βάθη, όπως στο Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος, η χώρα μας θα γίνει εργαστήριο για την νέα αυτή τεχνολογία.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η κύρωση από τη Βουλή των συμβάσεων που υπεγράφησαν πρόσφατα για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο (Κοινοπραξία ΕΛΠΕ - REPSOL), Δυτικά και Βορειοδυτικά της Κρήτης (Κοινοπραξία Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ) καθώς και στο «μπλοκ 10» (ΕΛΠΕ).
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Μισό δις! Α ρε τυχεράκηδες όσοι κυβερνήσετε στις εποχές που έρχονται! Ότι φάμε, ότι πιούμε, κι ότι αρπάξει ο κωλ@ς μας...δούλεψε φτωχέ να μην σου μοιάσω λέει το ρητούλι του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σακη ..εχει λεχθει ...οτι οι θησαυροι της γης θα βγουν μετα τον πολεμο...Λες ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φάνε χοντρά λεφτά Τζιμς δε Κύπρο και Αιγαίο! Μας βλέπω να περνάμε από φούρνο και να λυποθυμάμε! Μας την έχουν στημένη φίλε! Τα παίρνουν τα φραγκοδίφρακα στον τύπο όλοι! Καλά για τους πολιτικούς τους έχει κάνει ο Σόρος ταβούλι τον πισινό από τα ω3 του σολωμού...ασε μη με πληγώνεις! Μακάρι να γίνει κάνα μπαμ να πάω κατά διαόλου να μην βλέπω άλλο την Ελλαδίτσα! Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα περνάω τέτοιο μαράζι για την Ελλάδα! Στο διάολο, μπουρλότο να βάλουμε να μην βλέπω! Τι να βλέπω τους μετανάστες? Τι?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.