1/12/18

Συναντήθηκαν, αλλά για λίγο, Τραμπ και Πούτιν

 
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του  Ντόναλντ Τραμπ είχαν  μία σύντομη συνάντηση, την Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου της ομάδας  των 20.
Την ανακοίνωση έκανε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, δηλώνοντας παραλλήλως ότι και ο ίδιος συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον και ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να συνεχίσουν τις επαφές  τους.  Ο Ουσάκοφ ανέφερε τέλος ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα ξανασυναντηθούν οι πρόεδροι  Πούτιν και Τραμπ.

Την ίδια ώρα ο Τραμπ, σε ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια Μπους, ακύρωσε την συνέντευξη Τύπου, που ήταν προγραμματισμένη στο περιθώριο της διάσκεψης της G20. «Θα περιμένουμε μέχρι να γίνει η κηδεία και μετά θα έχουμε μία συνέντευξη  Τύπου» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

slpress.gr/

1 σχόλιο:

  1. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τράμπ με την αρχική του άρνηση βρέθηκε στριμωγμένος στην γωνία! Η Ρωσία τον κατηγόρησε πως ουσιαστικά ο λόγος για την ακύρωση ήταν η πίεση από τους εσωτερικούς αντιπάλους και αναρωτήθηκε γιατί υπέκυψε! Επίσης ο Πεσκόφ διασκέδασε την ακύρωση λέγοντας πως ο Πούτιν θα βρεί χρόνο για περισσότερες συναντήσεις και γόνιμες με τους άλλους ηγέτες! Ακόμα κατηγορήθηκε από την πλευρά της Ρωσίας πως ο Πούτιν προσκομίζοντας στοιχεία θα ξεμπρόστιαζε τον Ποροσένκο πως είχε μεθοδεύσει όσα συνέβησαν κακόβουλα αφού υπάρχουν στοιχεία για την παραβίαση των ρωσικών χωρικών υδάτων αλλά και τους κανόνες που έχουν υπογράψει η Ουκρανία με την Ρωσία για την Θάλασσα του Αζόφ σε ότι αφορά τα πολεμικά πλοία αλλά και την συμφωνία για τους Διεθνής κανόνες μεταφορών στην θάλασσα αλλά και τους ιδιαίτερους των στενών του Κέρτς! Αυτό στηρίχθηκε και στο " άδειασμα" της Γερμανίας στον Ποροσένκο πως μια πολεμική σύγκρουση δεν είναι " έξυπνο" και καλύτερσ να βρεθεί λύση με διάλογο με τον Πούτιν αποστομώνοντας τους επικριτές του να λέει πως είναι έτοιμος να το πράξει! Έτσι ο Τράμπ θα έφευγε με άδεια " σακούλια" από τον διάλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.