20/12/18

Έχουν προκύψει ντοκουμέντα για βαλίτσες με εκατομμύρια από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη


Νέα στοιχεία για την υπόθεση της χρηματοδότησης πολιτικών προσώπων σε χώρες της Ευρώπης από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, έχουν προκύψει μετά από μακρά έρευνα που διεξάγει η αντιπολίτευση στη χώρα. Όπως υποστηρίζει στη συνέντευξη που έδωσε στο liberal.gr ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου για την κρίση στη Βενεζουέλα, έχουν ανοίξει αρχεία και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις. 

Το βιβλίο του με τίτλο «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και επικεντρώνεται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιπίνης, που έχει πραγματοποιήσει αρκετές δημοσιογραφικές αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ του τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας.


Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Αν δωροδοκήσαν στην Ευρώπη τότε σιγουρα δώσανε και στην Ελλάδα (την πιό δεθφαρμένη χώρα της ΕΕ και πρωταθλήτρια διαφθοράς).
    Ποιοί άργα να τα πηραν στην Ελλάδα?
    Λέτε να τα πήραν μήπως οι πιό θερμοί υποστεριχτές των αυταρχικών δικτατόρων Τσαβέζ/Μαδούρο?

    1) "Η ΕΡΤ και ο κρατικός ραδιοσταθμός Kosmos ανέλαβαν τη χορηγία επικοινωνίας της έκθεσης που διοργάνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα με τον τίτλο «Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει» στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα» στη Χάρητος στο Κολωνάκι."

    2) "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στενός φίλος με τον πρέσβη της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντεθ. Ο πρέσβης είναι επίσημος καλεσμένος στο κάμπινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά κυβερνητικά στελέχη παρευρέθησαν στις φιέστες της πρεσβείας της Βενεζουέλας". Κουμπαγιά-κουμπαγιά

    3) "Η αριστερή δήμαρχος Ζωγράφου αποφάσισε τον περασμένο μήνα να παραχωρήσει δωρεάν την περίφημη «Βίλα Μαρίκα Κοτοπούλη», που βρίσκεται στον δήμο της, για ρεσιτάλ βενεζουελάνικης μουσικής με τον μουσικό Γουστάβο Κολίνα με ελεύθερη είσοδο, ως στήριξη στη Δημοκρατία του Μπολιβάρ!"

    4) "ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής δήλωσε τα εξής: «Οι άνθρωποι έχουν πάθει απίσχναση και είναι σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού, όπως ξέρετε. Του ΟΗΕ είναι, αγαπητοί συνάδελφοι. Στο διάστημα αυτό έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες. Ακούστε κάτι άλλο: το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή Επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τη Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας». Για να καταλήξει: «Η ζωή στη Βενεζουέλα είναι ωραία»! Και αυτά τα δήλωνε την ίδια ακριβώς στιγμή που στη μακρινή χώρα μητέρες πουλάνε τα μαλλιά τους για να αγοράσουν τις πάνες των παιδιών τους, ενώ οι πιο φτωχοί που έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης πουλάνε ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά. "

    5) "Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μόνοι που τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου ενάντια στον Μαδούρο – οι μοναδικοί μαζί με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Για την ακρίβεια, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, με εξαίρεση τον Κώστα Χρυσόγονο, ψήφισαν κόντρα στο Ευρωκοινοβούλιο μία από τις σπάνιες φορές που δείχνει τόσο αγαστή ταύτιση σε ένα θέμα: την ανακοίνωση διαμαρτυρίας την ψήφισαν Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, ακόμα και οι Ευρωσκεπτικιστές."

    6) Παππάς εκεί στην Βενεζουέλα δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Μαδουρο μπορει να κανει ολα αυτα εδω...σκεψου τι εχουν κανει οι τραπεζιτες ξενοι εδω....οι Γερμανοι....οι Αμερικανοι....οι Τουρκοι....κλπ.....Μεχρι και η γιαγια στο χωριο ειναι στο ....παρε δωσε.Οποτε τι προκοπη να γινει ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.