12/12/18

Τα Πρωτόκολλα και οι Συμφωνίες που καθορίζουν τα Ελληνοαλβανικά Σύνορα!

Του Κωνσταντίνου Ζιαζιά*


Διαβάζουμε και ακούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημόσιες δηλώσεις του πρόσφατα παραιτηθέντος Υπουργού Εξωτερικών, για εθνικά θέματα που άπτονται της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της χώρας. Θέματα τα οποία πρέπει να συζητούνται ΜΟΝΟ στα δημοκρατικά θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και όχι δημόσια,δηλώνοντας:
«Ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει…Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο δεν είναι νομικώς ζωντανό».
Η δήλωση του Πρώην Υπουργού Εξωτερικών παρουσιάζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν υφίστανται πολιτικό έλεγχο και ότι προβαίνουν σε ενέργειες που υπερβαίνουν τις συνταγματικές αρμοδιότητές τους. Δήλωση έντονα υπονομευτική και δυσφημιστική για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Για τη συνέχεια Liberal

6 σχόλια:

  1. Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιας δεν μας απαντάει στο ερώτημα αλλά κατηγορεί τον Κοτζιά ότι τα έβγαλε από το μυαλό του. Το λοιπόν. Αναγνωρίζει ο στρατός τα σύνορα Ναι ή όχι? Υπάρχουν κύκλοι εθνικιστικοί στον στρατό οι οποίοι αμφισβητούν το στάτους κβο Ναι ή Όχι? Κατά καιρούς, οι συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών Αξιωματικών μετά το 1990 για θέματα διαχείρισης τής οριογραμμης κατέληγαν σε έντονες αντιπαραθέσεις Επειδή οι Έλληνες αξιωματικοί δεν δέχονταν να μιλήσουν για αναγνώριση της υπάρχουσας οριογραμμης με βάση την Συνθήκη τής Φλωρεντίας αλλά μόνο για μια προσωρινή γραμμή που επιδέχεται ερμηνείας ως προς το εύρος τής.

    Όσον αφορά το Πρωτόκολλο τής Κέρκυρας αυτό έχει καταργηθεί από την ίδια την Ελλάδα όταν επιχείρησε να προσαρτήσει αυτές τις περιοχές. Περα απο αυτο ο Κοτζιάς έχει δίκιο διότι το Πρωτόκολλο εκείνο επεβληθεί στην Αλβανία μη έχοντας υπόψη την εθνολογική σύνθεση όπου όλοι οι Ορθόδοξοι τσουβαλιαστηκαν ως Έλληνες. Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα πως η λεγόμενη Βόρεια Ήπειρος αποτελείται πέρα από κάποια χωριά κατά πλειοψηφία Αλβανική. Οι Εκλογές το δείχνουν ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ari γράψε τα τελευταία εκλογικά ποσοστα στη Χειμάρα

      Διαγραφή
    2. Αρι...αυτην την..οριογραμμη που λες οτι αμφισβητουμε ...εσυ πως την περασες ( αμφισβητησες )...οταν ηλθες στην Ελλαδα ανευ αδειας της εδω πλειοψηφιας ?? Και οχι μονο...μας κανεις και ...μαθημα...τι ειναι νομιμο οριο !!!!!

      Διαγραφή
    3. Αρι...ξερεις οτι επισημως ειμαστε σε πολεμο ?? Κι εσυ..διεσχησες ορια πολεμικων επιχειρησεων ?? Το λεω γιατι μας επρηξες με τα πρωτοκολλα....οταν δεν εχει υπογραφει πρωτοκολλο ειρηνης..Σκεψου που θασουν αν ηταν τα ορια της Ελλαδος κλειστα...Θα εκανες αλλου..μαθηματα περι δικαιου.. περι δικαιωματων...κλπ.Αυτα γιατι δεν τα εκανε κανεις στην χωρα σου απ το 1945 ?? Κι αιφνιδιως .μολις βρηκες εδω μαρμελαδα...τα εμαθες τακα τακα ??

      Διαγραφή
  2. Andpik
    Δεν γνωρίζω αν αυτά που γράφει ο Aris Bego είναι αληθή.
    Εσύ με λακωνικό τρόπο δίνεις την εντύπωση ότι αμφισβητείς την ορθότητα των γραπτών του Ari
    Το ποιο ορθό είναι εσύ να γράψεις τα τελευταία εκλογικά ποσοστά στην Βόρεια Ήπειρο.
    Έστω και μόνο στον νομό της Χειμάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος καίγεται και ο στρατηγός διαβάζει τα ευαγγέλια, τους κανονες εμπλοκής (ενώ κανείς δενδιατίθεται προς σύγκρουση) και τους θεσμούς ενώ άπαντες τους ποδοπατούν. Αλλά ο στρατηγός προφανώς δεν το βλεπει. Οι σχολιαστές μιλάνε για πσοσστά.Υπάρχουν χειρότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.