22/12/18

Η γλώσσα του σώματος πρόδωσε -πάλι- τον Τσίπρα: Με τα χέρια στις τσέπες στις δηλώσεις με τον σέρβο πρόεδρο

Σε πρόδηλη αμηχανία βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςστις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Σερβίας: Μη ξέροντας τι να κάνει τα... χέρια του, τα έβαλε στις τσέπες, ενώ ο κ.Βούτσιτςμιλούσε

Ήταν κουρασμένος; Είχε πολλά στο μυαλό του; Ο,τι κι αν συνέβαινε η γλώσσα του σώματος στην περίπτωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον πρόδωσε (για μια ακόμη φορά, είναι αλήθεια), κάνοντας τις δικές της δηλώσεις.
Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ενώ μιλούσε ο κ.Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός έδειχνε να μην ξέρει τι να κάνει με ...τα χέρια του. Ετσι, αρχικά τα κρατά σταυρωμένα σχεδόν σε στάση προσευχής, στο ύψος του πόντιουμ. 
Στη συνέχεια ξύνει το πρόσωπό του, ενώ διπλώνει το πόδι του σαν σε χορευτική φιγούρα, με τη διαφορά ότι το σώμα του δείχνει να «πέφτει». Κατόπιν  -και ενώ ο σέρβος πρόεδρος εξακολουθεί να μιλά, ο κ.Τσίπρας βρίσκει τη λύση για το πρόβλημα «χέρια»: Τα κρύβει στις τσέπες του, σε στάση «πάμε βόλτα» και «σε λίγο θα μπω στο μετρό, οπότε ας προσέχω τους πορτοφολάδες». 
Κι όμως, ήταν απλό: Θα μπορούσε απλά να κοιτάξει τον συνομιλητή του, που παρέμεινε ευθυτενής, έχοντας τα χέρια του στις δύο άκρες του πόντιουμ...
Κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Βούτσιτς
tsi1
tsi2
tsi3
tsi4
tsi5
tsi6
tsi7
Πρώτο Θέμα

16 σχόλια:

  1. νομιζω οτι ο κ Ολαντ ειχε ενημερωσει με γλαφυρο τροπο βασει της θρυλικης γαλλικης διπλωματιας , τον κ Βουσιτσ για την σταση του σωματος του κ Τσιπρα, για υτο και δεν εδειξε οτι εκπλησσεται.
    Περιεργος ειμαι για τον τριτο γραψα.......
    Κατι μου λεει οτι θα υπαρξει θεμα, εκτος εαν ειναι ο σοιμπλε διοτι υπαρχει προηγουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμάστε εικόνα πρωθυπουργού! Που πάμε ξεβράκωτοι?
    Ο κόσμος αλλάζει δραματικά γίνεται εθνικιστικός-μιλιταριστικός και εξαιρετικά ανταγωνιστικός.
    Αλλά εδώ ένας αιθεροβάμονας οδηγεί τυφλούς αριστερόστροφους στον δρόμο που μας χάραξε ο Σόρος. Ενώ ένας ολόκληρος λαός κοιμάται με τα παπούτσια και ονειρεύεται επιδόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tsipras was actually thinking; "even the Serbian President speaks Macedonian? How is it possible????"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος ρωτήσει ένα φοιτητή της ιατρικής θα μάθει ότι ο στραβός ώμος (στη δεξιά πλευρά) λέγεται σκολίωση, θα μάθει ακόμα και που οφείλεται αυτό.
    Φυσικά την πάθηση αυτή δεν την έχει ο φτωχούλης εγγονός της Π. Δέλτα που σπούδαζε με την Γ. Παπανδρέου στην Αμερική.(Είναι αυτός που στο συνέδριο της ΝΔ αναμετέδωσε στο συνέδριο της ΝΔ το σύνθημα των ελλήνων νεοναζί «Χαβιάρι, φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη»)
    Συμπέρασμα. Πολύ μα πάρα πολύ δημοκράτης αυτός ο Σαμαράς.
    Φυσικά την πάθηση αυτή δεν την έχει και ο γόνος της πολιτικής δυναστείας Μητσοτάκη η οποία από το 1860 έχει αδιαλείπτως ένα Μητσοτάκη στη βουλή των ελλήνων (εδώ και 160 χρόνια έχουν εξουσία με κληρονομικό δικαίωμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πάθει ο Αλέκσης καταληψο-σκολίωση

      Διαγραφή
    2. Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε23 Δεκεμβρίου 2018 - 12:33 π.μ.

      Αυτά αν είναι ελληνικά!

      Διαγραφή
    3. Αυτά τουλάχιστον τα καταλαβαίνεις και δεν σου είναι γρίφοι!

      Διαγραφή
    4. @ Χρήστο

      >ο γόνος της πολιτικής δυναστείας Μητσοτάκη η οποία από το 1860 έχει αδιαλείπτως ένα Μητσοτάκη στη βουλή των ελλήνων (εδώ και 160 χρόνια έχουν εξουσία με κληρονομικό δικαίωμα)<

      Μπορείς να μού κατονομάσεις έναν Μητσοτάκη στην Βουλή των Ελλήνων, πριν τον Κωνσταντίνο;

      Μπορείς να μού πεις, γιατί αυτό δεν είναι δυνατόν, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι από την Κρήτη; Η Ιστορία είναι Ιστορία και όχι άποψη επί σωματοτύπων. Καλά θα έκανες να γνωρίζεις τα στοιχειώδη, ώστε να μην ρεζιλεύεσαι κάνοντας επίδειξη τής αμαθείας σου, συν τοις άλλοις.

      Ελπίζω να μην μ' αφήσεις χωρίς απάντηση κι αυτήν την φορά.

      Διαγραφή
    5. @ Χρήστο

      Αν δεν μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που γράφεις, τότε καλύτερα μην τα γράφεις. Δεν ξέρω ποιοι σού τα λένε, αλλά πήγαινε τώρα να σού δώσουν και την απάντηση. Κατά τ' άλλα, τι να πει κανείς μ' ένα ανώριμο παιδαρέλι;

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι απίστευτο πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κάποιος.... ο ορισμός του καραγκιοζάκου!!! Αυτός είναι που μπερδεύει την Λέσβο με την Μυτιλήνη,αναρωτιέται αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και περηφανεύεται ότι είναι ο μόνος Έλληνας που κατάλαβε ότι ο Ερντογκαν δεν απειλεί????? το μόνο που θέλει είναι μια επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτόν τον άνθρωπο τον ψήφισαν και οι γνωστοί συνοδοιπόροι έκαναν τα πάντα να τον φέρουν στην εξουσία...........αυτός ο τύπος πουλά την Μακεδονία και μας εγκαλεί να δεχθούμε ότι ο Παύλος Μελάς και όλοι που πολέμησαν για την Ελλάδα και την Μακεδονία είναι "εγκληματίες πολέμου", δοξάστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γράφεις για το χρηστοτρολ είναι απλές οδοντόκρεμες. Κι όταν δεν ξέρει τί να γράψει, μπορεί να γυρίσει και 160 χρόνια πίσω. Αν και κατά την άποψή μου, κάπου εκεί κατοικοεδρεύει το μυαλό του.

      Διαγραφή
  7. ΝΑ των παρουν μεταθεση στη disneyland,εκει θα κανει δουλεια σουπερ.εχει και παρεα μεγαλη τη αναγκη εχει?ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ?ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν ὑπάρχει χειρότερο πράγμα ἀπό τήν περιφρόνηση τοῦ ἡγέτη φίλης χώρας, ἐναντίον στό ἐθνικό συμφέρον, γιά νά φανῆ κάποιος ἀρεστός ποῦ; Σέ προσωπικό ἐντολέα του; Σέ ἐντολέα τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως;
    Θά ἤθελε κανείς νά πιστέψῃ ὅτι ἦταν τυχαῖο. Ἀλλά,
    πρόκειται γιά πολιτικό πού ἀπορρίπτει ἐπί χρόνια τό τυχαῖο, πού ὅλα τά ἐξηγεῖ "λογικά" καί λόγω ἰδεολογίας ὑλιστικά. Ἄρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιος πρέπει να πει σε αυτόν τον κλόουν ότι τα μίντια εκμεταλλεύονται κάθε καρέ της εμφάνισής του.
    Επίσης, κάθε ομόλογός του πρέπει να αρχίσει να απαιτεί να στέκεται ο εν λόγω δίπλα του υποχρεωτικά με γραβάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατα τη γνωμη μου η "χαλαρη" σταση σωματος Τσιπρα σε επισημες συναντησεις πηγαζει απο μια ανασφαλεια που προσπαθει να καλυφθει (συνειδητα η υποσυνειδητα) πισω απο μια εικονα ανεσης και αυτοπεποιθησης. Συγκρινετε την εικονα με αυτη του Ελ. Βενιζελου πλαι στους ηγετες των μεγαλων δυναμεων της εποχης του και θα καταλαβετε αμεσως τη διαφορα αναμεσα στην πραγματικη αυτοπεποιθηση και στην επιπλαστη. Το θεμα ομως ειναι οτι (οπως εγραψα και σε αλλο σχολιο) το προβλημα δεν το λυνει η αντικατασταση της εικονας αυτης με οποιουδηποτε αλλου απο τους νυν "ηγετες" μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.