25/4/19

Διά βίου... εργασία για ολοένα και περισσότερους Αμερικανούς

Σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων United Income, το ποσοστό των Αμερικανών που εργάζονται σε ηλικία άνω των 65 ετών έχει υπερβεί το όριο του 20% για πρώτη φορά μετά 57 χρόνια. Εχει διπλασιασθεί σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1985, και τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει ο αριθμός των εργαζομένων άνω των 65 ετών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας άνω των 65 ετών, το ποσοστό των πτυχιούχων πανεπιστημίου ανέρχεται πλέον στο 53%, ενώ το 1985 ήταν μόλις 25%.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να εργάζονται σε ηλικία άνω των 65 ετών, καθώς δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους αν συνταξιοδοτηθούν. Κι αυτό γιατί είναι χαμηλές οι συντάξεις, οι ίδιοι δεν έχουν αποταμιεύσει αρκετά και το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Τα σχετικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ πριν από λίγες ημέρες έγιναν γνωστά στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη έχει αυξηθεί δυσανάλογα το ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας άνω των 55 ετών.
Σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων United Income, το ποσοστό των Αμερικανών που εργάζονται σε ηλικία άνω των 65 ετών έχει υπερβεί το όριο του 20% για πρώτη φορά μετά 57 χρόνια. Εχει διπλασιασθεί σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1985, και τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει ο αριθμός των εργαζομένων άνω των 65 ετών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας άνω των 65 ετών το ποσοστό των πτυχιούχων πανεπιστημίου ανέρχεται πλέον στο 53%, ενώ το 1985 ήταν μόλις 25%. Σχολιάζοντας την αύξηση του ποσοστού αυτού, η Ελίζαμπεθ Κέλι, υψηλόβαθμο στέλεχος της United Income αλλά και πρώην σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, τονίζει πως «πλειοψηφούν μεν οι εργαζόμενοι υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου που έχουν περισσότερα χρήματα και καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά μάλλον οι λιγότερο μορφωμένοι είναι εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη να εργάζονται».

Για τη συνέχεια Kathimerini

7 σχόλια:

  1. Η εργασία φέρνει μακροβιότητα ενώ ή αδράνεια προκαλεί μαλάκυνση εγκεφάλου. Αυτοί που δουλεύουν σε προχωρημένη ηλικία ζουν περισσότερο….
    Φυσικά στην Ελλάδα αυτοί που συνταξιοδοτούνται από τα 45 ψηφίζουν αναλόγως (βλ. Σύριζα) λόγω του πιο πάνω συμπτώματος … για αυτό και τα χάλια μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως λεει και το ευαγγελιο: Ο μη εργαζομενος, μηδε εσθιετω". Ετσι εννουν το Χριστιανισμο οι προτεσταντες και οι προτεσταντιζοντες εξ ημων. Οσο γι αυτους που συνταξιοδοτηθηκαν στα 45, ετσι ηταν η προυποθεση για να εισελθουν στα συγκεκριμενα επαγγελαματα (πχ στρταιωτικοι κλπ). ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑΝ απο κανεναν. ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ με καποιο σκεπτικο και οχι βεβαιως απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεξιοι και ΠΑΟΚ (μετα) ησαν ολοι αυτοι κε Αμετανοητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πατέρας μου συνταξιοδοτήθηκε στα 65,υγιής,δραστήριος,ζηλευτός για την ηλικία του.Σε 6 μήνες κυκλοφορούσε με μια σακούλα φάρμακα.Βρέθηκε πίεση,διαβήτης,αρρυθμίες.Μέχρι τότε δούλευε ως αγρότης και πολλές δουλειές ακόμη.
    Από την ημέρα της συνταξιοδότησης του άλλαξε, η ψυχολογία του έπεσε.

    Βιομηχανία δημοσιευμάτων μας τρομοκρατούν ,για την καταστροφή που μας περιμένει διότι θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης μας (εγώ είμαι 52).

    Εγώ βλέπω το αντίθετο,εφιαλτικό σενάριο για το μέλλον.Νέα φάρμακα υπάρχουν και οσονούπω θα μπουν στην κυκλοφορία.Οι κάτω των 40 ετών για πλάκα θα ξεπεράσουν τα 100.Ποιός θα τους ταΐσει,ποιός θα τους φροντίσει.

    Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε μερικά πράγματα:
    Το προηγούμενο καθεστώς δεν κρατιέται,αντικειμενικά•είναι ζήτημα απλών αριθμητικών πράξεων.
    Οι συνήθειες,οι τρόποι,τα έθιμα και η νοοτροπία μας είναι παρωχημένη.
    Αναφέρομαι στην χρήση των περιουσιακών ζητημάτων.
    Μέχρι τώρα οι Παλαιότερες γενιές, με τεράστιες στερήσεις προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και τις νεώτερες γενιές και υλικά•δηλ.προσπαθούσαν να τους παρέχουν σπίτι,αυτοκίνητο και ότι είχε ο καθένας.
    Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί.
    Συν του ότι δημιούργησε μια-δύο τεμπέλικες γενιές,εντελώς αδρανείς,εντελώς φιλικές προς Μαδουροποίηση.
    Σκέφτεται κάποιος,σπίτι έχω μου το παραχώρησαν οι γονείς μου,αυτοκίνητο το ίδιο,οικογένεια δεν θέλω είναι μπέρδεμα.Θέλω να ζήσω με τα ελάχιστα,καφέ,τσιγάρα internet, γιατί να δουλέψω;θα βάλω στο χέρι και κανένα επίδομα,θα τη βγάλω.
    Πόσες περιπτώσεις δεν έχουμε ακούσει,που Νέοι αποφεύγουν να έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους,λόγω 'Ενφια,Νόμου Κατσέλη,επιδομάτων,διορισμών κτλ.
    Πόσες χιλιάδες ψεύτικα διαζύγια εκδόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για παρόμοιους λόγους.
    Αν όμως οι γονείς του (και εν γένει ή Τρίτη ηλικία ) εκποιούσαν περιουσιακά στοιχεία για να συμπληρώσουν τη σύνταξή τους,ίσως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθενας λέει τον καημό του και κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει. Ωστόσο το άρθρο μιλάει για τους Αμερικανούς. Δηλαδή για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ και όχι για τον Έλληνα αγρότη μπαμπά. Επειδή οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη καλο θα ήταν να αντιλαμβανόμαστε σε ποια κατάσταση είναι ώστε να καταλαβαίνουμε γιατί κανούν όσα κάνουν και να αφήσουμε την αμπελοφιλοσόφία περί την αναγκη των συνταξιουχων ναεργάζονται. Άλλο η πνευματικη υγεία και ανάγκη απασχόλησης των συνταξιούχων και άλλο το δικαίωμα σε αξιοπρεπή σύνταξη με καταβολή ασφαλως εισφορών εργοδοασίας και εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αμερικη εχει φαει τα λεφτα ολου του πλανητη..Χρωστα τα εντερα της.Εχει κανει και κανει ....500 πολεμους ....δεν εβαλε ...κωλο κατω λεπτο....κι οτι παραγει δεν ειναι πολιτισμος αλλα μια σουπα φαγητων...τεχνολογιας αντικειμενων...και αδιεξοδων ψυχικων.Το οτι εργαζονται ηλικιωμενοι πια δεν ειναι κακο απο φυσικη αποψη.Ειναι και καλο .Οπως ολα τα πραγματα ...εχουν δυο οψεις.Καλη και κακη.Τιποτε δεν εχει μονο μια.Ομως αυτοι αναγκαζονται πια να το κανουν.Δεν το επιλεγουν ...που ειναι το σωστο.Αναγκαζονται λογω ολων των προαναφερθεντων..Αυτο το κανουν με την ελπιδα οτι θα σταματησουν την παρακμη και θα συνεχισουν στο στανταρτ ζωης πουχαν. Ομως η παρακμη ειναι νομος.Αναποφευκτη.Οτι ακμαζει καποτε παρακμαζει .Εδω η παρακμη τρεχει με χιλια.Λογικα ολο και περισσοτεροι θα εργαζονται μεγαλοι απο αναγκη....εως ενα σημειο οριο του συστηματος . Μετα το οριο θα γινει διαρηξη του συστηματος φυσιολογικοτατα.Θα σκασει ολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολλοί Αμερικανοί νέοι και ηλικιωμένοι εργάζονται όχι από ανάγκη αλλά γιατί τους αρέσει. Η Αμερική τώρα έχει ανεργία 3.5% για αυτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια από εταιρείες να προσλαμβάνουν και ηλικιωμένους (ΠΧ McDonalds).

    Στην Αμερική την εκτίμηση την κερδίζεις μόνο με εργασία και όχι με το να πουλάς κούφια αριστερή αμπολοφιλοσοφία και επιδόματα... στους αφελείς.

    Στην Αμερική κυριαρχεί μία κουλτούρα εργασίας και αξιοκρατίας και όχι η κουλτούρα της αριστεράς θυμοσοφίας και δημόσιας λομογιάς. για αυτό κύριε η Αμερική είναι υπερδύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.