20/5/19

Σάββας Καλεντερίδης: Η Γενοκτονία και η εισβολή στην ΑΟΖ τη Κύπρου - Τι σχέση έχουν

Το έχουμε ξαναγράψει. Τα κράτη είναι σαν τους ζωντανούς οργανισμούς, έχουν μνήμη την οποίαν αναπαράγουν.
Η Γερμανία είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Σε διάστημα 25 ετών προκάλεσε δύο παγκόσμιους πολέμους και ήταν υπεύθυνη για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η διεθνής κοινότητα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο την υποχρέωσε να δείξει εμπράκτως τη μεταμέλειά της, ζητώντας συγγνώμη και καταβάλλοντας ακόμα και αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Αποκορύφωμα της έμπρακτης μεταμέλειας, η ιστορικής σημασίας και τεράστιου συμβολισμού κατάθεση στεφάνου και γονυκλισία του τέταρτου καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας, το 1970, Βίλλυ Μπραντ, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο γκέτο της Βαρσοβίας.
Έκτοτε η Γερμανία δεν συμμετείχε σε πολέμους, και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή!
Στον αντίποδα αυτού του παραδείγματος στέκεται η Τουρκία. Ενώ ήταν ηττημένη στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ με την Ανακωχή του Μούδρου, στις 30 Οκτωβρίου 1918, αποφασίστηκε η διάλυση του οθωμανικού στρατού και η σύσταση Ειδικών Δικαστηρίων Πολέμου (Divân-ı Harb-i Örfî Mahkemeleri), στα οποία οι Αρμένιοι απαίτησαν από τους Άγγλους, που είχαν υπό τον έλεγχό τους την Κωνσταντινούπολη, να δικαστούν οι πρωταίτιοι της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, αντί να εργαστούν για τη δημιουργία μιας νέας Τουρκίας, απαλλαγμένης από τα σύνδρομα των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων, δημιούργησαν ένα κράτος-τέρας που συνέχισε τα εγκλήματα.
Όλα άρχισαν όταν ο Κεμάλ, στις 19 Μαΐου 1919, αποβιβάστηκε στη μαρτυρική Αμισό, της οποίας ο μισός ελληνικός πληθυσμός είχε ήδη κατασφαγεί από τους Νεότουρκους, στην πρώτη φάση της Γενοκτονίας (1914-1918).
Ταξίδεψε και αποβιβάστηκε με την άδεια των Άγγλων, και μόλις πάτησε το πόδι του στον Πόντο άρχισε η δεύτερη και πιο βάρβαρη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Μετά το «πράσινο φως» που πήρε από τους Άγγλους, ακολούθησε η στήριξη σε χρυσό και όπλα από τους Σοβιετικούς και η στήριξη επίσης σε όπλα και πυρομαχικά από τους Ιταλούς και τους Γάλλους που είχαν αποβιβαστεί οι πρώτοι στην Παμφυλία και οι δεύτεροι στην Κιλικία. Ο Μουσταφά Κεμάλ δεν έριξε ούτε μία σφαίρα εναντίον τους. Επικεντρώθηκε στον «εθνικό του στόχο», που ήταν η εξολόθρευση και η «εκκαθάριση» της Ανατολίας από τα ενοχλητικά ζιζάνια, όπως χαρακτήριζαν τους Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Ασσύριους οι σύντροφοί του στο Κίνημα των Νεότουρκων.
Ακολούθησε η Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία, πέραν των ελληνικών λαθών, ήταν αποτέλεσμα της στήριξης που παρείχαν οι προαναφερθείσες δυνάμεις στον Μουσταφά Κεμάλ.
Το 1923, η ηττημένη στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Τουρκία, έχοντας την υποστήριξη των χθεσινών της εχθρών, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών ανεφώνησε εκείνο το περίφημο «επιτέλους τους ξεριζώσαμε», για να επιδοθεί στην οικοδόμηση ενός κράτους που από τότε μέχρι σήμερα αναπαράγει τη βία και τις πολιτικές της εθνοκάθαρσης και της γενοκτονίας.
Το έκανε το 1937-38 στο Ντερσίμ, εναντίον των Κούρδων αλεβί, τους οποίους εξολόθρευσε χρησιμοποιώντας χημικά που τα προμήθευσε στην Τουρκία η Δύση, μαζί με τις αντιασφυξιογόνες μάσκες για την προστασία του τουρκικού στρατού.
Η σκανδαλώδης στήριξη της Δύσης αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης σ’ αυτό το κράτος - μηχανή βίας συνεχίστηκε και το 1955, όταν κατά τα λεγόμενα Σεπτεμβριανά λεηλατήθηκαν οι περιουσίες και δόθηκε καθοριστικό χτύπημα στον ελληνισμό της Πόλης· όπως και το 1964, όταν απελάθηκαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Πόλης· όπως και το 1974, όταν Δυτικοί και Ανατολικοί «έβαλαν» την Τουρκία στην Κύπρο.
Η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, όπως και στη σφαγή του κουρδικού λαού που συνεχίζεται ακατάπαυστα από το 1984 μέχρι σήμερα.
Τώρα, αυτό το κράτος-μηχανή εισβάλλει ως νέος Αττίλας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και βρίσκονται πάλι χώρες, από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν τη σκανδαλώδη στήριξη στην Τουρκία.
Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό.
Προχθές οι αμετανόητοι γενοκτόνοι άπλωσαν μια σημαία 1.919 μέτρων στην Αμισό, μια κατακόκκινη σημαία, σαν το αίμα των 353.000 Ελλήνων που χύθηκε τότε. Και πάλι προχθές οι αμετανόητοι και υπερήφανοι γενοκτόνοι απαγόρευσαν δύο εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην Άγκυρα, με θέμα την επιστημονική μελέτη του θέματος.
 • Εκατό χρόνια στήριξης και ανοχής από τη διεθνή κοινότητα σε ένα κράτος - μηχανή αναπαραγωγής της βίας.
 • Εκατό χρόνια σιωπής της Ελλάδας και του ελληνισμού, επειδή αυτό επέβαλαν οι ισχυροί μας σύμμαχοι.
Ήλθε η ώρα να απελευθερωθούμε και να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας.
Και η πραγματική απελευθέρωση περνά από τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, την αναγνώρισή της από τα ξένα κοινοβούλια και στο τέλος από την ίδια την Τουρκία. Αυτός πρέπει να είναι ο μείζων και πρωταρχικός στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής.
Η σιωπή και η ανοχή θα φέρει νέους Αττίλες όχι μόνο έξω από την Πάφο και τη Λεμεσό, αλλά έξω από το Σούνιο, την Ερέτρια, τη Σητεία και τη Χαλκιδική.
Εκατό χρόνια μετά, ήλθε η ώρα να σηκωθούμε επιτέλους όρθιοι.

17 σχόλια:

 1. Η Γερμανία ξέρετε,δεν πείσθηκε με πλακάτ,πανώ και διπλωματικά διαβήματα...
  Η Γερμανία ισοδεπώθηκε πρώτα και μετά μεταμέλησε...
  Αν η τουρκία δεν ισοπεδωθεί αντίστοίχα,δεν πρόκειται να μεταμελήσει ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H Γερμανία είναι η ίδια και απαράλλακτη.... Οτι έκανε με τα όπλα το κάνει τώρα με την οικονομία. Εύχομαι να ισοπεδωθεί και πάλι....

   Διαγραφή
  2. Δεν διαφωνώ...αλλά μην κοιτάμε την φάτσα,τον αχυράνθρωπο...να κοιτάμε πίσω από αυτόν ποιός κρύβεται;
   Και μην μ'αρχίσετε με τους εβραίους...

   Διαγραφή
  3. Ολα τα κοιταμε....κι αυτους που λες...πισω απ τα αχυρα...

   Διαγραφή
 2. 100 χρονια πριν, οι Γερμανοι γινονται ηθικοι αυτουργοπι της Ποντιακης γενοκτονιας. Σημερα, οι Γερμανοι γινονται και φυσικοι αυτουργοι. Αληθεια, δεν ειχε ιστορικη μνημη ο Καρμαν-αλης οταν εβαζε τη χωρα στην ΕΕ λη κωφευε και στην ιστορια?????? Και ήταν και μικρασιάτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Κύπρος έκειτο μακράν...

   Διαγραφή
  2. Σαραντα ετη φωτος....αν πας με τον
   αραμπα....Μονο η τρελα ειναι κοντα.

   Διαγραφή
 3. Καταπληκτικό άρθρο κύριε Καλεντερίδη. Θερμά συγχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 'Οταν ακούω για..."διεθνή κοινότητα" υπεραιματώνεται ο εγκέφαλός μου !!!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...
  κι ας μην ήταν ο "περιούσιος λαός" το θύμα των Γερμανών και θα σου' λεγα τι αποζημιώσεις θα' δινε η Γερμανία και σε ποιούς...25.000.000 Ρώσσοι ακόμα αποζημιώνονται, 800,000 Σέρβοι είναι στην "ουρά"...η Ελλάδα "κάποτε" και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...
  Για την γονυκλισία του Γερμαναρά..ΑΣ ΚΑΓΧΑΣΩ!!!
  Όσο για παλαιότερο άρθρο που μας έλεγε περίπου ότι αν ο ηγέτης (ικανότατος ειν' η αλήθεια) των Μογγόλων του Τουρκεστάν ζητήσει συγνώμην τότε ως δια μαγείας θα ξεχαστούν όλα σας υπενθυμίζω :
  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ, Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
  ΖΗΗΗΗΤΩ Ο ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απ οτι βλεπω εχεις και καλα κανεις...κι αλλου ...υπεραιμμια ..για τους Γερμανους...

   Διαγραφή
 5. Στην γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων υπήρχαν χιλιάδες Γερμανοί αξιωματικοί στον Τουρκικό στρατό πού τους βοηθούσαν στην εξόντωση του χριστιανικού πληθυσμού. Υπάρχει και ένα βιβλίο από έναν Γερμανό που μου διαφεύγει το όνομά του. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήτανε και Γερμανική ιδέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καιρος ναχουμε κι εμεις ιδεες...για οσους ειχαν ιδεες...

   Διαγραφή
 6. Το να στηρίζουν την Τουρκία σήμερα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλα είναι στο βωμό των συμφερόντων !!!!!! Γιατί όμως ; Γιατί τότε και σήμερα δεν εγκαταλείπουν την Τουρκία και οι μεγάλες δυνάμεις και βοηθούν την Τουρκία ;
  Πρέπει σαν χώρα να δούμε, έχουμε ή δεν έχουμε φίλους !!!!!
  Αν δεν έχουμε, πολύ φοβάμαι πως εμείς σαν χώρα τραβάμε κουπί αλλά η βάρκα είναι δεμένη !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Α.Μεταξύ κρατών υπάρχουν μόνο συμμαχίες κοινών συμφερόντων. Άρα αφού δεν έχουμε την ισχύ για να επιβληθούμεπρέπει σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα να βρούμε τρόπο να πείθουμε τους ισχυρούς οτι τους συμφέρει να είναι με το μέρος μας.
  Β.Τα κάστρα προδίδονται εκ των έσω. Άρα ο ελληνικός λαός οφείλει να αποκτήσει πολιτική ωριμότητα και να τιμωρεί (τουλάχιστον στην κάλπη) όσους προδίδουν την εμπιστοσύνη του.
  Γ. Το πολιτικό προσωπικό του ελληνικού κράτους είναι στην πλειονότητα του πολύ χαμηλού νοητικού και μορφωτικού επιπέδου.Άρα χρειάζεται αλλαγή τρόπου εκλογής του ή ακόμη καλύτερα αλλαγή του ίδιου του συστήματος ώστε να μην πλεονεκτούν έναντι των άλλων όσοι προέρχονται από κάθε είδους τζάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρεπει να δινουν εξετασεις σε μια σχολη που θα εχει δεκα συγκεκριμενα κυρια κρητηρια που θα συμφωνησουμε σαν λαος οριστικα σαν αμετακλητα ...οσοι θελουν να ασχοληθουν με την πολιτικη.Μπορει και εικοσι...Αν θελουν οκ....αν οχι ...πανε για ψαρεμα....Αρχιζοντας απ τα κρητηρια περι πατριδος...αλλωστε αυτην θελουν να κυβερνησουν ....οχι τον ΟΗΕ.Οποιος βλεπει οπτασιες ανυπαρκτων ΟΗΕ....αποστελεται στον ΟΗΕ σαν ...δεμα...να δει εκει οτι τουρθε ...αν δεν φαει ξυλο απ τους εκει...Τι να πει πχ. στους Κινεζους ?? Οτι τα ματια τους στο εξης θα τα γυρισει ..καθετα γιατι τουρθε ονειρο ?? Ασε
   Τους μαυρους....οτι θα φωναξει τον μπογιατζη....

   Διαγραφή
 8. Μὴν τὰ μπλέκουμε ὅλα καὶ τὰ κάνουμε ἀχταρμᾶ. Ἡ Ε.Ε. δὲν εἶναι τῆς Γερμανίας μόνο, ὅποιος ἔχει μυαλὸ καὶ ἐθνικὴ πολιτικὴ δρᾷ ἀναλόgως ἐντὀς τῆς Ε.Ε.
  σοβαρὸ κράτος χρειαζόμαστε καὶ θὰ δεῖτε τί σημαίνει Ε.Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.