28/5/19

Η αλήθεια για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία

tsip-zaev_main01Χρήστος Μπόκας
Οι ψηφοφόροι στις 14 εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας «τιμώρησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ - Καθίζηση στα ποσοστά του σε σχέση με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, του Σεπτεμβρίου του 2015
Σημαντική καθίζηση παρατηρείται στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία γεγονός που συνετέλεσε και στην ευρεία εκλογική ήττα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Παρά την προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ωραιοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επιχείρηση της δημιουργίας εντυπώσεων ότι οι απώλειες δεν ήταν μεγάλες στις κάλπες της Κυριακής, χρησιμοποιώντας ως ορόσημο την τελευταία εκλογική διαδικασία, τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, το κυβερνητικό κόμμα έχει απώλειες μεγαλύτερες των 10 μονάδων. 
Βέβαια, σημαντικές απώλειες εμφανίζει το κόμμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα δείγμα του ότι οι πολίτες καταδίκασαν συνολικά την κυβερνητική πολιτική, ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως από τις 11 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπέρασε το 20%, οι 7 ανήκουν στην Μακεδονία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η Κουμουνδούρου βρίσκεται κάτω από τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές του 2014.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία αυξάνει από 2 εως 6 μονάδες τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, παρουσιάζει όμως σημαντική αύξηση σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014 καθώς σε 10 περιφέρειες ανεβάζει τα ποσοστά της κατά 10 – 13 μονάδες.

Συγκεκριμένα σε 10 από τις 14 εκλογικές  περιφέρειες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τα ποσοστά της από 10 εως 13 μονάδες ενώ στις υπόλοιπες 7 εμφανίζει αύξηση από 7 εως 9 μονάδες.

Αναλυτικά τα ποσοστά στη Μακεδονία:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Για τη Νέα Δημοκρατία:
Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κάτι πως εξηγείται το γεγονός ότι ο Γιαννούλης πήρε 11 και ο σύριζα στις ευρωεκλογές κόρνα στο 20; Μήπως κοροιδευομαστε ; Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου κάνει εντύπωση πως από παντού ακούγαμε δυσαρέσκεια για τον σύριζα και πολλά ΜΜΕ αλλά και οι συριζαιοι το έπαιζαν τρελιτσα !!!!
    Αντί να σηκώσουν τα μανίκια τους και να κάνουν αλλαγές στον τρόπο που κυβερνησαν παρ όλα αυτά τρελιτσα !!!!
    Τώρα που θα αλλάξει και η κυβέρνηση θα εξαφανιστειτε απο προσώπου γης !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Δυτική Μακεδονία: Στα Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα είναι οι μοναδικές περιφερειακές ενότητες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2014: από 18,58% σε 23,95% στον πρώτο νομό, από 18,55% σε 21,61% στον δεύτερο και από 23,52% σε 27,13% στον τρίτο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει σε όλη την Μακεδονία μέσω όρο 20%+, μόνο για τις Πρέσπες έπρεπε να πάρει το πολύ 10%
    Ειδικά για όσους έχουν μνήμη και αν βάλουμε το όσα έχει κάνει στα 4-5 χρόνια στην κυβέρνηση.
    Άρα κατα τή γνώμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά κρατεί στην Μακεδονία, έχασε σε ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, αυτά τα ποσοστά με όλα τα κακά που έπραξε. Μην νομίζουμε ότι κατατροπόθηκε κιόλας.

    Θεωρώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία, προκλητικά μεγάλα και ποσοστά ντροπής για μένα.
    Άρα, όσοι λέγαμε ότι η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα μάλλον δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα τα ποσοστά του σύριζα δεν μου κολλάνε υπάρχει πολύ διαφοροποίηση μεταξύ περιφερειακων και ευρωεκλογών

      Διαγραφή
  4. Συμμφωνώ με το Σκάνταλο. Αυτό δεν είναι τιμωρία αλλα μάλλον επιβραβευση. Με τέτοιο λαό δέν υπάρχει μέλλον για τον ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι άσχετο. Δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση του ονόματος της οδού που στεγάζονται τα γραφεία ενός κόματος, αντί του ονόματος του ιδίου του κόματος.π.χ"Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η Κουμουνδούρου βρίσκεται κάτω από τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές του 2014." Δηλαδή εγώ στις Σέρρες πρέπει να ξέρω την Κουμουνδούρου, η την Πειραιώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ συνέκρινα τα τελευταία αξιόπιστα εκλογικά αποτελέσματα - εθνικές εκλογές Ιανουαρίου 2015 - με τις ευρωεκλογές 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ τιμωρήθηκε στην Βόρεια Ελλάδα παραπάνω απ'ότι στην Αθήνα και Αττική. Γύρω στο 40% των εκλογέων έχασε και Βόρεια και κέντρο (1-1,5% μόνο η διαφορά στην πτώση). Παρεμπιπτόντως, πόσο σίγουροι είστε ότι όντως έπεσαν έξω οι δημοσκόποι τον Σεπτέμβριο του 2015;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή η Θεσσαλονίκη τον επιβράβευσε??????? και το 11% του γιαννούλη τι αντιπροσωπεύει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.