Σε προηγούμενο άρθρο, γράψαμε ότι μία στρατηγικής σημασίας Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού ΜΑΣ, η 353 ΜΝΑΣ - Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας, έπαυσε πλέον να επιχειρεί. Σας εξηγούσαμε μάλιστα, πως ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολιτικοί, αλλά δυστυχώς και κάποιοι Ανώτατοι Αξιωματικοί (και των τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων) έχουν αναλάβει - εργολαβικώς - να ξεπουλήσουν το Αιγαίο Πέλαγος, σε ΝΑΤΟ, Τούρκους και Ισραηλινούς !
Σήμερα, θα θέσουμε κάποια «καυτά» ερωτήματα:
1 Η 331 Μοίρα Παντός Καιρού - τής 114ης Πτέρυγος Μάχης στην Τανάγρα - αποτελείται από 25 τρομερά Mirage 2000-5 Mk2. Από τον Αύγουστο τού 2009, η πολύτιμη αυτή μονάδα έχει την δυνατότητα πλήγματος μακρού βεληνεκούς, χάρις στα 90 γαλλικά υποστρατηγικά βλήματα τύπου Scalp - EG που διαθέτει. Γιατί όμως ο κωδικός κλήσεως της μονάδος άλλαξε; Πληροφορούμε τους αναγνώστες μας, ότι ενώ μέχρι πέρυσι η 331 ονομάζετο «Αιγέας» - έτσι ανεγνωρίζετο εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ - επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη άλλαξεσε «Θησέας»! Γιατί; Ποιούς ενοχλούσε το όνομα «Αιγεύς»;
Σας παραθέτουμε τα ακριβή στοιχεία, για να κατατροπώνετε με τα επιχειρήματά σας, οποιονδήποτε «αντίπαλο»
Η 114 ΠΜ, σήμερα αποτελείται από δύο Μοίρες. Την 331 «Θησέας», την 332 «Γεράκι» και το ΣΜΕΤ - Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως / Mirage 2000 «Ανταίος». Παλαιότερα, υπήρχε και τρίτη (η 342 «Σπάρτη»). Μέχρι πριν από 18 μήνες, η 331 λεγόταν «Αιγέας», η 332 «Γεράκι» και το ΣΜΕΤ, «Θησέας». Κάποιοι, πήραν το όνομα του ΣΜΕΤ δηλαδή και το έδωσαν στην 331. Στη θέση του, έθεσαν το όνομα «Ανταίος». Το όνομα «Αιγέας», πετάχθηκε στον «κάλαθο των... αχρήστων». Γιατί;
2 Η 384 Μοίρα Ερεύνης - Διασώσεως, γιατί άλλαξε έμβλημα; Γιατί καλείται μάλιστα με το ουδέτερο "Puma", την στιγμή που οι αξιωματικοί της μόλις έγινε η σύστασή της - την 1/1/2006 - επρότειναν το ελληνοπρεπές όνομα «Αιγίοχος»; Πρόκειται για χαρακτηρισμό του Διός, με την έννοια ο «φέρων την Αιγίδα». Γιατί η Μοίρα ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποίησε αυτό το όνομα; Γιατί δεν εγκρίθηκε από το ΓΕΑ; Η 384 Μοίρα... "Puma", προέρχεται από την μήτρα μιας άλλης, της 358 «Φαέθων». Δημιουργήθηκε, διότι τα ελικόπτερα στην 358 ήταν πολλά και κρίθηκε απαραίτητο να συσταθεί και δεύτερη Μοίρα Ερεύνης - Διασώσεως. Όσο για το έμβλημά της, τους πρώτους 20 μήνες ήταν μία θαυμάσια απεικόνιση, που περιγράφεται ως εξής: ολόκληρη η ελληνική επικράτεια - Στο σημείο της Βορείου Ηπείρου, το σήμα της Πολεμικής Αεροπορίας - Στα Δαρδανέλλια, νέφη με δύο κεραυνούς - Δύο ελικόπτερα τύπου "Super Puma", το ένα στο κεντρικό Αιγαίο Πέλαγος, το άλλο στο Νοτιο-ανατολικό ! Ο «Αιγίοχος», στην Δυτική Κρήτη, ατενίζοντας βλοσυρώς προς ανατολάς! Εδώ και δύο έτη, το θαυμάσιο αυτό έμβλημα έχει αντικατασταθεί από την βρυχομένη κεφαλή του ζώου Πούμα μετά του εμβλήματος τής ΠΑ και την λέξη "Puma", γραμμένη στα αγγλικά! Για ποιόν λόγο συνέβη αυτό;
3 Γιατί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών παρακολουθείται από την Διεύθυνση Πεζικού πλέον κι όχι από την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων; Γιατί ενώ ήταν σχηματισμός αποτελούμενος από τρία Τάγματα, έχει σήμερα μόνο δύο; Γιατί το ένα από αυτά τα δύο μετεγκατεστάθη από την Χαλκίδα στους πρόποδες της... Πάρνηθος, μακριά από το Αιγαίο Πέλαγος;
4 Γιατί τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς στρατευμάτων, τα αερόστρωμνα τύπου "Zubr", ΔΕΝ βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση; Πώς θα ενισχυθούν αμέσως τα νησιά τού Ανατολικού Αιγαίου ΜΑΣ κατόπιν μιάς τουρκικής εισβολής;
5 Γιατί κατηργήθη η 37η Ταξιαρχία Μηχανοκινήτου Πεζικού στον Βόρειο Έβρο ΜΑΣ; Γιατί η 30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (επίσης στον Βόρειο Έβρο) έχει λιγότερο από 50% επάνδρωση, την στιγμή που ένας σχηματισμός με 85% επάνδρωση βρίσκεται εκτός μάχης και πρέπει να αποσυρθεί, για να ενισχυθεί εκ νέου; Και όταν μάλιστα τρεις τουρκικές ταξιαρχίες μηχανοκινήτου πεζικού - του 5ου Σώματος Στρατού - σε Ανδριανούπολη και Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές) έχουν επάνδρωση 110%; Πρόκειται για τις 54η, 55η και 65η. Να σημειωθεί επίσης, το εξής: το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα, το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά σε βάρος της ελληνικής αμυντικής διατάξεως. Ο τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά από το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου. Και μέσα σε 15', θα μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!
elkosmos.gr
Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, infognomonpolitics@gmail.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Να συμπληρώσω κι εγώ ένα ερώτημα ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί τέθηκε στο Υπουργείο Αμύνης το οποίο είναι από τα πλέον κορυφαία σε μία κυβέρνηση ο χειρότερος εσωκομματικός αντίπαλος του πρωθυπουργού? Σίγουρα όχι για να διαπρέψει και για να ισχυροποιήσει τη θέση του.
Με το φτωχό μου το μυαλό, κάνω κάποιες κακές σκέψεις. Μήπως για να φορτωθεί κανένα επεισοδιάκι με προδιαγεγραμμένη ήττα της ελληνικής πλευράς, που πιθανόν να έχει ήδη συμφωνηθεί? Ο υπουργός κάτι άρχισε να ψελλίζει τώρα τελευταια για σύντομες αναμενόμενες κρίσεις. Από την άλλη είναι και πονηρός - ομολογουμένως - και πιθανόν να την ψυλλιάστηκε τη δουλειά. Και πιθανόν να γυρίσει και μπούμεραγκ εάν την κρίσιμη στιγμή αντιδράσει ορθώς. Βέβαια τότε θα δρέψει δάφνες και ο επικεφαλής.
Κάποιες σκέψεις, έτσι σκόρπιες.
Λατρεύω την μυθολογία γι αυτό και θεωρώ ότι η αλλαγή των ονομάτων από Αιγεάς σε θησέας έχει σαν βάση την αμφισβήτηση του Αιγαίου .
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ μου πεις γιατί ρε συ Χριστίνα.
Από την μυθολογία γνωρίζουμε ότι ο Αιγέας ήθελε παιδί ενώ δεν είχε και προσπαθούσε να κάνει.Πήγε στο ΜΑντείο των Δελφών απ΄όπου πήρε έναν πολύ δυνσόητο χρησμό . ΟΤαν γύρναγε στην Αθήνα πέρασε από την Τροιζίνα όπου βρήκε τον φίλο του τον Πιτθέα βασιλιά της πόλης και στον οποίο ανέφερε τον χρησμό. Ο Πιτθέας βάζει την κόρη του Αίθρα να κοιμηθεί μαζί του αφού τον είχε μεθύσει με την προοπτική ότι θα είχε έρισμα για το θρόνο της Αθήνας.
Το πρωί της επόμενης ο Αιγέας έπεισε την Αίθρα να του υποσχεθεί πως αν είναι έγκυος το μωρό θα το μεγαλώσει κρυφά μακριά από την πόλη και πως όταν είναι αρκετά μεγάλος εφόσον είναι αγο΄ρι θα σήκωνε το βράχο όπου ο Αιγέας είχε κρύψει τα σανδάλια του και ένα ξξίφος θα τα έπερνε και θα του τα πήγαινε στην Αθήνα να του τα δείξει ώστε να τον αναγνωρίσει.
Ομως η Αίθρα το βράδυ που κοιμήθηκε με τον Αιγεα είδε στον ύπνο της την Αθηνά η οποία της έδειξε πως να περάσει πάνωαπό τους υφάλους στην νησίδα Σφαιρία που είναι πολύ κοντά στην ακτή της Τροιζινίας. Την ώρα λοιπόν που περπατούσε η Αίθρα μέσα στην θάλασσα ο μύθος λέει πως ο θεός Ποσειδώνας την γονιμοποίησε. Οταν λοιπόν μετά απο 9 μήνες γεννήθηκε ο Θησέας πάνω στον δρόμο για το λιμάνι η Αίθρα και γενικότερα η ιστορία δεν απέδειξε ότι ο Θησέας ήταν 100% γιος του Αιγέα και όχι του Ποσειδώνα ή το αντίθετο.
Τι μας λέει λοιπόν η ιστορία
Θησέας : το αγόρι που αμφισβητείται η πατρότητα του
Μα το ίδιο δεν γίνεται και για το Αιγαίο ;
Υπάρχει μια ανακρίβεια στο παραπάνω άρθρο, αν και απ ότι βλέπω δεν είναι δικό σας αλλά απλά το αναδημοσιεύετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ 331 ΜΠΚ της Τανάγρας δεν έχει ποτέ αλλάξει όνομα. Από συστάσεώς της ονομαζόταν ΘΗΣΕΑΣ και είχε και το ανάλογο σήμα. Για την 384 ΜΕΔ το άρθρο είναι απόλυτα ακριβές...
Και κάτι ακόμα...είναι λανθασμένος ο τίτλος του άρθρου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ σωστός είναι: Ποιός και γιατί αντικατέστησε τον Αιγίοχο με ένα...Πούμα από το έμβλημα της 384 ΜΕΔ
Το Ελληνικό σύνταγμα απαγορεύει ρητώς να χρησιμοποιούνται ξένες λέξεις γραπτά ή προφορικά, στίς δημόσιες υπηρεσίες, αλλά ποιος τηρεί σήμερα το σύνταγμα, ή μάλλον το τηρούν εκεί που τους συμφέρει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι λάθος ο τίτλος του άρθρου...η Μοίρα που άλλαξε τον Αιγίοχο με το Πούμα είναι η 384 και όχι η 331!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTo διορθωνω ευχαριστώ για την επισήμανση αν και είναι βασική μου αρχή όταν πρόκειται για αναδημοσίευση να μην κάνω την παραμικρή παρεμβολή
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπαμε (κατά τη γνώμη μου). Η συνταγή δοκιμασμένη (στη Κύπρο).
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτρατηγική, θεολογία κα ιατρική διέπονται απο τις ίδιες αρχές. Πριν εισβάλει ο "εχθρός" στον οργανισμό εξασθενεί το αμυντικό σύστημα. Κανένας ποτέ δεν επιτέθηκε σε στρατό καλά οργανωμένο και μονιασμένο. Το ίδιο και στον οργανισμό. Ότι και να επιτεθεί αποκρούεται από το αμυντικό σύστημα, αν αυτό είναι γερό. Υπάρχει εν τέλει και ο γιατρός (έχουμε βοήθεια):
http://www.youtube.com/watch?v=HLg74_tbH4I&feature=related
Υ.Γ.:
1. Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό το κάνει πέρα (όσον αφορά τους
εισβολείς στον οργανισμό). Ο νοών νοείτω.
2. Όσον αφορά τα υπόλοιπα αντί για μήλο βλέπε σύκο.
Σε λίγο θα έχουμε και την αντικατάσταση της Πουλάδας με μία κότα, και την μετονομασία της μοίρας "Γεράκι" σε μοίρα "Καναρίνι"...!!!!!Ρε δεν πάμε καλάαα...!!!!είναι ακριβώς αυτό που ανεφέρθει απο πάνω...εξασθένιση του "ανοσοποιητικού" μας για να δεχθούμε την εισβολή...!!!!Είναι άλλο πράγμα να έχεις στο μπράτσο σου τον Δία και το Αιγαίο να σου θυμίζουν πράγματα...και άλλο να έχεις μια γατούλα που ΔΕΝ υπάρχει και στην Ελλάδα κιόλας...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν οι εφιάλτες είναι εντός των τοιχών, οι τούρκοι μας φταίνε ;;; Εδω οι κροκόδειλοι και άλλα κατώτερα υπερασπίζονται τον χώρο τους και τα παιδιά τους.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλόσωστος ο sailor.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πουλάδα σε κότα και ο πράσινος μπερές...σε λίγο καιρό...εμπριμέ!
Καλά που το βρήκαν το Πούμα στο Αιγαίο; Τι σχέση έχει οι άσχετοι.
Νήμα
Μαζί σας παιδιά αλλά μάλλον είμαστε λίγο υπερβολικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ελικόπτερα super puma έχουν απευθείας ονομασία από το εν λόγω άγριο ζώο, και το ζώο αυτό αποτελεί σε πολλές μονάδες που να χρησιμοποιούν κομμάτι του εμβλήματός τους.
Το σήμα με τον Αιγίοχο είναι κάπως αόριστο και τα ελικοπτερα δυσδιάκριτα. έχει και ένα σήαμ της αεροπορίας με ακτίνες παρόμοιες με τον ήλιο της Βεργίνας, ένα ψιλό ανούσιο μπάχαλο δηλαδή.
Πιστεύω το νέο σήμα είναι πιο δυναμικό και πιο αντιπροσωπευτικό της μονάδας.
Μία μονάδα Huey, Mirage κτλ , που τα μέσα τους δεν έχουν σαν ονομασία σύνδεση με κάτι ζωικό μπορούν κάλιστα να έχουν το Αιγαίο φόντο στα εβλήματά τους. Τα F16 όμως τα γεράκια μπορύν να βάλουν όπως έχουν άλλωστε ένα μεγαλοπρεπές γεράκι στον έμβλημα έστω και χωρίς άλλες αναφορές σε μυθολογία-αιγαίο.
Μην με παρεξηγείτε, πιστεύω στην προσχεδιασμένη αποελληνοποίηση έθνους-στρατού-παιδείας , απλά εδώ νομίζω υποθέτουμε κάπως περισσότερα απ' ότι πρέπει.
Φίλε "Ανώνυμε" αυτό δεν είνια Puma, Φούμα είναι! Αν είναι έτσι να κοτσάρουμε και κανένα Ναπολέοντα στη μοίρα των Mirage ή κανέναν Σίου ή Απάτσι στη μονάδα που χειρίζεται τα SCALP... Δεν βρίσκω το γεγονός της αλλαγή ονομασίας ΤΡΟΜΕΡΟ αλλά σίγουρα έχει την σημασία του.
ΑπάντησηΔιαγραφήE ..είναι για να ταιριάζει με τουs καινούργιους εμπριμέ (Έλληνες ) που θα προσλάβουν!
ΑπάντησηΔιαγραφή