29/11/09

Ψήφισε... φιλοτουρκικά

Σοβαρότατο ολίσθημα δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών έγινε την Πέμπτη, όταν οι κ. Τρεμόπουλος (Οικολόγοι) και Σκυλακάκης (ΝΔ) υπερψήφισαν τροπολογία η οποία εξισώνει την Τουρκία και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για επίλυση του Κυπριακού.
Ολόκληρο το ψήφισμα που καταψηφίσθηκε από τους Ελληνες ευρωβουλευτές ήταν απολύτως αρνητικό για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα, καθώς αθώωνε την Τουρκία για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της Ε.Ε. και της Κύπρου, ενώ και στο θέμα των Σκοπίων ουσιαστικά συνιστούσε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ακόμη και χωρίς επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.

Αποτυπώνοντας το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στο Ευρωκοινοβούλιο επιχειρήθηκε να εισαχθούν ακόμη πιο ευνοϊκές αναφορές για την Τουρκία.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι πρότειναν να προστεθεί στην παράγραφο -η οποία καλούσε την «Τουρκία να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού»- αναφορά και σε «όλα τα άλλα μέρη», φωτογραφίζοντας την κυπριακή κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή κοινότητα ώστε να κατανεμηθεί η ευθύνη της Τουρκίας και στα τρία μέρη.

Η έγκριση αυτής της τροπολογίας που καθιστά ακόμη πιο δυσμενές το αρνητικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου θα είχε αποτραπεί εάν δεν την υπερψήφιζαν ο κ. Σκυλακάκης (ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει και γ.γ. του ΥΠΕΞ και είναι στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη) και ο Μ. Τρεμόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Αρσένης διόρθωσε την ψήφο του που γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος και απείχε τελικώς όπως και οι άλλοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν ήδη απορρίψει στο σύνολό του το ψήφισμα.

ΕΘΝΟΣ

11 σχόλια:

 1. Ποιός Σκυλακάκης; Ένας που σκύλιαζε υπέρ της Μπακογιάννη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απο τον "εφιαλτη" το περίμενα και περιμένω και χειρότερα, όχι όμως απο ενα ευρωβουλευτή της ΝΔ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ἡ βλακεία δὲν ἔχει ὅρια, ἐκτὸς ἐὰν πρόκειται καὶ γιὰ κάτι ἄλλο.

  Ἡ κάθε περίπτωση πρέπει νὰ ἐξετασθῆ χωριστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοί οι άνθρωποι ποιανού συμφέ-ροντα εκπροσωπούν;Μα τόσο αφελείς είμαστε;Ο ένας μια πράσινη γραφική κάμπια προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται στην δημοσιότητα(χρησιμοποιώντας την οικολογία ο κομπλεξικός) ο άλλος ο Ν2 της πρώην ΥΠΕΞ κάνει τα πάντα κατόπιν εντολής της.Σκεφτείτε αν γίνει πρόεδρος της Ν.Δ και μετά πρωθυ-πουργός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γι'αυτή και μόνο τη στάση του ο Σαμαράς πρέπει να τον διαγράψει μόλις βγει πρόεδρος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ντροπη!

  Ειμαστε διεφθαρμενοι, καθυστερημενοι, ανικανοι και για αυτο αναξιοπιστοι και περιγελος του κοσμου!

  Απο την αλλη οι Ελβετοι ειναι και παλι πρωτοπόροι...
  Swiss voters approved a move to ban the construction of minarets

  Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια τους!

  Δημοκριτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για τον Τρεμόπουλο δεν μου κάνει εντύπωση. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο. Για τον Σκυλακάκη, όμως, γεννάται μέγα θέμα. Αν τα πράγματα είναι έτσι, οφείλει να παραιτηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εχετε απόλυτο δίκιο,απο τον τρμόπουλο τι αλλο θα περιμενε κάποιος ;;; και τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη ...ας τον λούζονται αυτοί που τον έκαναν ευρωβολευτή,αλλά ο σκυλακάκης ;;; Μπα, ο σαμαράς θα τον κάνει πρωτοπαλληκαρό του,ταιριάζουν τα χνώτα τους...εδώ είμαστε και θα το δούμε και αυτό...ρε αντε ουστ έξω από την παράγκα,κοπρόσκυλα,που έλεγε και η Μαλβίνα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ε άμα είμαστε τόσο ευγενικοί και γενναιόδωροι προς την Τουρκία για το θέμα του Κυπριακού και μάλιστα μέσα στην Ευρωβουλή, τότε τι περιμένουμε από τους Ευρωπαίους, υποστηρικτική στάση; Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλά ο Τρεμόπουλος δεν έχει εθνική συνείδηση και δεν μας κάνει πια εντύπωση. Όσο για τον Σκυλακάκη, μάλλον βλακεία ολκής έκανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.