28/11/09

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ


ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι άγνωστο με ποιες σκέψεις αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου να συναντήσει τον κ. Ερντογάν αμέσως μετά τις εκλογές. Είναι άγνωστο αν σκεπτόταν τη «Μεγάλη Ιδέα» του υπουργού εξωτερικών κ. Νταβούτογλου ότι επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας επικρατούσε εποικοδομητική συνεργασία στα Βαλκάνια και ότι καλό (για όλους) θα ήταν να ξαναζωντανέψει εκείνο το παρελθόν. Έτσι όπως τοποθετεί τα πράγματα ο κ. Νταβούτογλου , το Αιγαίο, η Θράκη και το Κυπριακό, δεν είναι ούτε μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις ούτε καν διμερή προβλήματα. Ούτε η λύση τους θα οδηγούσε στην ειρηνική συμβίωση- έστω με υψηλό κόστος εκ μέρους μας. Αντιθέτως, είναι απλώς το πρώτο (αλλά θεμελιώδες) βήμα, για την νεκρανάσταση της τουρκικής κυριαρχίας (με την Οθωμανική, ισλαμική, ιδιότητα) στο σύνολο των Βαλκανίων. Ή εν πάση περιπτώσει σε όσους Βαλκάνιους αποδεχθούν αμαχητί την εν λόγω επικυριαρχία. Με άλλα λόγια μετά τα ελληνοτουρκικά θα ανοίξουν τα τουρκοβουλγαρικά, τα τουρκοβοσνιακά κλπ, κλπ. Τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν πυριτιδαποθήκη. Και θα αναστηθεί το Ανατολικό Ζήτημα. Τραγωδία ή φάρσα, θα αναρωτιόταν ο Μάρξ.
Είναι άγνωστο αν ο κ. Παπανδρέου διέκρινε στο πρόσωπο του κ. Νταβούτογλου ένα εκσυγχρονισμένο Σουλτάνο με κοστούμι ραμμένο, βεβαίως, στους καλύτερους ραφτάδες του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον. Ούτε (κυρίως) ξέρουμε με ποιες κρυφές σκέψεις δέχθηκε ο κ. Νταβούτογλου το δώρο του κ. Παπανδρέου, δηλαδή τον οδικό χάρτη ένταξης στην ΕΕ. Διότι βλέψεις «αυτοκρατορίας» και ένταξη στην ΕΕ δεν ταιριάζουν. Ποια είναι η πραγματική επιλογή της Τουρκίας: Ένταξη ή νέο-οθωμανισμός;
Ο νέο-οθωμανισμός έχει τις πρόσφατες ρίζες του στον μακαρίτη Τοργκούτ Οζάλ που έβλεπε (τη δεκαετία του 80) μια Τουρκία από τη Βιέννη ως την Κίνα. Σήμερα τον ευνοούν οι ΗΠΑ που θέλουν μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια: Ο νέο-οθωμανισμός να εξημερώσει ιδεολογικά (ή έστω να τιθασεύσει) τους Άραβες ισλαμιστές με πρότυπο το «ήπιο» (αλλά επεκτατικό) τουρκικό Ισλάμ. Να δημιουργήσει, γεωπολιτικά, αντίπαλο δέος στη Ρωσία αλλά και στην ΕΕ, με την Τουρκία αποκλειστικό κλειδοκράτορα της ενέργειας αν (ή όταν) χαθεί οριστικά η Ουκρανία. Να εξουθενώσει την ΕΕ. Η ένταξη στην ΕΕ σημαίνει υποταγή της Τουρκίας σε κανόνες που ήδη έχουν χαράξει άλλοι, οι Ευρωπαίοι προαιώνιοι αντίπαλοι της Υψηλής Πύλης. Ένταξη στην ΕΕ σημαίνει απώλεια της αυτονομίας, ήττα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού, απεμπόληση του αυτοκρατορικού μεγαλείου. Το δίλημμα είναι υπαρκτό. Οι Βρυξέλλες καιροσκοπούν, οι ΗΠΑ βολεύονται με όλες τις απαντήσεις. Με την απομάκρυνση του στρατού από την εξουσία θριαμβεύει η Δημοκρατία (;) και ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

 1. Όταν ο Ήλιος δύει...και ανατέλλει η Ημισέλινος,όπου από τα βάθη της Ανθρωπίνης Ιστορίας ο Λύκος δείχνει το δρόμο της Σωτηρίας.
  Ο νομάς Ογούζος θέλοντας και μη και από ένα τυχαίο γεγονός, διαβιοί με Μογγόλους.Αισθάνεται κατώτερος καθόσον κερδίζει με ανδρεία και αίμα νίκες επωφελεία της "ανώτερης" Μογγολικής φυλής...του επιτρέπεται να παντρευτεί Μογγόλα,αλλά σε Μογγόλο απαγορεύεται να νυμφευτεί Τουρκάλα.Ο δρόμος είναι μακρύς.Ο λύκος ακούραστος προϊδεάζει και κληρουχεί τους μελλοθανάτους.Ο λύκος είναι αδυσώπητα δίκαιος...ολοκληρωτικά αφοριωμένος στη Σωτηρία του Τουρκικού Έθνους.
  Ο λύκος αποφεύγει τους ανθρώπους, δεν γνωρίζει τη γλώσσα τους.Αλλά μόνο ο gazi(=Πολεμιστής), γνωρίζει τη γλώσσα του λύκου.Από τη λίμνη Βαϊκάλη, μέχρι τα υψίπεδα του Ιράν,ο λύκος συνδιαλέγεται με τους Πολεμιστές.
  "Θα σας δείξω το Δρόμο" και όλοι τον ακολουθούν.
  Αυτή η πεποίθηση ότι μόνο οι μάχιμοι γνωρίζουν τη γλώσσα του Λύκου,πέρασε στον πόλεμο της Σωτηρίας όταν ο "Πατέρας" των Τούρκων MUSTAFA-KEMAL ATATÜRK (ΑΤΑ=ΟΜΗΡΙΚΆ ΚΑΙ ΙΛΛΙΡΙΚΑ) σε βαθειά μέθη, συνομιλούσε με Λύκους και έσωσε το Έθνος.Ακόμα και τώρα μυστικά στις Στρατιωτικές Σχολές της Τουρκίας, ο μύθος συντηρείται και οι μαθητές αισθάνονται Λυκόπουλα.
  Όμως ο λύκος είναι νυκτόβιο όν, φοβάται το Απολλώνιο Φως του Ελληνισμού.Ο Ορφέας καλείται να εμπεδώσει στον Ελληνισμό την πάλη του Νου (Ελληνισμός) με τα αρχέγωνα (Λύκος).Ο Τούρκος Λύκος ένιωσε την Παγκόσμια Σκεπτομένη εντός του Μεγάλου Αλεξανδρου "Αρχή" και κατάλαβε ότι σήμερα δύναται να διαμορφωθεί μια νέα κοινωνία δια της οποίας θα επιβιώσει ο Τουρκισμός, εαν γίνει Πανανθρώπινος, διδάσκοντας τους gazi τη συντήρηση του ιδεολογήματος του Πολεμιστή, σε όλους τους Τουρκογενείς πληθυσμούς, Αζέρους,Τουρκομάνους του Μπακού,Καζάκους,Τουρκεστανούς.
  Η λίμνη Αράλη συρρικνώνεται...η επί αιώνες Πατρίδα των λύκων τίθεται σε κίνδυνο.
  Ο Ελληνισμός μπορεί να αντιδράσει...αν διδάξει τους μετέχοντας της Ελληνικής Παιδείας...την Τέχνη της οικοδόμησης του Ναού της Αρετής, επί της Ανθρωπίνης Ψυχής, ώστε ο Κόσμος να γίνει Ελληνικός και ο Λύκος να ξεψυχίσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ??ΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΝ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΜ!!!!ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.