26/11/09

Γ. Μανιάτης: Πρώτη προτεραιότητα η υλοποίηση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δίνει πρώτη προτεραιότητα στην υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου.

Ο κ. Μανιάτης έθεσε ως χρονοδιάγραμμα έναρξης κατασκευής του έργου το δεύτερο εξάμηνο του 2013, και ολοκλήρωσής του και έναρξης λειτουργίας του το 2014.

Το ζητούμενο είναι πότε θα τελειώσει ο αγωγός, παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος και προέτρεψε τον υφυπουργό: «Κλείστε το αυτό το θέμα, θα επιτελέσετε εθνικό έργο», ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε για εκείνα που «τεκμηριώνουν την

Ο υφυπουργός μίλησε για «σαφή κεντρική επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό», η οποία τεκμηριώνεται από τα εξής:

- Πρώτον, κατατίθεται τις επόμενες ημέρες το σχέδιο νόμου για το καθεστώς διέλευσης του ίδιου του αγωγού.

- Δεύτερον: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία διέλευσης.

- Τρίτον: Κατατέθηκε, και εξετάζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου, η προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη και πολύ σύντομα θα υπάρξει απάντηση.

- Τέταρτον: Συγκροτήθηκε η Τοπική Επιτροπή Έβρου και με την προεδρία του νομάρχη Έβρου και τη συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, θα υπάρξει ανοιχτή δημόσια διαβούλευση επί όλων των αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών θεμάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση του αγωγού.

- Πέμπτον: Ανασυγκροτείται η Διϋπουργική Επιτροπή, η οποία θα επιλύει σε συνεχή βάση τα διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα που είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν στην πορεία εξέλιξης του έργου.

Αναφερόμενος, τέλος, στον νότιο κλάδο του αγωγού South Stream, ο οποίος αφορά τη χώρα μας, ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι «προχωρά απολύτως» και ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα πρόκειται να δημιουργηθεί η κοινή θυγατρική ελληνορωσική εταιρεία με συμμετοχή 50% για κάθε μία πλευρά.

Πηγή ΑΠΕ, Nαυτεμπορική

4 σχόλια:

 1. Ρε Σάββα,
  Πόσες φορές από αυτο το ιστολόγιο σου έχουν πει να προσέχεις τους χάρτες που βάζεις (με τα Σκόπια ως Μακεδονία). Τελικά θέλεις να επιβεβαιώσεις τη καταγωγή σου (Πόντιος) μου φαίνεται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμε, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα, πέφτουν σφαίρες από δω κι από κει, κάνουμε και κανένα λαθάκι.
  Ναι είμαι Πόντιος και αν δεν ήμουν δεν θα έκανα ό,τι έκανα στη ζωή μου.

  φιλικά

  Σάββας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αποστομωτικός όπως πάντα. Για σου ρε Σάββα.

  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στὸν χάρτη φαίνεται ἡ Κύπρος νὰ ἔχει ὤς κρατικά σύνορα τὴν γραμμή Αττίλα

  ἐμένα μὲ ἐνοχλεῖ 1.000 φορὲς αὐτὸ ἀπὸ τὸ ὄνομα τῶν Σκοπίων

  θὰ μοῦ πεῖτε τῶρα τὶ κοιτᾶς ἀλλά τέσπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.