28/11/09

«Προβληματικοί» οι τούρκοι μετανάστες στην Γερμανία

Μελέτη που διεξήχθη από το γερμανικό ινστιτούτο Berlin Institute for Population and Development έδειξε ότι το 30% των Τούρκων μετανστών και των Γερμανών πολιτών που έχουν τουρκική καταγωγή, δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο σχολείο, ενώ μόνο 14% συμμετείχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια της χώρας. Την ίδια στιγμή περισσότερο από 50% των μεταναστών από άλλες χώρες συμμετείχαν σε αυτές τις εξετάσεις.

Η μελέτη για πρώτη φορά συνέκρινε κατά πόσο είναι επιτυχημένη η ενσωμάτωση των μεταναστευτικών ομάδων στην Γερμανία συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που έχουν αποκτήσει τη γερμανική ιθαγένεια.

Οι μετανάστες από την Τουρκία αν και ζουν στην Γερμανία από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, θεωρούνται από τους πλέον αποτυχημένους στην αγορά εργασίας και πολλές φορές βασίζονται στη βοήθεια της κρατικής Πρόνοιας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του κρατιδίου της Saarland όπου το 45% των Τούρκων δεν διαθέτουν κάποια μόρφωση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μετανάστες στη Γερμανία παραμένει το ζήτημα της γλώσσας σύμφωνα με το Reiner Klingholz Διευθυντή του γερμανικού ινστιτούτου που διεξήγαγε την έρευνα. Σύμφωνα με το Reiner Klingholz, υπάρχουν τάξεις δημοτικών σχολείων στη Γερμανία, όπου το 80% των μαθητών, δυσκολεύονται στη χρήση της γερμανικής γλώσσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

 1. Ουδέν Σχόλιον

  Διγενής ο Κρής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προς Δραγώνα, ανεύθυνη εκπαίδευσης ελληνοπαίδων: Μα δεν είναι ρατσιστικό να λένε ότι τα τουρκομογγαλάκια υπολείπονται σε σχέση με τα υπόλοιπα μαθητούδια; Και το μεγαλείο της οθωμανικής αυτοκρατορίας; Τι λες Δραγώνα; Εκτός κι αν ''μεγαλείο'' εννούσες τον πολιτισμό του σπαθιού και του γιαταγανιού.
  Δήμο Τσέλιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας δίνω τα αποτελέσματα της 50ης Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας.
  Συμμετείχαν 104 χώρες,565 μαθητές.
  1η Κίνα με 221 βαθμούς,2η Ιαπωνία 212,3η Ρωσία 203,4η Κορέα 188,5η Λαϊκή Δημ. Κορέας 183,6η ΗΠΑ 182,7η Ταΐλάνδη 181,8η Τουρκία 177.
  Σταματώ εδώ. Ψάχνετε να βρείτε τους απογόνους του Περικλέους και του Ευκλείδου; Ιδού : Ελλάς 41η θέση 86 βαθμούς.Πηγή: Περιοδικό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ εκδόσεων Ελ.Μαθηματικης Εταιρίας τεύχος 73
  Η Τουρκία φαίνεται να κάνει σοβαρή προσπάθεια και αρχίζει να έχει αποτελέσματα.
  Εμείς θα κλείσουμε τα σχολεία "λόγω γρίπης" κατά "σύμπτωση" ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του ανήλικου Αλέξη.
  Ακούστε και αν είστε γονείς ενδιαφερθείτε περισσότερο: Το εκπαιδευτικό σύστημα τέλειωσε.Οι μόνοι που προσπαθούν φιλότιμα είναι ορισμένοι αλβανικής καταγωγής που έχουν ακόμη το γνωστό φιλότιμο.
  Η μαμά Ελλάς,και κυρίως η εθνικόφρων παράταξη που δημιούργησε τους "πατριώτες" Έλληνες και τα "μιάσματα" έκανε τον κόσμο να τη σιχαθεί,έφερε τους απάτριδες κυβερνήτες των τελευταίων δεκαετιών και την συνολική παρακμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.