11/2/12

Τολμηρή περικοπή των αμυντικών δαπανών

Πηγή: Express.gr 
Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ για τη νέα δανειακή σύμβαση κατέληξε σε σειρά μέτρων για μείωση μισθών και συντάξεων και μεταξύ αυτών και στην  αναθεώρηση των δικαιωμάτων προαίρεσης για τις παραλαβές αμυντικού υλικού, ώστε να υπάρξει  εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι η μείωση των αμυντικών δαπανών είναι πολύ μικρή.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ σήμερα, που βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τρίτη στο ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά το ποσοστό των αμυντικών δαπανών σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Το 2010 οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας διαμορφώθηκαν στο 2,8% του ΑΕΠ.


ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΑΥΤΟ συμβαίνει εξαιτίας της τουρκικής απειλής. Αποτελεί όμως κοινό μυστικό ότι υποχρεωνόμαστε στην αγορά του πολεμικού υλικού που παράγουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα είναι ο κρατικός προϋπολογισμός να φορτώνεται κάθε χρόνο με ένα τεράστιο βάρος οικονομικό βάρος.

Η ΕΛΛΑΔΑ αποτελεί το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μια επίθεση στα εδάφη της θα ισοδυναμούσε με επίθεση στα εδάφη της Ε.Ε.  Αντικειμενικά, οι πιθανότητες να συμβεί το τελευταίο είναι ελάχιστες. Επί της ουσίας είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην προληφθεί μια εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ ενός κράτους-μέλους της  ευρωζώνης όπως είναι η Ελλάδα, και ενός κράτους υποψήφιου προς ένταξη, όπως είναι η Τουρκία.

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ αμυντικές δαπάνες εξυπηρετούν μόνο τις επιχειρήσεις που παράγουν πολεμικό υλικό. Ο ελληνικός λαός μπορεί να απαλλαγεί από τις τεράστιες δαπάνες που συνεπάγεται η αγορά πανάκριβων πολεμικών συστημάτων. Στις παρούσες συνθήκες, που συρρικνώνονται μισθοί και συντάξεις, δεν υπάρχει δικαιολογία για τη διατήρηση σε τόσο υψηλά επίπεδα των αμυντικών δαπανών.

7 σχόλια:

  1. Δεν το γνωρίζω συνάδελφε μα θα έχουμε σίγουρα και συνέχεια αρχισαν τα όργανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοια έλεγαν και πριν την εισβολή στη Κύπρο και κάποιοι θυσιάστηκαν εκεί κάτω(πχ Κατσάνης κλπ) προδομένοι απο τα λαμόγια.
    Γι΄αυτό δεν ανοίγουν τα αρχεία για να μην λυντζάρουμε αυτούς τους προδότες αλλά και για να συνεχίσουν το διχαστικό έργο τους οι διάδοχοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προπαγανδα απο τις 'Θεσεις' του Express.gr, δηλαδη δεν ειναι μεμονωμενη περιπτωση, πολυς βοθρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο καλεσμένος Φώτης Κουβέλης άνελυσε με τις γνωστές θέσεις των «αριστερών» της Εκάλης, ότι η εναλακτική λύση για να μην ψηφιστεί το μνημόνιο είναι η περικοπή των αμυντικών δαπανών, αντικατοπτρίζοντας βεβαίως την πάγια θέση των «προοδευτικών και αριστερών» δυνάμεων που αποσκοπεί στην διάλυση του έθνους αφού πρώτα διέλυσε το κράτος. Η αναγέννηση και ο μετασχηματισμός του πασοκοκισμού εν πλήρει δόξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο καλεσμένος Φώτης Κουβέλης αναλύοντας τις γνωστές θέσεις των «αριστερών» της Εκάλης είπε ότι η εναλακτική λύση για να μην ψηφιστεί το μνημόνιο είναι η περικοπή των αμυντικών δαπανών, αντικατοπτρίζοντας βεβαίως την πάγια θέση των «προοδευτικών και αριστερών» δυνάμεων που αποσκοπεί στην διάλυση του έθνους αφού πρώτα διέλυσε το κράτος. Η αναγέννηση και ο μετασχηματισμός του πασοκοκισμού εν πλήρει δόξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.