29/2/12

ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΚΡΟΑΤΙΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ Τον Μάρτιο η μελέτη βιωσιμότητας για τον αγωγό IAP

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Αδριατικής- Ιονίου (IAP), που θα συνδέσει την Κροατία με την Αλβανία, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Plinacro (διανομέας και διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου στην Κροατία) Bλάντιμιρ Τζούροβιτς στο πρακτορείο ειδήσεων "Hina".
Τον Μάρτιο η μελέτη βιωσιμότητας για τον αγωγό IAP
Ο ίδιος επισήμανε πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα έργα που υλοποιεί η Plinacro, με στόχο την απεξάρτηση της ευρύτερης περιοχής από περιορισμένο αριθμό πηγών ενέργειας.
«Ο αγωγός IAP είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έργα αυτής της κατηγορίας» ανέφερε και πρόσθεσε πως η εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας (του έργου) θα χρηματοδοτηθεί από διεθνείς πηγές, θα κοστίσει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο έως τριών ετών.
Eνα άλλο σημαντικό έργο της Plinacro είναι ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στο νησί Κρκ.
Σημαντική, επίσης, είναι και η διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας ενεργειακών υλών και σ' αυτό τον «τομέα» η Κροατία έκανε το πρώτο «βήμα», καθώς, πέρυσι, η Plinacro υπέγραψε συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία ENI, αντί ρωσικών εταιριών, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, τονίζεται στο τηλεγράφημα του «Hina».
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.