16/9/13

Το Ισραήλ κατασκεύασε την 80η και τελευταία πυρηνική βόμβα του το 2004

Avi Retschild , JSS (Ισραήλ)       (μτφ. Κριστιάν)

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Δελτίο της Ατομικής Επιστήμης (Atomic Science Bulletin), το κράτος του Ισραήλ φέρεται να κατέχει μόνο 80 πυρηνικές κεφαλές. Και αν πιστέψουμε αυτό το περιοδικό, η τελευταία ατομική βόμβα που κατασκευάστηκε στο Ισραήλ ήταν πριν από  εννέα χρόνια, το 2004. «Από τότε», εξηγεί το περιοδικό, «το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ παρέμεινε αμετάβλητο».
Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης, Hans Kristensen και Robert Norris, υποστηρίζουν ότι το εβραϊκό κράτος «έχει αρκετή πρώτη ύλη σε απόθεμα για τη δημιουργία, αρκετά γρήγορα, μεταξύ 115 και 190 πυρηνικών βόμβων και κεφαλών».
Σύμφωνα με το άρθρο, οι δύο πρώτες ισραηλινές πυρηνικές βόμβες, , δημιουργήθηκαν το 1967, τρία χρόνια μετά την Κίνα και τη Γαλλία. Στη συνέχεια, «το Ισραήλ αύξησε το οπλοστάσιό του με 2-3 βόμβες κάθε χρόνο».
Υπενθυμίζουμε ότι οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επισήμως ούτε αρνηθεί ούτε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός πυρηνικού οπλοστασίου. Όλα τα άρθρα σχετικά με το αυτό το θέμα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύονται αναφερόμενα σε ξένες πηγές. Και όταν δηλώνουν οι υποστηρικτές ενός πυρηνικού Ιράν , «μα το Ισραήλ έχει ήδη τη βόμβα, γιατί όχι στο Ιράν;»  - απαντάμε απλά «επειδή το Ισραήλ δεν απείλησε πότε κανέναν με αφανισμό από το παγκόσμιο χάρτη».
Επί του παρόντος, σύμφωνα με το δελτίο της ατομικής επιστήμης, υπάρχουν στον κόσμο περίπου 10.215 ατομικά φορτία: 4.650 στις Ηνωμένες Πολιτείες, 4.480 στη Ρωσία, 300 στη Γαλλία, 250 στην Κίνα, 225 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 120 στο Πακιστάν, 110 στην Ινδία, 80 στο Ισραήλ. Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πυρηνικές δοκιμές, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη ατομικών βομβών.
Φυσικά, εν τέλει, μόνο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν την αλήθεια για την ισραηλινή ατομική βόμβα, και για τα αποθέματα (ή όχι) που διαθέτει η  Ιερουσαλήμ.
Avi Retschild - JSSNews 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.