15/5/14

Επίσκεψη Ολάντ στην Κύπρο

Εξαιρετικές χαρακτηρίζει ο Γάλλος Πρέσβης Jean-Luc Florent τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο, σημειώνοντας ότι έχουν αυξηθεί οι επαφές σε πολιτικό επίπεδο ενώ αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου η πρώτη επίσκεψη Γάλλου Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Γαλλία, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο κ. Florent, υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, ακολουθεί μια σταθερή γραμμή στο πρόβλημα βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να υπάρξει τεχνητή πίεση στην παρούσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων, προειδοποιώντας παράλληλα ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποτυχία.
Ο κόσμος, σημειώνει, και στις δύο κοινότητες προσανατολίζεται προς τη λύση, προσθέτοντας ότι ίσως αυτή η προσπάθεια μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για μια συμφωνία ενώ ο κίνδυνος της μη λύσης θα ήταν διχοτόμηση.

Το Παρίσι, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Γάλλος Πρέσβης, εκτιμά δεόντως την πολύ στενή συνεργασία και διευκολύνσεις που προσφέρει η Κύπρος σε αμυντικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Σε ότ,ι αφορά τον τομέα της ενέργειας, επισημαίνει ως σημαντική εξέλιξη τη συμμετοχή της ΤΟΤΑΛ στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτός ο τομέας θα μπορούσε να υποβοηθήσει τη συνεργασία με γειτονικές χώρες και ενδεχομένως και τη λύση του Κυπριακού.

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Γάλλος Πρέσβης είπε ότι είναι πολύ σημαντικές, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τόσο στη χώρα του όσο και στην Κύπρο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα υπάρχει μεγάλη αποχή.

1 σχόλιο:

  1. Το πρώτο ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι πως μια μη λύση θα σήμαινε διχοτόμηση? Βασισμένοι που οδηγούμαστε στο συμπέρασμα αυτό?

    Εγώ δεν ξέρω τους στρατηγικούς συμμαχους να εκβιάζει ο ένας τον άλλον....

    Υπήρξε κάποια απάντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.