30/9/15

Άρχισαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

  • Η πόλη Χομς (φωτ. αρχείου) ήταν μεταξύ των περιοχών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών επιχειρήσεων
Λίγες ώρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε το πράσινο φως από τη ρωσική Άνω Βουλή για έναρξη των επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές με πρώτους στόχους στρατιωτικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, αποθήκες όπλων, πυρομαχικών και καυσίμων.
«Σε συμφωνία με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η ρωσική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε σήμερα "χειρουργικής ακριβείας" αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας», ανακοίνωσε ο στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Αμερικανικές πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι περιοχές που επλήγησαν δεν φαίνεται να είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και ότι οι στόχοι ίσως να μην ήταν μόνο στην πόλη Χομς αλλά και σε άλλα τμήματα της συριακής επικράτειας. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ μία ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό των πληγμάτων και τον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.
Η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία γίνεται για την υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι η προληπτική δράση. «Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή θα περιλαμβάνει μόνο τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και θα είναι προσωρινή», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.