29/9/15

Ομπάμα: «Ναι» στη συνεργασία με Ρωσία - Ιράν για την αντιμετώπιση του ISIS

Ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού

REUTERS/SHANNON STAPLETON  Ο κ. Ομπάμα έσπευσε να διευκρινίσει ότι η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν θα κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων δεκαετιών στην περιοχή.
Το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ρωσία και το Ιράν προκειμένου να σταματήσει ο συριακός εμφύλιος, άφησε ανοιχτό ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.  
«Η νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος απαιτεί, κατά την άποψη μου, έναν νέο ηγέτη και μια κυβέρνηση ευρείας αντιπροσώπευσης που να ενώνει τον συριακό λαό στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων» τόνισε ο κ. Ομπάμα.
Αυτή, εξήγησε, πρόκειται να είναι μια σύνθετη διαδικασία και είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και του Ιράν, για να βρούμε έναν πολιτικό μηχανισμό ο οποίος θα καταστήσει πιθανή την έναρξη μιας διαδικασίας μετάβασης.
Ο κ. Ομπάμα έσπευσε να διευκρινίσει ότι η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν θα κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων δεκαετιών στην περιοχή.
«Θα υπάρξουν επιτυχίες και θα υπάρξουν αναποδιές. Δεν πρόκειται για μια συμβατική μάχη, αυτή είναι μια μακροχρόνια εκστρατεία, όχι μόνα ενάντια σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, αλλά ενάντια στην ιδεολογία του» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Τυνησίας, της Μαλαισίας και της Νιγηρίας στη διεθνή συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.\
Πηγή: ΑΜΠΕ, Sputnik

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΛΟΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΚΟΜΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΣΣΑΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΠΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.