30/9/15

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι τους "δουλεύει" η Τουρκία και αναθεωρούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης Σύρων μαχητών

EPA/STR
Παρά τα προβλήματα, το Πεντάγωνο δήλωσε πως το πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας δύναμης μετριοπαθών ανταρτών στη Συρία παραμένει ενεργό (φωτ. αρχείου). 
Οι ΗΠΑ σταμάτησαν τη στρατολόγηση νέων μαχητών από το μέτωπο στη Συρία για εκπαίδευση εκτός της χώρας, καθώς το στρατιωτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας δύναμης μετριοπαθών ανταρτών είναι υπό αναθεώρηση, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Πενταγώνου. 
Το πρόγραμμα παρουσίαζε προβλήματα από την αρχή, με ορισμένους από τους πρώτους, λιγότερους από 60, μαχητές να δέχονται επίθεση από την πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Νούσρα, από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας τους στο πεδίο των μαχών. Μερικοί σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν, ενώ η τύχη άλλων 18 μαχητών της πρώτης φουρνιάς μαχητών αγνοείται, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ αυτό τον μήνα.
Εξάλλου, μερικοί από τους εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ αντάρτες παρέδωσαν μέρος του εξοπλισμού τους στο Νούσρα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν ασφαλή διέλευση από περιοχή που ελέγχει η οργάνωση αυτή, παραβιάζοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του προγράμματος.
Παρά τα προβλήματα, το Πεντάγωνο δήλωσε πως το πρόγραμμα παραμένει ενεργό. «Καθώς αναθεωρούμε το πρόγραμμα, έχουμε σταματήσει για λίγο την παρούσα κίνηση νέων στρατολογημένων από τη Συρία», διευκρίνισε ο Πίτερ Κουκ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Συνεχίζουμε επίσης να παρέχουμε υποστήριξη στις δυνάμεις που βρίσκονται τώρα επιτόπου και να εκπαιδεύουμε όσους βρίσκονται [ήδη] στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.