27/9/15

Η Γαλλία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία


EPA/DOD/US AIR FORCE/SGT. SHAWN NICKEL
«Θα πραγματοποιούμε πλήγματα κάθε φορά που κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση
Τις πρώτες της αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πραγματοποίησε η Γαλλία. Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν «με σεβασμό στην αυτονομία της δράσης μας, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Το Μέγαρο των Ηλυσίων υπογράμμισε ότι τα αεροπορικά πλήγματα επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα «να πολεμήσουμε εναντίον της τρομοκρατικής απειλής που αποτελεί το Νταές», το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.
«Θα πραγματοποιούμε πλήγματα κάθε φορά που κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Παρόλα αυτάη γαλλική προεδρία εκτίμησε ότι «περισσότερο από ποτέ επείγει να ξεκινήσει μια πολιτική μετάβαση», δεδομένου ότι «πρέπει να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση στο συριακό χάος» και «ο άμαχος πληθυσμός πρέπει να προστατευθεί από κάθε μορφή βίας, αυτή του Ντάες και άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά παράλληλα και από τους αιματηρούς βομβαρδισμούς του Μπασάρ αλ Άσαντ».
Η Γαλλία «είναι δεσμευμένη» στην υλοποίηση αυτής της μετάβασης, στην οποία θα συμμετάσχουν «στοιχεία του καθεστώτος και της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», και θα εργαστεί ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών και με την υποστήριξη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Συρία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες να διοργανωθεί μια νέα διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Συρία έπειτα από εκείνες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2014, γνωστές και ως Γενεύη 1 και 2.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Η πτωσις του Ασσad , οπως και του Χουσειν στο Ιρακ καθως και του Κανταφι στη Λυβυη θα αλλαξει τα πραγματα στο χειροτερο.
    Θα χαρεί ο ερντογαν και οι συνεταιροι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.