28/9/15

Αυστρία: Η ακροδεξιά διπλασιάζει τα ποσοστά της στις τοπικές εκλογές

Αυστρία: Η ακροδεξιά διπλασιάζει τα ποσοστά της στις τοπικές εκλογές
Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει η αυστριακή ακροδεξιά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Άνω Αυστρία, καθώς διπλασιάζει τα ποσοστά της, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 16% των ψήφων, το ακροδεξιό FPÖ (Κόμμα των Ελευθέρων) συγκεντρώνει ποσοστό 31,4%, από 15,3% που είχε πάρει στις εκλογές του 2009.
"Ήμασταν από την αρχή αισιόδοξοι αλλά το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες μας" είπε ο ηγέτης του κόμματος, Χανς-Κρίστιαν Στράχε.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (ÖVP) παραμένουν το πρώτο κόμμα με ποσοστό 35,5% αλλά με βαριές απώλειες 11 μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. "Πικρό" χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Γκέρνοτ Μπλούμελ.

Σημαντική πτώση, επτά μονάδων, καταγράφουν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ) που συγκεντρώνουν ποσοστό 17,9%.

Ως αιτίες της νέας ανόδου της Ακροδεξιάς σε εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία, οι αναλυτές αναφέρουν την γενικότερη τάση διαμαρτυρίας στο εκλογικό σώμα, την παραπλανητική εμφάνιση του Κόμματος των Ελευθέρων ως «το κόμμα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ευαισθησίες που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και κατακτήσεις του πληθυσμού της Αυστρίας» απέναντι στην «επέλαση» των ξένων και την «υπέρογκη» μετανάστευση.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113755479

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.