28/9/15

Όταν ο εκμαυλισμός της ενημέρωσης καταρρίπτει και τα όρια εξαχρείωσης

Η περίπτωση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Εάν στο ιδεατό εθνικό δικαστήριο, ο -εκλεγμένος για την αριστεία του- Δικαστής ερωτούσε τον υπογραφόμενο μάρτυρα* σε ποια χρονική στιγμή θα τοποθετούσε την κατάπτωση του λειτουργήματος της ενημέρωσης στην Ελλάδα στην έσχατη υποστάθμη του εκπεσμού, η απάντηση θα ήταν άμεση και χωρίς δισταγμό: την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Εκείνη την ημέρα, σε μια οποιαδήποτε χώρα υπό καθεστώς Δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου, κορυφαίο θέμα σε δελτία των ΜΜΕ και πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα ήταν τα συγκλονιστικά στοιχεία που κατέθεσε την προτεραία στην Επιτροπή της Αλήθειας για το Χρέος ο μέχρι πρόσφατα υφυπουργός Αμύνης κ. Κώστας Εφήμερος.

Τα στοιχεία απεκάλυπταν ότι μέγα μέρος του συντριπτικού χρέους που χρησιμοποιείται ως πολεμική μηχανή εθνικής υποδούλωσης, είναι το άθροισμα οφειλών και τόκων, από το 1974 έως σήμερα, από ένα σωρείτη ληστρικών προμηθειών όπλων άχρηστων για την εθνική άμυνα, από προμηθευτές εταίρους-δυνάστες και εκμαυλιστές υπουργών και κρατικών λειτουργών.

Ο γράφων (εξ αποστάσεως), που τυχαία άνοιξε το κανάλι της Βουλής την 1,10’ το πρωί, είδε με έκπληξη τον κ. Εφήμερο σε προχωρημένο στάδιο της κατάθεσής του, την οποία ακολούθησαν απαντήσεις σε εξονυχιστικές ερωτήσεις του προέδρου της διεθνούς ομάδος καθηγητών και τέως υπουργών-μελών της επιτροπής, Βέλγου καθηγητή κ. Eric Toussaint. ΄Εμεινε καθηλωμένος, μη τολμώντας να κινηθεί σε αναζήτηση γραφικής ύλης για σημειώσεις, μη και χάσει μέρος των αποκαλύψεων:

Για τα εξοπλιστικά χρέη από το Πρόγραμμα Τρούμαν που πληρώναμε μέχρις προσφάτως ή πληρώνουμε ακόμη. Για τις τρείς υπέργηρες αμερικανικές φρεγάτες που αγοράσαμε, επισκευάσαμε με μεγάλη δαπάνη και χρησιμοποιήσαμε μόνο για ένα χρόνο. Για τα πιο σύγχρονα πολεμικά μας και τα αεροπλάνα F 16 που λείπουν από την προστασία της εθνικής επικράτειας και χρησιμοποιούνται σε αποστολές του ΝΑΤΟ, με εθνική οικονομική επιβάρυνση.

Κατέθετε ακόμη ο τέως υφυπουργός για οπλικά συστήματα από τη Γερμανία (υποβρύχια, τανκς κ.λ.π), από τη Γαλλία (ελικόπτερα), από την Ολλανδία και την Ουκρανία ( φουσκωτά Ζούμπρ) τα οποία προπληρώθηκαν (με προσθήκη στο χρέος), δεν παραδίδονται εμπρόθεσμα, ή καθόλου, αποδεικνύονται ελαττωματικά και μένουν καθηλωμένα στο έδαφος, ενώ η διεκδίκηση τήρησης των συμβάσεων παγώνει…

Κατέθετε τέλος για την δόλια μέθοδο τμηματικής αγοράς οπλικών συστημάτων, (πάντα μέσω «ταλαντούχων» αντιπροσώπων), πού πολλαπλασιάζει το κόστος τους, όπως αεροπλάνων F 16 χωρίς κινητήρες (!) ή άλλο εξοπλισμό, τανκς χωρίς πυρομαχικά και για άλλα συμπληρωματικά χαρακτηριστικά ενός ασύλληπτου οργίου λεηλασίας του δημοσίου πλούτου, και δολίας υπαγωγής του ελληνικού λαού στη σημερινή δουλεία του χρέους.

Η προεδρεύουσα και Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, ανέφερε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι είχε ζητήσει σχετικά στοιχεία από το ΥΠΕΘΑ προ μηνών και πρόσφατα σε συνάντησή της με τον τότε και τώρα υπουργό κ. Καμμένο, αλλά δεν της εστάλησαν. Όπως δεν εστάλησαν στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος στοιχεία που ζητήθηκαν και από τα άλλα υπουργεία και βεβαίως από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία μάλιστα απάντησε αρνητικά.

Υπό καθεστώς φίμωσης, απομόνωσης και λοιδορίας…

Η συνεδρίαση της επιτροπής με την κατάθεση του κ΄Ησυχου, μεταδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα, από μια έμφοβη και λοιδορούμενη τηλεόραση της Βουλής, στο τέλος μετάδοσης παλαιού ρωσικού σήριαλ με τις αιματηρές περιπέτειες των Κοζάκων του Ντον στην επανάσταση του 1917. Υπό ανάλογες συνθήκες, ο γράφων είχε ακούσει προ διμήνου τμήμα μιας άλλης άκρως αποκαλυπτικής κατάθεσης, στην ίδια επιτροπή, από τον κ. Παν. Ρουμελιώτη, πρώην υπουργό και ΄Ελληνα αντιπρόσωπο στο ΔΝΤ, την εποχή όπου ο Γιωργάκης Παπανδρέου ενεργοποίησε το Ταμείο σε μηχανισμό αποικιοποίησης της χώρας.

Η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη ήταν επίσης συνταρακτική και για την βαρύτητα των αποκαλύψεων και ως σπάνιο, στις ημέρες μας, τεκμήριο γενναιότητας και πατριωτισμού. Αποκάλυπτε με έγραφα του Ταμείου ότι η ανάμειξή του παραβίαζε το καταστατικό του, γινόταν εν γνώσει του ότι το ελληνικό χρέος ήταν μη βιώσιμο και ότι το μνημόνιο εξοντωτικών μέτρων για την εξυπηρέτηση/εξόφλησή του χρέους θα οδηγούσε στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. (Στην πρες κόνφερενς που έδωσε την Παρασκευή η ακόμη Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, με την λήξη αυτού του σταδίου των εργασιών της Επιτροπής για το Χρέος, αποκάλυψε ότι η κ. Λαγκάρντ είχε απειλητικά προειδοποιήσει τον κ. Ρουμελιώτη να μην καταθέσει στην Επιτροπή, επειδή εξακολουθεί να δεσμεύεται από την υποχρέωση του απορρήτου!)

Στην τελευταία ακρόαση μαρτύρων οι καταθέσεις του εκπροσώπου 7.000 απορφανισμένων οικογενειών -κατόπιν αυτοκτονίας- και της κόρης του αυτόχειρα της Πλατείας Συντάγματος, θα όφειλαν φυσιολογικά να ενεργοποιήσουν την ανθρώπινη ευαισθησία των παρόντων ρεπόρτερ και των προϊσταμένων τους.

Και οι δύο αυτές συνεδριάσεις της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος έγιναν στη Βουλή, παρουσία δημοσιογράφων διαπιστευμένων από κανάλια και εφημερίδες. Μάταια και στις δύο περιπτώσεις αναζήτησε ο γράφων σε τηλεοπτικά δελτία (και της κρατικής ΕΡΤ) και στον ηλεκτρονικό Τύπο κάποιο ρεπορτάζ από συνεδριάσεις της Επιτροπής, με τις αποκαλύψεις ειδικής εθνικής βαρύτητας και ενημερωτικής αξίας, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, που έφεραν σε φως.

Το σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν, που συγκλονίζει σήμερα τη Γερμανία και την Μαφία των Βρυξελλών, ωχριά συγκρινόμενο (με εθνικά δημοσιογραφικά κριτήρια) με τον φάκελο της δόλιας υπερχρέωσης και καταδίκης του ελληνισμού σε αφανισμό. Σε άλλες εποχές της ελληνικής δημοσιογραφίας οι εφημερίδες θα αφιέρωναν καθημερινά πολύστηλα ρεπορτάζ στις συνεδριάσεις της επιτροπής, οι δημοσιογράφοι θα πολιορκούσαν τους κ. κ. Ρουμελιώτη, ΄Ησυχο και άλλους σημαντικούς μάρτυρες για συνεντεύξεις και οι πιο δυναμικοί ρεπόρτερ θα ανίχνευαν στις πηγές για την εξόρυξη περισσότερων στοιχείων. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο φάκελος στοιχειοθέτησης του παράνομου και αθέμιτου χαρακτήρα του χρέους συνιστούσε διαπραγματευτικό υπερόπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Υπερόπλο που έμεινε στα αζήτητα, μαζί με άλλα ισχυρά όπλα. (Υπερατλαντικοί σύμβουλοι φαίνεται δεν το ενέκριναν…)

Από την πρες-κόνφερενς απολογισμού της Επιτροπής, από την Πρόεδρο κ. Κωνσταντοπούλου, τον κ. Ερίκ Τουσαίν, τρεις άλλους ξένους καθηγητές και τον πρώην υπουργό οικονομικών του Ισημερινού, ευπρεπές ρεπορτάζ στα συνήθη διεθνή μέτρα πρακτορειακής κάλυψης, διανεμήθηκε από το ΑΠΕ/ΜΠΕ και ο γράφων το βρήκε στην ηλεκτρονικές εφημερίδες «Βόρεια» και «Ακτιβιστής» της Θεσσαλονίκης και στις Ιστοσελίδες Ινφογνώμων και Πρες Πρόζεκτ της Αθήνας. Αναζήτησε με επιμέλεια τα ίχνη αυτής της πρες-κόνφερενς στο διαδίκτυο, αλλά δεν βρήκε άλλα. Η ΕΡΤ, όπως και τα κανάλια της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, αγνόησαν το γεγονός στα δελτία τους.

Το «έγκυρο» κυβερνητικό κανάλι είχε στείλει τον δημοσιογράφο Διονύση Μποτώνη, πρώην αστέρα της «Αυριανής», ο οποίος και υπέβαλε την ερώτηση/δήλωση ότι καταγγελία του χρέους ως παράνομου, αθέμιτου, απεχθούς και μη βιώσιμου θα οδηγούσε τη χώρα σε άμεση χρεωκοπία και καταστροφή. Ο «ερωτών» πήρε μιαν συντριπτική απάντηση από τον καθηγητή κ. Τουσαίν και την κ. Κωνσταντοπούλου, όπως προκύπτει από την κάλυψη της πρες-κόνφερενς στο YouTube που παρέθεσε το ιστολόγιο Ινφογνώμων https://www.YouTube.com/watch?t=116&v=wWBXBDMekBM. Αλλά η ΕΡΤ δεν αντάμειψε τον απεσταλμένο της, τουλάχιστον με μετάδοση της συνεισφοράς του και εξαφάνισε την πρες-κόνφερενς και τις ειδήσεις της.

Για το βραβείο έντιμης και πατριωτικής δημοσιογραφίας

Οπωσδήποτε το Μέγκα έπαθλο -στην επίδοση που είναι και το θέμα του τίτλου- απέσπασε ο γυάλινος ναός του Μολώχ, όπου η λεπιδοπρόσωπη ιέρεια και οι δυο χρησμολόγοι ιεροφάντες επιδίδονται στο βραδινό τελετουργικό της κατακρεούργησης και παράδοσης στην πυρά προσώπων, κινημάτων, εθνικών και πολιτικών θεμάτων και γεγονότων που κρίνονται επικίνδυνα ή μόνον δυσάρεστα στον πολυεθνικό Μαμωνά της Διαπλοκής.

Ως τέτοια επικίνδυνα πρόσωπα προς εξόντωση στοχοποιήθηκαν από εννεαμήνου η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Βαρουφάκης. Μπορεί κανείς να φαντασθεί αυτούς τους δύο αγέρωχους ελληνικούς τύπους σε δουλικές πόζες δοτής οικειότητας, χαριεντισμών με μαϊμουδιές και χτυπημάτων στη πλάτη με τους Γιούνκερ, Σουλτς και λοιπούς κλόουν του θιάσου των Βρυξελλών; Γι’ αυτό και εναντίον τους επιστρατεύθηκαν όλα τα βρώμικα μέσα, από πλαστογραφημένα επεισόδια στην είσοδο της Βουλής, μέχρι διαστροφή δηλώσεων σε συνεντεύξεις και μετάδοση ανώνυμης σκουπιδογραφίας στο Τουίτερ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου στοχοποιήθηκε λόγω της άκρως επικίνδυνης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους και για το γεγονός ότι συνέστησε εξεταστικές επιτροπές για εκκρεμείς από χρόνια φακέλους βαρύτατων εσωτερικών σκανδάλων που βαρύνουν αστέρες του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου, όσο εβάρυναν και το ασήκωτο σημερινό χρέος.

Ο ρόλος του «χιτ-μαν», του εκτελεστή, με στόχο την προσωπικότητα της Προέδρου της Βουλής, ανατέθηκε σε κάποιο Δημήτρη Τάκη, επισήμως ρεπόρτερ Βουλής του καναλιού αλλά στην πράξη ανθρώπου επιφορτισμένου με τη σκανδαλοθηρική παρακολούθηση κάθε φράσεως και κινήσεώς της, που προσφερόταν σε επεξεργασία διογκωματικής διαστροφής της τρίχας σε τριχιά και της μετάδοσής της από αυγής έως μεσονυκτίου, καρυκευμένης με χαρακτηρισμούς του «ρεπόρτερ» και συνοδευόμενης- στο βραδινό δελτίο- από σχόλια του τριμελούς ιερατείου -«ελαφρά» ή βαρύγδουπα.

Η σκουπιδολογία αυτού του ατόμου σ’ αυτό το εννεάμηνο, για την υποβάθμιση της Επιτροπής για το Χρέος στο επίπεδο του περιττού και του σκανδαλώδους και σε βάρος του προσώπου και του κύρους της Προέδρου της Βουλής, προκαλούσε αλλεργικές αντιδράσεις απέχθειας. Σε βαθμό που σίγουρα η φωτογραφία του θα εικονογραφεί πλέον το γνωστό σύνθημα των Εξαρχείων στο λήμμα δημοσιογράφος, στο λεξικό της λαϊκής συνείδησης.

Αποτέλεσμα αυτού του καθεστώτος στην ενημέρωση, σ’ αυτής της ποιότητας τη Δημοκρατία (μόνος ο Πρόεδρός της απέμεινε υμνωδός!), σ’ αυτήν την δούλη Ελλάδα ελάχιστοι πολίτες πληροφορήθηκαν για το σημαντικότατο για την πατρίδα έργο της Επιτροπής της Αλήθειας για το Χρέος, που υπονομεύθηκε και από το κύκλο Τσίπρα στο εσωτερικό. Όταν αντίθετα, στο εξωτερικό:

1.- Βιβλίο με το προκαταρκτικό πόρισμά της Επιτροπής εκδόθηκε στο Παρίσι και είναι υπό έκδοση στη Γερμανία, στην Ισπανία και στη Σλοβενία… Στο Παρίσι ο εκδοτικός οίκος το διαθέτει δωρεάν. Παρουσιάσθηκε ήδη στην Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ από την Πρόεδρο της Βουλής στην ομιλία της και διανεμήθηκε σε όλες τις αντιπροσωπείες. ΄Εχει διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της Ευρωβουλής και τις κυβερνήσεις από την κ. Σακοράφα, Ευρωβουλευτή και ιδρυτικό στέλεχος της Επιτροπής, όπως και σε όλους τους προέδρους κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ, στην σύνοδό τους στη Ρώμη, μετά την σχετική ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου.

2.- Το ελληνικό παράδειγμα βρίσκει ενεργό απήχηση στην Ευρώπη. Σειρά μεγάλων πόλεων της Ισπανίας με νεοεκλεγείσα διοίκηση συγκροτούν επιτροπές λογιστικού ελέγχου των δημοτικών δαπανών, σαν πρώτο βήμα προς τον έλεγχο του λογιστικό ελέγχου του κρατικού χρέους από επόμενη νέα κυβέρνηση. Και στη γαλλική εθνοσυνέλευση κατατέθηκε πρόταση σύστασης αντίστοιχης επιτροπής.

3.- Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει προσκλήσεις από το Μπέρκλεϋ και άλλα αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά πανεπιστήμια για την παρουσίαση του φακέλου του ελληνικού χρέους και από το αντίστοιχο κίνημα στην Ισπανία. Και ο καθηγητής κ. Τουσαίν έχει προσκληθεί για ομιλίες σε πανεπιστήμια και διδασκαλία σε σεμινάρια διαφόρων χωρών.

* Το ιδεατό δικαστήριο θα καλούσε τον υπογραφόμενο ως μάρτυρα, λόγω μακρότατης πείρας και ειδίκευσης στην ενημερωτική λειτουργία. Στην οποία παραμένει για την πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, εάν αποκτήσει πρόσβαση τουλάχιστον στην κατάθεση του κ. ΄Ησυχου, απρόσιτη στο νησί όπου διαμένει.

8 σχόλια:

 1. Μάλλον το πιο σημαντικό άρθρο που έχετε αναρτήσει μέχρι σήμερα κ.Κριστιάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τίποτε παράνομο και αθέμιτο δεν αποδείχθηκε ως προς το ύψος των οφειλών και τούς όρους σύναψης των αντίστοιχων δανείων και συνακόλουθα ούτε για το “παράνομον” τού χρέους. Ο τρόπος χρήσης των δανεισθέντων δεν καθιστά τα δάνεια παράνομα, ούτε το εξ αυτών χρέος αθέμιτο, ούτε επαχθές, μήτε επονείδιστο . Οι κούφιοι αυτοί χαρακτηρισμοί δυστυχώς σκάσανε όχι ως βόμβες (όπως θα θέλαμε όλοι, μήπως και απαλλασσόμασταν έστω από μέρος τού χρέους) αλλά ως πομφόλυγες και έμειναν να τούς χρησιμοποιεί αυτοθαυμαζομένη και αυτοϊκανοποιημένη η γνωστή νοσηρά μεγαλομανής και προπετής αερολόγος θυγατέρα Νικολάου Κωνσταντόπουλου.Και αφού δεν προέκυψε παρανομία τής δημιουργίας τού χρέους, αλλά μόνον αμφισβήτηση τής θεμιτής αξιοποίησης των δανεισθέντων, ο χαρακτηρισμός τού “επονείδιστου” ανήκει αποκλειστικά στους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν άμεσα ή έμμεσα τα δανεικά . Με τα δεδομένα αυτά η επανάληψη των παραπάνω τζούφιων (ανεπέρειστων) χαρακτηρισμών από θαυμαστές τής κορδακιζομένης "Νέας Προφήτιδος των Φοβερών Αποκαλύψεων", που ώδυνεν όρος και έτεκε σκώληκα, παρά τον σεβασμό μου προς τον συντάκτη τού άρθρου και τον αναρτήσαντα αυτό, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ίσως και απλοϊκή ή και αδικαιολόγητη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλτατε κ. Κρίτων,
  Αντιπαραθέτετε 180 λέξεις, εκ τών οποίων πολλά μειωτικά και υβριστικά επίθετα και χαρακτηρισμούς, αλλά κανένα τεκμήριο, απόδειξη, πειστήριο σε αντίκρουση πορίσματος που συνυπογράφεται από τον πρώην υπουργό οικονομικών του Ισημερινού, πλειάδα οικονομολόγων που συναπετέλεσαν αντίστοιχη επιτροπή ερεύνης του χρέους του Ισημερινού που εξανάγκασε τους δανειστές σε συνθηκολόγηση και αποδοχή του 30% των διεκδικουμένων, τον πρώην ειδικό συνεργάτη του ΟΗΕ που είχε πραγματοποιήσει έρευνα για τον διεθνή οργανισμό στην Ελλάδα, ξένων καθηγητών υψηλού κύρους, τον συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες βαρύτητας, όπως των κυρίων ΄Ησυου και Ρουμελιώτη,μεταξύ άλλων.
  Εγώ, αφού σας διάβασα, ξαναγύρισα στο άρθρο που σχολιάζετε. Νομίζω πως δεν έχετε να του αντιπαρατάξετε παρά μόνο το δογματικό σας πείσμα: "τίποτα παράνομο και αθέμιτο" και το βάρος της υπογραφής σας, για το οποίο εγώ τουλάχιστον τελώ εις άγνοιαν.
  Αυτά αφίνουν γεύση απορίας: Γιατί τόσο μένος; Μήπως είστε ομολογιούχος αυτού του χρέους, η βαλτός από τραπεζίτες που απειλούνται -όπως ο δημοσιοκάφρος που καταγγέλλει το άθρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δάνεια έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ακόμη και οι ήρωες της Επαναστάσεως, με κάποιες εξαιρέσεις, μάλλον για ...δάνεια πολεμούσαν ... και έπαρναν. Δάνεια παίρνουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις παντός χρώματος και δάνεια συμφωνήθηκαν και με τον Τσίπρα. Καλό; Όχι βέβαια, διότι τα δάνεια λαμβάνονται απο σιωνιστικές τράπεζες, έχουν επονείδιστους τόκους και οδηγούν τους δανειζόμενους στον λάκκο του οφειλέτη, απ' όπου δεν βγαίνουν πλέον ποτέ.
  Άρα το δάνειο καθ' εαυτόν στο επικρατούν σύστημα που έχουν δεχθεί όλοι (και ο Τσίπρας και οι επαναστάτες του βνέβαια) δεν είναι επονείδιστο, αφού το παίρνουν οικειοθελώς. Επονείδιστη είναι η χρήση του απο πολιτικούς, μεσάζοντες, γλύφτες και λωποδύτες κυβερνήσεων και πολιτικών.
  Αυτά όλα η ψυχοπαθής Ζωή με τις εξεταστικές της τα αφησε απο έξω και έπιασε κάτι, που νομίζει με το παλαβό κεφάλι της ότι θα την κάνουν διάσημη και γνωστή και στο εξωτερικό. Και όντως έτσι και γίνεται, όπως βλέπουμε απο τις προσκλλήσεις που παίρνει απο δώ και απο κεί.
  Τι μας λένε όλα αυτά; Ότι με την Ζωή οι σιωνιστικοί ρυθμιστές του κόσμου ετοιμάζουν για την Ελλάδα έναν νέο πολιτικό της συμφοράς για την μετα Τσίπραν εποχή.
  Δεν το πιστευετε; Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Πιάστε όμως αυτό τον μίτο και όχι κάποιους άλλους, που μερικοί επιτήδειο σας προτείνουν και με τους οποίους δεν θα μπείτε ποτέ στο νόημα της πονηρής πολιτικώς του Σιωνισμού. Που ξεπερνά τις διανοητικές ικανότητες πολλών συνανθώπων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "και οι ήρωες της Επαναστάσεως, με κάποιες εξαιρέσεις, μάλλον για ...δάνεια πολεμούσαν ..." "Αυτά όλα η ψυχοπαθής Ζωή με τις εξεταστικές της..."
  Tώρα ο ανωτέρω εντιμότατος κύριος Εμμανουέλ Σαριντές, είναι ψυχίατρος ή ψυχοπαθής; Εσείς οι άλλοι αναγνώστες θα αποφασίσετε. Σημειώστε μόνο ότι καμιά φορά (όχι σπάνια) αυτές οι δυο ιδιότητες συνυπάρχουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Διαβάσαμε τι έγραψες παραπάνω για τον Κρίτων κύριε μικις και δεν χρειάζεται πολύ μυαλο για να συμπεράνουμε, ότι είτε τρόλλ είσαι ή κολλητός της κυρίας Ζωής, που ο πασα είς γωρίζει, ότι χρειάζεται θεραπεία και χρησιμοποιεί (και χρησιμοποιείται απο κάπους πιο πονηρούς) για την δημιουργία φασαρίας στο τρελοκομείο Ελλάς. Όπου αρκει να το παίζεις αριστερός για να μπορείς να κάνεις και να λες ότι θέλεις.
  Τις ειρωνείες και τις μπηχτές στο σπίτι σου κύριε μικις. Εκεί λέγε ότι θέλεις. Πρόσεχε μόνο όταν γράφεις, γιατί τα γραπτά μένουν. Κατάλαβες;


  και

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Scripta manent Mr. Emmanuel. ΄Οπως το είπες. Τα γραπτά μένουν και αποκαλύπτουν, φωτογραφίζουν μάλιστα, αυτόν που τά γράφει.
  Γι' αυτό, εσύ Mr. Emmanuel, καλύτερα να γράφεις μόνο...αποδείξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νομίζεις ότι βρήκες κάποιον για να βγάλεις τα αποθημένα σου; Λάθος.
  Δεν θέλω απαντήσεις που θα θεωρήσω ως σπαμ και παρενόχληση.
  Η παρενόχληση εδώ στη Γερμανία είναι νομικό παράπτωμα.
  Ελπίζω να κατάλαβες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.