29/9/15

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: Το νέο μου βιβλίο, απάντηση στον υπουργό Παιδείας

Στην πιο κατάλληλη στιγμή πιστεύει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης πως εμφανίζεται το βιβλίο του Το ποντιακό ζήτημα και η 19η Μαΐου. Εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου. Θεωρεί ότι είναι η καλύτερη απάντηση «στις απαράδεκτες θέσεις του ανιστόρητου και άκρως επικίνδυνου Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη», όπως χαρακτηριστικά λέει.


Το βιβλίο ο Κ. Φωτιάδης συνέγραψε με τον Ευάγγελο Τσιανάκα, υποψήφιο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Πριν μας πει δύο λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου του, ο Κ. Φωτιάδης επιμένει στο σχόλιό του για την τοποθέτηση Φίλη: «Οι δηλώσεις του είναι παλιές, από τον Αύγουστο του 2014. Εμείς όμως ξυπνήσαμε δεκατρείς μήνες αργότερα. Γνωρίζαμε ότι ήταν πρωτοπαλίκαρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο μετά τις εκλογές. Γιατί δεν αντιδράσαμε νωρίτερα, γιατί δεν ενημερώσαμε τους προσφυγικής καταγωγής ψηφοφόρους ποιους εθνοσωτήρες εκλέγουμε, για να μας αντιπροσωπεύουν στο Κοινοβούλιο; Λυπάμαι, αλλά έχουμε και εμείς ευθύνη για την ιστορική, ηθική, κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική παρακμή», τονίζει.
Και αφιερώνει στον Ν. Φίλη το τραγούδι του συμφοιτητή του
(του Κ. Φωτιάδη), Νίκου Άσημου: «Χαιρετίσματα στην εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι».
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου, μας δίνει μια ιδέα επισημαίνοντας πως «ο Νίκος Χειλαδάκης γράφει ότι στην Ελλάδα κάποιοι γνωστοί και μάλιστα επώνυμοι τουρκολάγνοι υποστηρίζουν πως δεν διαπράχτηκε καμία γενοκτονία σε βάρος του ελληνισμού της Ανατολής, ότι οι Έλληνες έφυγαν μετά… “βαΐων και κλάδων” από την προκυμαία της Σμύρνης. 
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.