30/10/15

Η Τουρκία "κλειδώνει" το Αιγαίο για ένα μήνα! Χάρτης από την περιοχή που δέσμευσαν

Η Τουρκία “δεσμεύει” για ένα μήνα την “καρδιά” του Αιγαίου, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Στον χάρτη που δημοσιεύουμε φαίνεται η περιοχή που έχει δεσμευτεί από την Άγκυρα για την περίοδο 15 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου.

Όλο και συχνότερα η Τουρκία επιλέγει να δεσμεύει περιοχές οι οποίες “χωρίζουν” το Αιγαίο στη μέση δημιουργώντας συνθήκες για κλίμα έντασης και προστριβών στα ελληνοτουρκικά. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρησιμοποιεί καν τις περιοχές που δεσμεύει,αφού ο στόχος δεν είναι οι ασκήσεις αλλά ο “εθισμός” της Ελλάδας αλλά κυρίως των “συμμάχων” σε NATO και ΕΕ ,ότι όλα αυτά είναι περίπου φυσιολογικά.

Κι όλα αυτά τη περίοδο που με πολύ θράσος Βερολίνο και Βρυξέλλες μας …επιπλήττουν επειδή είμαστε καχύποπτοι στην πρόταση για ελληνοτουρκική συνεργασία στο Αιγαίο για το προσφυγικό. Ο χάρτης επιβεβαιώνει την ελληνική δυσπιστία.


http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-kleidonei-to-aigaio-gia-ena-mina/45838

4 σχόλια:

 1. Ε, και;
  Υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα;
  Ή μήπως η Τουρκία ασκεί επιθετική εξωτερική πολιτική;
  Να ρωτήσουμε τον Τσίπρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξω οι τουρκοι απο την Ελλαδα
  Εξω απο το Αιγαιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βλέποντας στο χάρτη την περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι, μελαγχολώ για τον ραγιαδισμό των δικών μας κυβερνόντων, σημερινών και χτεσινών. Εάν δηλαδή το δικό μας ΥΠΕΞ εξέδιδε μια ΝΟΤΑΜ, ότι θα θεωρουσε εχθρικό κάθε πολεμικό μέσο που θα βρισκόταν στη συνκεκριμένη περιοχή και θα το χτυπούσε. τί θα γινόταν; Θα έκανε πόλεμο η Τουρκία; Δεν την παίρνει για κάτι τέτοιο. Απλά, ο ραγιαδισμός των δικών μας είναι τέτοιος, ή η ανικανότητα τους είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχω μία ερώτηση που θα ήθελα να θέσω σε όποιον γνωρίζει.
  Με ποιά δικαιοδοσία η Άγκυρα δεσμεύει την περιοχή μέσα στο Αιγαίο;Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ή επικαλέιται διεθνή ύδατα;
  Αντιστοίχως η Ελλάδα μπορεί να δεσμεύσει περιοχή για ασκήσεις στην μαύρη θάλασσα βόρεια της Τουρκιας η βόρεια της Κύπρου;Kαι εάν ναι υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.