12/9/17

Αγόρασαν την ίδια εργασία 106 φοιτητές

Σε ελληνικό πανεπιστήμιο – το Πατρών – συνελήφθησαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, και ουδείς… ενοχλήθηκε για τον πυρήνα του προβλήματος, αναφέρει η Καθημερινή. Αντίθετα, συνεχίζει το δημοσίευμα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισε να υποστηρίξει τους φοιτητές, το ίδρυμα μάλλον αντιδρά στη λογική "προς τι η έκπληξη;", ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε να επιτεθεί στο ΑΠΘ για να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του περί του ασύλου. 
Ειδικότερα, 106 φοιτητές τον Ιούνιο κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα "Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα" στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωση της άρση της ποινής, αφού "σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών". 

Για τη συνέχεια Capital

12 σχόλια:

  1. Ασφαλως και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν ειναι καλιττερη απο τις αλλες κομματικες οργανωσεις που διαλυουν την τριτοβαθμια εκπαιδευση.
    Στο συγκεκριμενο θεμα της αντιγραφης, αναδεικνυεται η σαπιλα του κομματισμου που δηλητηριαζει και τα πανεπιστημια.Υπαρχει καποιος βα διαγραψει παραδειγματικα το προεδρειο της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πατρας?
    Το Πανεπιστημιο θα τιμωρησει με την μεγιστη ποινη που προβλεπεται τους φοιτητες που ευτελιζουν την ιδιοτητα τους;Αν αρχισαν απο τετοια ηλικια τις ομαδικες απατες,σκεψου τι λαμογια θα καταντησουν οι ιδιοι αυριο σαν επαγγελματιες στην κοινωνια, οπου θα χρειαζονται ξανα την...κομματικη νταβατζηδικη συμπαρασταση για να ξελασπωσουν.

    Καταντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα είναι απλά.
    Ο κομματισμός καταστρέφει τα πανεπιστήμια.
    Απαγόρευση δια νόμου του κομματικού συνδικαλισμού στα πανεπιστήμια και στο δημόσιο τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζί σου. χρόνια το λέω! Από την εποχή που οι φοιτητικές παρατάξεις βγάζανε πάσο!!

      Διαγραφή
    2. You need to include the asylum too. Universities are for learning. Period.

      Διαγραφή
    3. Και κατι αλλο σαββα.φανταζομαι ποσοι απ αυτους τους εκλεκτους νεους θα εχουν εκφραστει περι αριστειας....δεν μ ενοχλει τοσο η αγορα ετοιμων εργασιων κατι που οι διαβιουντες στην αγορα γνωριζουν οτι γινεται κατα κορον και επι χρονια και οχι μονο απο φοιτητες αλλα και απο φεροντες καθηγητικους τιτλους,οσο με ενοχλει η υποκρισια ολων αυτων περι αριστειας...επειδη γνωριζω ατομο που πουλα τετοιες εργασιες θα σου πω οτι πολλοι επωνυμοι καθηγηταδες και κοινοβουλευτικοι (αριστοι φανταζομαι....)εχουν καταφυγει σε τετοιου ειδους "διατριβες" για να εξασφαλισουν πτυχια και τιτλους.
      Η υποκρισια που διαπερνα τη κοινωνια ειναι το μεγαλο ζητουμενο.ευχαριστω.

      Διαγραφή
    4. Μας «διαφωτίζει» σχετικά και η πρύτανης Κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ:

      Ακούστε, εγώ κράτησα την προφορά μου στα γαλλικά, ούτε να κάνω τη Γαλλίδα ούτε τίποτα… Είμαι πρύτανης όλων των πανεπιστημίων και μου τηλεφωνούν ένα βράδυ Κυριακής από το Παρίσι έξι (University of Paris VI), το μεγαλύτερο τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, ότι είναι αναρχικοί σε μια αίθουσα και σπάνε τα πάντα. Τους λέω «πέστε μου πού ακριβώς» και τηλεφωνώ στον αρχηγό της γαλλικής αστυνομίας, όχι του Παρισιού αλλά στον επικεφαλής όλης της γαλλικής αστυνομίας και του λέω:

      «Θα πάτε στο τάδε μέρος και δεν θα τους διώξετε, θα τους συλλάβετε, θα τους περάσετε από αυτόφωρο και θα τους κλείσετε μέσα» και μου λέει «κυρία Αρβελέρ ευτυχώς που κρατήσετε την προφορά σας γιατί έτσι ξέρουμε ότι είστε εσείς που τηλεφωνείτε και είμαστε σίγουροι ότι αύριο θα μας δώσετε και τη διαταγή γραπτώς». Πήγαν τους πιάσανε και δεν κουνάει ψυχή πλέον. Φυλακή, όχι σαχλαμάρες.

      ΠΗΓΗ

      Διαγραφή

  3. Λες να υπάρχουν 106 φοιτητές που παρέδωσαν εργασία (χωρίς να ασχοληθούν καν! έστω απλά να την ελέγξουν ή να την διασταυρώσουν) ?
    Προφανώς ΟΧΙ !!! (μπορεί 3-4 ναι , αλλα 106 ! με τίποτα)
    Ειναι βέβαιο ότι , οι φοιτητές ακολουθούσαν την πεπατημένη , αλλά ή "στράβωσε ο καθηγητής" ή τον κάρφωσαν "συνάδελφοι καθηγητές", για να του φάνε τη θέση ή στην ΔΑΠ ξεκινήσανε μπουγάδες και κάνουν εκκαθαρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με εκπλήσσει καθόλου και να ισχύει! Που να δείτε τι γίνεται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο! Υπάρχουν διάφοροι που αναλαμβάνουν εργασίες και διατριβές επί πληρωμή. Κανονικό εμπόριο.
      Πιθανόν να ήταν από τα εύκολα μαθήματα που τα περνούν όλοι και με βαθμό. Οπότε δεν έκριναν σκόπιμο να ασχοληθούν με την εργασία σοβαρά. Δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο, και μάλιστα για να "αποδέχονται" την κουτσουκέλα μάλλον έτσι έγινε. Λες να γινόταν τέτοια αδικία σε βάρος φοιτητών και να μην είχαν γυρίσει το σύμπαν ανάποδα για να βρουν το δίκιο τους (εφόσον δεν έπαιξε αντιγραφή). Υπήρξαμε φοιτητές και γνωρίζουμε!

      Διαγραφή
  4. Τα πανεπιστημια εδω και χρονια, απο τον καιρο του παπανδρεου του δευτερου, εχουν γινει κομματικες γιαφκες. Εζησα αυτην την τραγικη καταπτωση το 77. Τοτε, αρχισαν τα κομματοσκυλα να διαλυουν τα πανεπιστημια. Τοτε ηταν που, κυριως η πανσπουδαστικη, εβαζε φουρνελο μαζι με τον ρηγα κλπ δημοκρατικες τσογλαναριες.. Στη συνεχεια ηρθε ο πρακτορας, ο οποιος με τον συνδικαλισμο στα σχολεια, κυριολεκτικα τα ανατιναξε. Ειναι μια τραγικη αληθεια οτι οι κομματικες φοιτητικες συνδικαλιστικες παραταξεις, ειναι δουρρειος ιππος, μεσα στον οποιο κρυβονται βρωμικες δυναμεις κρυμμενες μεσα σε ανωριμους και ανοητους πολλες φορες, φοιτητες. Η συνειδητοποιηση ερχεται πολυ, μα πολυ αργα. Οταν ομως ειναι πλεον αργα. Τοτε συνειδητοποιουν οι συνοδοιποροι φοιτητες, οτι εβγαλαν τα ματια τους με τα ιδια τους τα χερια, οντας αβουλα πιονια σε εκπαιδευμενους και καλα πληρωμενους κομματικους υπαλληλους που κατα κανονα καμωνονται τους φοιτητες. Κανονικα μετα απο οσα εχουν συμβει, θα επρεπε η ιδιοτητα του συνδικαλιστη-φοιτητη, να προκαλει τα πιο βιαια αντανακλαστικα των φοιτητων. Τετοιοι τυποι θα επρεπε να φοβουνται να πουν την λεξη συνδικαλισμος. Μπορει να ακουγονται ακραια ολα αυτα, αλλα ας μην ξεχναμε οτι εχουν φερει ολοκληρη την χωρα σε ακραια κατασταση. Ο κομματικος συνδικαλισμος συνολικα, αποδειχτηκε ενα θλιβερο δεκανικι των δοσιλογικων δυναμεων της χωρας. Χωρις αυτο το δεκανικι δεν θα ειχαμε φτασει εδω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φοιτητες-συνδικαλιστες ειναι τα εκολαπτομενα λαμογια του συστηματος.Απο την δικη μου σχολη θυμαμαι τον προεδρο της πασπ να διοριζεται διοικητικος στο τει Πειραια και την τοτε γκομενα του να βολευεται επισης στο μετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαρκης υποβαθμιση, απειθεια, αρνηση τυποποιησης, κανενας ποιοτικος ελεγχος, αβατα, καταληψεις, υποβαθμιση μεχρι ημικαταργησης εκπαιδευτικου προσωπικου, βρωμια και δυσοδια παντου (οσοι περασαν απο ξενα Πανεπιστημια κατι ξερουν....),καταφυγια παρανομοιας, ο κ. υπουργος να αρνηται τον ελεγχο απο τις αρχες, ετσι που η αγορα επιστημονικων εργασιων φαινεται αθωο γεγονος ( δε μιλαμε για την μελλοντικη Ηθικη των συμμετεχοντων "επιστημονων").
    Αλλα, καποιοι αγορασαν. Ποιοι πουλησαν ? Θα εσχοληθει κανεις και με τους εμπορακους του επιστημονικου μελλοντος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό μονο; Πόσοι παιρνουν τα θεματα πριν τις εξετεσεις το ξερετε; Επειτα, κανενας δεν μιλαει για το τι γίνεται στα Πανεπιστμια με τους αναρχικούς... Καντε μια βόλτα να το διαπιστώσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.