10/9/17

Η ρετσινιά του δίκαιου Αριστείδη


Δεν είχαν περάσει παρά λίγες μέρες από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία και ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς είπε την περιβόητη φράση «η αριστεία είναι ρετσινιά». Εχω την αίσθηση πως ήταν από τις πρώτες δηλώσεις που ταρακούνησαν ακόμη και τους πιο καλοπροαίρετους ότι κάτι αλλόκοτο επεφύλασσε στη χώρα η Πρώτη Φορά Αριστερά. Διότι είναι αλλόκοτο, βέβαια, να έχεις φτάσει τα 70 σου χρόνια και να χαρακτηρίζεις προβληματικούς τους ανθρώπους που θέλουν να ξεχωρίσουν με την αξία τους. Διότι αυτό πίστευαν και πιστεύουν ο κ. Μπαλτάς και άλλοι σύντροφοί του. Οτι η φιλομάθεια, η προσπάθεια, η εργατικότητα, η άμιλλα και εντέλει η επιβράβευση της αξίας δεν πρέπει να παίζουν κανένα ρόλο στην επαγγελματική διαδρομή ενός ανθρώπου.
Σήμερα, λοιπόν, επέλεξα να σας διηγηθώ ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας Μπαλτά. Η Ευαγγελία Π. διορίστηκε πριν από αρκετά χρόνια σε δημοτική επιχείρηση στα Χανιά. Ηταν η εποχή των παχιών αγελάδων. Τότε που (δανεικά) λεφτά υπήρχαν και όλοι οι δήμοι άνοιγαν και μερικές ιδιωτικίζουσες επιχειρήσεις, π.χ. με θέμα τον πολιτισμό, για να βολεύουν ψηφοφόρους τους.

Για τη συνέχεια Kathimerii

1 σχόλιο:

  1. Να μου επιτρεψετε τρεις παρατηρησεις με αφορμη το παραπανω αρθρο:

    1.Οταν διαβαζει καποιος οτι υπαρχει κρατικη εταιρεια κατασκευων...στην Ελλαδα,τι καταλαβαινει καποιος;Καταλαβαινει οτι η διαφθορα στον τοπο μας προωθειται απο το ιδιο το κρατος...η αλλιως:ο Παγκαλος με το "μαζι τα φαγαμε" δικαιωνεται οταν απευθυνεται σε κρατικοδιαιτους δημοσιους υπαλληλους!

    2.Η συζυγος του μπαλτα του "δικαιου" λεγεται Ευαγγελια Περρακη;Με αυτο το ονομα μονο μια καθηγητρια πανεπιστημιου συναντα κανεις στο διαδυκτιο και αυτη ειναι βραβευμενη απο το τουρκικο καθεστως.Μιλαμε για την ιδια;

    3.Το παρων συνταγμα επιτρεπει σκανδαλιστικα θα ελεγα και αδικα να παραβιαζεται η αρχη της ισοτητας και του ασυμβιβαστου αναμεσα στους πολιτες,δινοντας το δικαιωμα σε καθηγητες πανεπιστημιων και μονο σε ΑΥΤΟΥΣ,να εκλεγονται βουλευτες και να μην παραιτουνται απο την Εδρα τους!

    Ετσι αντι οι βουλευτικες εδρες να καταληγουν σε καταξιωμενους και μορφωμενους συμπολιτες μας που εχουν να "δωσουν" κατι στην κοινωνια μας γιατι εκπροσωπουν τον πραγματικο κοσμο της δρασης και τις παραγωγικες επαγγελματικες ταξεις,αναγκαζομαστε να ανεχομαστε θεωρητικους αμφιβολου ποιοτητας που μοιραζουν χρονια τωρα μεταξυ τους και στις οικογενειες τους με ιδιοτελη και κομματικα κριτηρια τα απαξιωμενα ελληνικα πανεπιστημιακα διπλωματα διακομματικα και οι οποιοι δεν εχουν προχωρησει ποτε σε πρακτικη εφαρμογη αυτων που διδαδκουν η αν θελετε, ποτε δεν εχουν διακειθει σαν επιστημονες και δεν εχουν εργασθει σε ιδιωτικες εταιρειες κυρους για ερευνα/δημηουργια....Ο Μπαλτας ειναι η εξαιρεση αραγε η ο κανονας της αναξιοκρατιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.