1/9/17

Δεν παράγω τίποτα, δεν εξάγω τίποτα, είμαι καταδικασμένος

Δημοσιεύτηκε στις 01/09/2016
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Η ελληνική οικονομία αργοσβήνει. Με αργούς, βασανιστικούς ρυθμούς οδηγείται στην κατάρρευση. Όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης, όσο η εμφανής παθολογία εξαπλωνόταν αργά σε νέα πεδία της οικονομίας, τόσο όσοι δεν είχαν πληγεί καθοριστικά, «κομμάτι κατορθώνουνε, κομμάτι, κι αρχίζουν νάχουν θάρρος και καλές ελπίδες», όπως έλεγε ο Αλεξανδρινός ποιητής.
Αίφνης, η κατά δεκαδικά ποσοστά μείωση της ανεργίας, εμφανίζεται από τους γελωτοποιούς της κυβέρνησης ως «βελτίωση της οικονομίας». Πρόκειται για μια ακόμα χοντροκομμένη, ψευδή και προσβλητική για τους πολίτες προπαγάνδα. Εκτός του ότι η ανεργία δεν μειώθηκε παρά μόνο ονομαστικά, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η δομή και ο τρόπος λειτουργίας της οικονομίας προκάλεσαν την κρίση, την ύφεση και την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης. Αντί, λοιπόν, να πασχίζουμε για να θεραπεύσουμε τα αίτια, εμείς γιατροπορευόμαστε όταν, μέσα στον ωκεανό της καταστροφής, ανακαλύψουμε (ή δημιουργήσουμε) μια- δυο σταγόνες αισιοδοξίας.
Ήλθαν, όμως, και τα πραγματικά κύματα (βουνά...) για να υπενθυμίσουν σε προπαγανδιστές και υπομένοντες την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε: Τον Ιούνιο, πρώτο μήνα του καλοκαιριού, οι λιανικές πωλήσεις έπεσαν κατά 5,2%. Σχεδόν 10% (9,7%) κάτω ήταν οι πωλήσεις στις θερινές εκπτώσεις, όπου μέχρι πέρυσι οι μικρομεσαίοι έπαιρναν μια μικρή ανάσα. Σημειώστε ότι οι συγκρίσεις γίνονται με το 2015, δηλαδή με το 5οχρόνο της ύφεσης, και με την οικονομία ήδη να έχει υποστεί τεράστια δοκιμασία. Το άνοιγμα της Κυριακής (17 Ιουλίου) που επίσης αποτελούσε όαση, με πολύ κόσμο στους εμπορικούς δρόμους και αυξημένες πωλήσεις, φέτος τέσσερις στους πέντε εμπόρους εκτιμούν ότι δεν επηρέασε το συνολικό τζίρο των εκπτώσεων και μόνο ο ένας στους πέντε ότι υπήρξε εκείνη την ημέρα θετική συμβολή στην αύξηση του τζίρου.
Για τη συνέχεια politically

6 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα εχει ατελειωτο πλούτο.Η παραγωγή της χτυπαται απο τις Νεοταξικες Κυβερνησεις.
    Μηπως θυμοσαστε ποιος χτυπησε την Πειραϊκή Πατραϊκή,ο Παπανδρέου,μια απο τις καλύτερες εταιρείες νήματος και υφασμάτων στην Ευρωπη?Ο Ανδρέας Παπανδρέου.
    Μηπως θυμοσαστε ποιος χτυπησε την βαμβακοπαραγωγη στην Ελλαδα?Η Ευρωπαϊκή Ένωση!!
    Ποιος μας χτυπα τις παραγωγές μας?Μα η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΎ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ maria koumi.
      Δηλαδη προτεινετε να βομβαρδισουμε την Ευρωπη για να σωθουμε οικονομικα ?.
      Παντα μας φταινε οι αλλοι,ο ξενος δακτυλος μιας και αναφερθηκατε στον Α.Π.

      Διαγραφή
    2. Παρντον ,μηπως θα μου πείτε ότι όταν κατέφτασαν οι Ιταλοί φασίστες και Γερμανοί εμεις φταιγαμε??????
      Δεν θέλει πολύ φαια ουσία για να αντιληφθεί κανείς ότι ζούμε τον σύγχρονο κομμουνισμοφασισμο .
      1.Υφαρπαγή περιουσιών,
      2.Οργανωμενη εισβολη απο το Παρακράτος των ΜΚΟ φασιστομωαμεθανων,τα SS των Τοκογλύφων.
      3.Kυνηγι Χριστιανών και μονιμος σαρκασμός . Κατάργηση του Ορθοδοξου μαθήματος.Που είσαι Λενιν και Ροβεσπιερε να καμαρωσετε....
      4.Επιβολη της θέλησης του Τοκογλύφου σε λαους...
      ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΌ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ 4 ΡΑΙΧ

      Διαγραφή
    3. Κάποια γεγονότα που τα γνωρίζουν πάρα πολλοί πολίτες οφείλεις να μη τα παραβλέπεις εκτός και αν τα αγνοείς όταν δημοσιοποιείς τις απόψεις σου.
      1) Η κλωστουφαντουργία τα υφάσματα τα νήματα δεν επιβίωσαν στην Ελλάδα ως βιομηχανικοί τομείς όταν αντίστοιχες βιομηχανίες της Ασίας κυρίως με τα πολύ χαμηλά μεροκάματα χτύπησαν στις αγορές και την Ελλάδα.Τότε έπαψαν πολλές βιομηχανίες της χώρας με αυτό το αντικείμενο να είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες, με αποτέλεσμα να διακόψουν την βιομηχανική παραγωγή.
      2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν ακόμη από την χρεοκοπία της Ελλάδας λάμβανε πολιτικοοικονομικές αποφάσεις που δεν ευνοούσαν την υπάρχουσα τότε δομή της Ελληνικής βιομηχανίας.
      3) Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από το 2009 ( τότε που μάθαμε ότι το Ελληνικό κράτος χρωστάει 300 δις ευρό) αποφασίζει τι θα ψηφίσει η Ελληνική Βουλή, η οποία συνήθως συμμορφώνεται.
      Αυτά τα τρία δεν αμφισβητούνται και σαφέστατα δεν αποδίδουν μομφή σε οποιοδήποτε κομματικό κυβερνητικό σχηματισμό.Εάν τα λάβεις υπόψη τότε ασφαλώς δεν θέλει να έχει οποιοδήποτε άτομο φαιά ουσία για να αντιληφθεί ότι η απόδοση των προβλημάτων στον «σύγχρονο κομμουνιστοφασισμό » συνιστά με τον πλέον ήπιο πλέον λόγο
      α) μια φαιδρότητα εφόσον τα περί «κομμουνιστοφασισμού» τα επικαλείται άτομο αδαές ή
      β) σύγχρονο γκεμπελισμό εφόσον τα επικαλείται άτομο που συνειδητά αποπειράται να προβάλει αβάσιμα συμπεράσματα.
      Στα τέσσερα συμπεράσματα που απαριθμείς θεωρώ ότι η απάντησή μου αυτή είναι η πιο ήπια που θα μπορούσε να παρουσιασθεί.
      ΥΓ1. Το 4ο Ράιχ δεν αντιμετωπίζεται με τις αρχές που θυμίζουν τις επικρατούσες στη νότια Ευρώπη πολιτικές αρχές της εποχής του 3ου Ράιχ
      ΥΓ2. Δεν έχεις δικαιολογία που προσπαθείς να σκοτώσεις ένα σκοτωμένο φίδι τον κομμουνισμό όταν έχεις στον κόρφο σου δυο ολοζώντανες έχιδνες τον φασισμό και τον ναζισμό

      Διαγραφή
  2. Χημικες βιομηχανιες (κλωστουφαντουργια-λιπασματα-τσιμεντα-ελαστικα κλπ) λογω ρυπανσης πανε ανατολικα και αφρικη.
    Βαρια βιομηχανια (μεταλουργια-ελασματουργια -ανθρακορυχεια και χυτηρια)πανε ανατολικα...
    Οι δομες της ΕΕ διωχνουν αυτες τις βιομηχανιες σε αλλες χωρες και οι ευρωπη αναπτυσεται στον τριτογενη τομεα τραπεζες υπηρεσιες και προοιοντα υψηλης τεχνολογιας που δεν ρυπαινουν το περιβαλλον.
    Μετα την πλακα που επαθαν οι γερμανοι το 1986 (οξινη βροχη εκαψε μεγαλο υμημα των δασων τους) ....δεν βλεπεις ΠΟΥΘΕΝΑ υψικαμινο στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνα, αυτές είναι προφασεις.Το κόλπο είναι να μην υπάρχουν Αυτάρκεις χώρες .Αυτο αυτό παιχνιδι παίχτηκε κα επι Κομμουνισμού αλλα και τωρα επι 4 Ραιχ της ΕΕ.
      Η Πειραϊκή Πατραϊκή καμμιά μολυνση δεν προκαλούσε.Ηταν η αρχή του ξυλωματος της Ελληνικής δραστηριότητας.Επειτα φροντισαν τα σταυραδελφια του 4 Ραιχ με τις απεργίες...
      Η Θεσσαλονίκη ήταν το μεγάλο κέντρο της ραφής για ολη την ΕΕ.Να που ομως το 4 Ραιχ ήθελε τους Κινέζους και μόνο να τροφοδοτούν την αγορά

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.