16/10/18

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: Ήταν περίπου 60 κουκουλοφόροι με μολότοφ και ήθελαν αίμα

  • Εικόνα από τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Τον ασκό του Αιόλου στην Ελληνική Αστυνομία άνοιξε η επίθεση με μολότοφ δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του ΑΤ Ομόνοιας, χθες το βράδυ, λίγο πριν τις 21:00, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις έγινε με στόχο να υπάρξουν νεκροί.

Οι τρεις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ ο τέταρτος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου. Δύο από τους αστυνομικούς έχουν αναπνευστικά προβλήματα αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Οι πρώτες μολότοφ έπεσαν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου. Αστυνομικοί μιλούν για περίπου 60 κουκουλοφόρους προετοιμασμένους για την καταδρομική επιχείρηση που έριξαν τις βόμβες και αποχώρησαν κινούμενοι προς τα Εξάρχεια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι δράστες είχαν μαζί τους επίσης ξύλα και πέτρες, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του κράτους.

Άνδρες της Αστυνομίας ερευνούν τον τόπο της επίθεσης (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχει προγραμματίσει για τις 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Ομονοίας. Η ΕΑΣΥΑ σε χθεσινή ανάρτησή της στο Facebook, μιλά ξεκάθαρα για δολοφονική επίθεση:
«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Λεωφορείο των ΜΑΤ υπέστη ζημιές από τις μολότοφ (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

6 σχόλια:

  1. αυτο θα πει οργανωση.Οποτε ο κΕρντογαν με το θρυλικο παρακρατος μαλλον ερχεται σε δευτερη μοιρα.
    Τουλαχιστον ως κρατος εθνος να πουμε οτι καπου ημαστε πρωτοι(εκτος της προδοσιας φυσικα).
    Εκεινο που θαυμαζω(το εννοω) ειναι η υποκρισια απαντων κομματων (που κανουν πως δεν ξερουν).Δειτε το ως εργο τεχνης.Καταλοιπο των αρχαιων ελληνων , που εδημιουργησαν το θεατρο.
    Το ερωτημα ειναι εαν προκειται για κωμωδια, τραγωδια η απλως σατιρα αλαΛάκη?
    Οσο για τους αστυνομικους,ταθελανε κι αυτοι.Τι περιμενανε ?να τους παγαινουνε δωρα και κρασια, οπως στις παλιες φωτογραφιες στον τροχονομο της κηφησιας το Πασχα?
    Αν δεν ειναι αξιοι να προστατευτουνε, τοτε τι σοι αστυνομικοι ειναι?Ακου πορεια οι Αστυνομικοι , για να μην λεει τους δερνουνε οι αναρχικοι.Αυτο ειναι απο τ αγραφα.
    Αν δεν εχεις τα κοτσια να τραβηξεις κουμπουρι, αδειασε μας την γωνια.Να αναλαβει αλλος , και ναχαμε εξηντα πτωματα στο νεκροτομειο.Και μοκο απο την βλαχα Αρτινια, ντεμεκ υπυργος δημ ταξεως.
    ΑΛΑ
    Τι νομισες.
    Δεν κανεις για εδω, Δρομο.
    Να αναλαβουν οι παλιοι.
    Ντροπη σας ρε . σας πιασανε στον υπνο.
    Δρομο.Ακαταλληλοι.
    Νοικιαστε αστυνονμικους απο γραφειο ευρεσεως εργασιας.Καλλιτεροι θα ειναι.
    ΑΚου εξηντα νοματαιοι.
    Που και να γινει πολεμος.
    Περαστικα σας.
    (ΟΙ εξηντα αραγε μπηκαν στο νεο μισθολογιο η οχι? Θα παρουν και επιδομα νυχτεριινο? η Οχι? Η αλλαξανε κατηγορια?)
    Εμενα παντως μου θυμιζει ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
    Καλο? η ΟΧΙ?
    Ειναι πολλα τα λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It's good to live in Exarxeia. No law, nothing. A favela made in Athens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε το αλλιώς, μετά την Academy έχουμε Collegium πια. Θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαινεται πως τα αφεντικα πιεζουν για καποιοες υποχωρησεις την κυβερνηση .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.