3/10/18

Ρωσία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Συμφωνία των Πρεσπών

  • Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ (φωτ.: EPA / Peter Foley)
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του με θέμα την έκβαση του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην πΓΔΜ, προαναγγέλλει ότι θα φέρει προς συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το «μακεδονικό» σύνταγμα.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή στα Σκόπια, επισημαίνει ότι «η συμμετοχή του 36,8% δεν επιτρέπει να θεωρηθεί το δημοψήφισμα έγκυρο (γι’ αυτό απαιτείται το 50%) και επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι οι "Μακεδόνες" ψηφοφόροι προτίμησαν να μποϋκοτάρουν τις επιβαλλόμενες ωμά έξωθεν στα Σκόπια και την Αθήνα λύσεις, ενώ εξέχοντες πολιτικοί των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν άμεσα στην προπαγανδιστική καμπάνια που ξεδιπλώθηκε, επεμβαίνοντας χωρίς ενδοιασμούς στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της βαλκανικής χώρας».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «παρά το ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της "Μακεδονίας" δεν υποστήριξαν την Συμφωνία των Πρεσπών, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας χαιρέτησαν χωρίς χρονοτριβή η ηγεσία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως επίσης και η Ουάσινγκτον. Είναι προφανής η επιδίωξη να επισπεύσουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παρά την άποψη του "μακεδονικού" λαού».
Στη συνέχεια, το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι «η δική μας στάση αρχών παραμένει αμετάλλακτη: μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο από τις ίδιες τις πλευρές, χωρίς την έξωθεν παρέμβαση, αποκλειστικά στο πλαίσιο του πεδίου δικαίου και με στήριγμα την ευρεία κοινωνική υποστήριξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προφανές ότι δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτά τα κριτήρια. Έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το "μακεδονικό" σύνταγμα, κάτι που επανειλημμένα υπογράμμιζε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Γκ. Ιβάνοφ και μάλιστα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».
Τέλος, στην ανακοίνωσή του, προαναγγέλλει ότι θα φέρει προς συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών.
Συγκεκριμένα γράφει η ανακοίνωση: «Η Ρωσία με την ιδιότητα του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης. Ξεκινάμε από το ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του υπ' αριθμόν 845 ψηφίσματος του ΟΗΕ, τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

5 σχόλια:

  1. >μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο από τις ίδιες τις πλευρές, χωρίς την έξωθεν παρέμβαση, αποκλειστικά στο πλαίσιο του πεδίου δικαίου και με στήριγμα την ευρεία κοινωνική υποστήριξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προφανές ότι δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτά τα κριτήρια<
    Σαφέστατα η δήλωση των Ρώσων αναφέρεται στο πνεύμα της παραγράφου 3 του ψηφίσματος 845!Ας δούμε λοιπόν με ποιό δικαίωμα στην Ελλάδα αποφάσισαν πως έχουν την κοινική υποστήριξη!Στα Σκόπια το είδαμε, δεν την έχουν!Με αυτούς τελειώσαμε!Εμ άσχετα με το τι έχουν υπογράψει στις Πρέσπες πως αν υπάρχει η σύμφωνη αποδοχή των δυο μερών μπορούν να πάνε χέρι-χέρι στα Η.Εθνη!Γιατί ο Ο.Η.Ε. είναι εκεί για να εξασφαλίζει την αγαστή σχέση των κρατών μελών!Αυτό έχει κανόνες!Για παράδειγμα αν η Ελλάδα είχε μιαν άλλη μορφή δικτατορίας στρατιωτικής και όχι αυτής της καμουφλάρισμένης που έχει όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται από την συμπεριφορά στο Σκοπιανό και την συμφωνίας η οποία είναι αντισυνταγματική όπως και τα μνημόνια και τόσα άλλα που εξαντληθεί ως επιχειρήματα τεκμηριωμένα από όλους και για να μην σπαταλάμε χρόνο και χώρο εδώ δεν τα αναφέρουμε!Ο Ο.Η.Ε. θα πρέπει να δεχτεί πρώτα την αλλαγή της ονομασίας για να είναι σε θέση ύπαρξης και αποδοχής από την παγκόσμια κοινότητα και αναγνώριση! Αλλά πως αν δεν δώσει την έγκριση το Σ.Α.Είναι ευκαιρία οι Πρέσπες να πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και η Πατρίδα να πάρει τις αποφάσεις που επιβάλλεται από τους πολίτες (είτε με δημοψήφισμα, κι ας αντιτίθενται μερικοί πως δεν πρέπει να κάνουμε δημοψηφίσματα για θέματα κυριαρχίας). Οι Έλληνες είναι πατριώτες και ξέρουν να υπερασπιστούν αφ ενός την πατρίδα είτε με δημοψήφισμα είτε πολεμώντας!Φυσικά στο μέλλον τίποτα δεν μας δεσμεύει να κάνουμε ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα για την Θράκη λόγου χάριν!Αλλά ακόμα κι αν αυτό έρθει ως θέμα ποιος πιστεύει πως ολόκληρη η Ελλάδα θα πει η Θράκη θα αφεθεί στα χέρια του κάθε επίδοξου!Σήμερα θα ψηφίσει ολόκληρο το Έθνος (απανταχού Έλληνες)!Το ίδιο θα συνέβαινε και σε κάθε άλλη περίπτωση!Είμαι βέβαιος για τον πατριωτισμό των Ελλήνων!Είμαι βέβαιος γιατί οι ανθέλληνες και προδότες πάντα ήταν η μειοψηφία όπως τώρα έτσι και στο μέλλον!Αυτός είναι και ο λόγος που φοβούνται το λαό διαχρονικά!Το απέδειξαν και στο μακρινό παρελθόν αλλά κα ιστο κοντινό με το πρόσφατο δημοψήφισμα!Αν άκουγαν την επιθυμία των Ελλήνων θα είχαμε πάρει ήδη καλύτερο δρόμο σε πολλά, κυρίως δε θα είχαμε ανακτήσει την αξιοπρέπειά μας !Αυτό δεν είναι λίγο πράγμα για την πρόοδο ενός λαού!Οι Έλληνες είμαστε τέτοιος λαός αφ ενός και αφετέρου θα είχε δώσει το μήνυμα στους επίδοξους μνηστήρες πως εδώ δεν μπορούν να "αλωνίζουν" όπως κάνουν τώρα με τα κάθε λογής τσιράκια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημείωση: Αν η Ελλάδα και τα Σκόπια είχαν στρατιωτικά καθεστώτα επιβολής διακυβέρνησης και έπαιρναν μια τέτοια απόφαση θα είχε ισχύ για τον ΟΗΕ? Αυτό συμβαίνει "βελόυδινα" σήμερα στην Ελλάδα και με τις ξένες παρεμβάσεις στα Σκόπια! Αυτό για να συμπληρώσω μια εκκρεμότητα στο πιό πάνω κείμενο! Αυτό αν δεν το ζητούσαν οι Ρώσοι ως μόνιμο μέλος του Σ.Α δεν θα είχαμε την δυνατότητα να το ζητήσουμε εμείς! Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα βέτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίμς και δεν έχει κάνει δήλωση και ο γίγαντας η Κίνα!! Η Κίνα θα μιλήσει μια φορά χωρίς δηλώσεις! Στο τέλος θα βρεθεί ο πονηρός ο Τσίπρας με κωλοτουμπίαση χωις erga omnes, εκτεθειμένος στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ, στους Ρώσους, στους Έλληνες και σε ότι περπατάει και κινείται! Του δε αρχικαθηγηταρά Κοτζιά θα του βάλουμε μια καρέκλα σαν τον Αιγέα που περίμενε τον γιό του τον Θησέα στο Σούνιο! Είδε τα πανιά μαύρα και βούτηξε στο κενό...τον Κοτζιά θα βάλουμε να περιμένει το erga omnes που καμάρωνε όταν το έλεγε και χαζογέλαγε! Οι δε Σκοπιανοί θα βρεθούν με κάθε κράτος να τους αναγνωρίζει με διαφορετικό όνομα! Μέχρι στιγμής έχουν FYROM, μετά Β. Μακεδονία μερικοί σε ΝΑΤΟ και μεταξύ αυτών οι ίδιοι θα τους λένε FYROM ή ""Δημοκρατία της Μακεδονίας" όπως τους λένε άλλα, και μετά πάμε: Σκοπιανούς εγώ, Αλβανούς ο Ράμα, Σλαβους οι Σέρβοι, Βούλγαρους οι λοιποί, εσύ θα τους Χουρχουρες με φτερά...ξεφτιλίστηκαν! Αυτοί δεν είναι που δεν κράτος με κανένα χαρακτηριστικό κι αυτό φαίνεται που τσακώνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, τώρα τους ξεφτίλισαν εις πενταπλούν οι Αμερικανογερμανοί....για γέλια και κλάματα...μάνα μας κλέψαν το τρακτέρ κι έμεινε η φρέζα χήρα που λέει κι ο ποιητής...

      Διαγραφή
  3. ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΗΕ.Ο ΔΙΑΛΕΧΤΟΣ ΝΙΜΙΤΣ επί 30 ΄΄ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ'' με το θέμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.