3/8/19

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ταλιμπάν στο Κατάρ



Τα ξένα στρατεύματα θα φύγουν από το Αφγανιστάν αν το ισλαμικό κίνημα των Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ επιτύχουν μία συμφωνία ειρήνευσης, δήλωσε σήμερα ο διαπραγματευτής των Ταλιμπάν Αμπντούλ Σαλάμ Χανίφι.
Σήμερα αρχίζει το όγδοος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ έχει εκφράσει την αισιοδοξία του σχετικά με το αποτέλεσμα των συνομιλιών, που θα επιτρέψει στην Ουάσινγκτον την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

"Το πρώτο επίτευγμα του Ισλαμικού Εμιράτου θα είναι ο τερματισμός της κατοχής, αλλά και η συνολική αποχώρηση των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν,” δήλωσε ο Χανίφι σε βίντεο που δημοσιοποίησαν οι Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Οι Αμερικάνοι δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το Αφγανιστάν με ειρηνικά μέσα.

    Εκεί βρίσκονται, όπως και στην Συρία, στο Ιράκ, και θέλουν να διαλύσουν και το Ιράν, για να αποκόψουν την χερσαία επικοινωνία μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

    Ο δρόμος του Μεταξιού είναι ο μόνιμος εφιάλτης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλα, ολοκληρη επιχειρηση των προθυμων εστησε το ΝΑΤΟ στο Αφγανισταν και δεν μπορεσε να τους εξαφανισει? Και οχι μονο αυτο, αλλα συζητουν οι Αμερικανοι μαζι τους. Μυστηρια πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.