17/9/08

Να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας;

Ξεκινήσαμε πριν από 3,5 μήνες τη λειτουργία του ιστολογίου μας, με στόχο να αποτελέσουμε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό βήμα έκφρασης ιδεών και παρουσίασης ειδήσεων που αφορούν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις γενικότερα.
Αν και ορισμένοι και πάλι ψάχνουν να βρουν ιδιοτέλειες ή άλλους σκοπούς στην ενέργειά μας αυτή, ο απλός ή και εξειδικευμένος αναγνώστης και επισκέπτης του ιστολογίου μας κρίνει καθημερινώς αυτά που γράφουμε και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η προσπάθειά μας είναι επίπονη και κυρίως χρονοβόρα, γιατί αυτό που λείπει από τον περισσότερο κόσμο, εκτός από τα χρήματα που μας εξασφαλίζουν τα προς το ζην τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι ο χρόνος.
Όμως, σε αυτήν την προσπάθειά μας ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι.
Αυτό το διάστημα ορισμένοι φίλοι μάς εμπιστεύτηκαν τα κείμενά τους, μας έκαναν υποδείξεις για τις αναρτήσεις μας, έστειλαν τα πολύτιμα σχόλιά τους. Άλλοι απλά μας επισκέφθηκαν και διέδωσαν το ιστολόγιό μας προς κρίσιν και συμμόρφωσιν, για να παραφράσω τη συνήθη έκφραση. Τέλος, οι blogers, αυτά τα ατίθασα παιδιά της εποχής μας, έκαναν συχνές αναφορές στο ιστολόγιο και τις αναρτήσεις μας και μας τίμησαν με την τοποθέτηση του ιστολογίου μας στα προτεινόμενα προς επίσκεψη. Αυτό έχει για μας ιδιαίτερη αξία, αφού στη σημερινή μας εποχή το αυτονόητο μάλλον μοιάζει απίθανο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές (στην περίπτωση του υπογράφοντος αυτό, δυστυχώς, έχει καταντήσει να είναι ο κανόνας) που καλείσαι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ...ελέφαντας.
Τέλος πάντων, η κατάσταση αυτή (παρότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κόσμος ξεσπάει με υβριστικό τρόπο μέσα από τα αναρτώμενα σχόλια σε διάφορα ιστολόγια, παρότι υπάρχουν ιστολόγια που εξυπηρετούν άλλους στόχους, πέρα από αυτούς της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας) μας δείχνει ότι διαμορφώνεται σταδιακά μια νέα ηθική, αυτή του διαδικτύου, όπου αναπτύσσονται διαπροσωπικές σχέσεις και επιτυγχάνεται η αλληλοεκτίμηση των ανθρώπων χωρίς την προσωπική επαφή.
Μετά λοιπόν από τρεις μήνες σκληρής και υπεύθυνης δουλειάς, χθες πήραμε ένα μήνυμα, το οποίο μας ενημερώνει ότι το ιστολόγιό μας είνα μέσα στα 100 πιο δημοφιλή ελληνικά blogs (σχετική ανάρτηση στο SYNCblogs).
Ελπίζουμε πρώτα απόλα να μην καβαλήσουμε το καλάμι και δεύτερον, να μην επιδοθούμε σε έναν αγώνα πρωτιάς, όπως γίνεται με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων, όπου η είδηση πέφτει θύμα της τηλεθέασης.
Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του ιστολογίου μας και να ζητήσουμε την ενεργό συμμετοχή όλων, για να γίνει η ενημέρωσή μας πολύπλευρη και πιο ολοκληρωμένη.
Για να γιορτάσουμε το γεγονός, κάτι σαν τούρτα ας πούμε, ελπίζουμε να βρούμε ένα καλό θέμα και να το γευτούμε όλοι μαζί στο ιστολόγιό μας.

Φιλικά
για το infognomonpolitics.blogspot.com

Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.