20/2/09

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου εντολοδόχος πρωθυπουργός

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της Δεξιάς, Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της Δεξιάς, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, περίπου μία εβδομάδα μετά τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά το «ναυάγιο» της ύστατης προσπάθειας που κατέβαλε για να πείσει τον Νετανιάχου, ηγέτη του κόμματος Λικούντ, και την ηγέτιδα του κεντρώου Καντίμα, Τζίπι Λίβνι, να προχωρήσουν στη...συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό την ηγεσία του πρώτου.
Μετά τη συνάντησή της με τον Σιμόν Πέρες η Τζίπι Λίβνι απέκλεισε κάθε πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός της σε μία κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου. Οπως εξήγησε, το Καντίμα επιθυμεί μία λύση ειρήνης βασισμένη σε δύο κράτη, ένα παλαιστινιακό και ένα ισραηλινό, και κατηγόρησε τη μελλοντική κυβέρνηση Νετανιάχου, που θα εξαρτάται από τη στήριξη της άκρας δεξιάς, ότι αντιτίθεται σε αυτή την αρχή.
«Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. (Θα) είναι μία κυβέρνηση χωρίς πολιτικό όραμα», σημείωσε η Τζίπι Λίβνι μιλώντας στην κρατική ραδιοτηλεόραση και πρόσθεσε: «Μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα έχει την παραμικρή αξία και εγώ δεν πρόκειται να την νομιμοποιήσω».

Εκκληση σε Καντίμα -Εργατικούς για κυβέρνηση εθνικής ενότηταςΠαρά τις δηλώσεις Λίβνι, ο Μπενιαμιν Νετανιάχου, αποδεχόμενος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε το Καντίμα και τους Εργατικούς, να σχηματίσουν μαζί του μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
«Απευθύνομαι στην επικεφαλής του Καντίμα Τζίπι Λίβνι και στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Εχούντ Μπαράκ, και τους λέω: Ας ενωθοούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον του κράτους του Ισραήλ. Ζητώ να συναντηθώ πρώτα μαζί σας για να συζητήσουμε μία ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για το καλό του λαού και του κράτους», τόνισε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον πρόεδρο Πέρες.
Ο ηγέτης της ισραηλινής δεξιάς τοποθέτησε το ζήτημα του Ιράν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της μελλοντικής κυβέρνησής, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει κινδύνους από τη χώρα αυτή και από την τρομοκρατία. «Το Ισραήλ διανύει μία κρίσιμη περίοδο και πρέπει να αντιμετωπίσει κολοσσιαίες προκλήσεις. Το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και συνιστά την πιο σοβαρή απειλή για την ύπαρξή μας από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας το 1948», υπογράμμισε.
Ο Νετανιάχου έχει περιθώριο 28 ημερών, το οποίο θα μπορεί να παραταθεί για άλλες 14 ημέρες, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση στο ισραηλινό κοινοβούλιο (Κνεσέτ).
Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου απέσπασε 27 έδρες, σε σύνολο 120, στην Κνεσέτ, μία λιγότερη από το Καντίμα της απερχόμενης υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι. Ωστόσο έχει περισσότερες πιθανότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς φαίνεται πως εξασφαλίζει τη στήριξη άλλων κομμάτων της δεξιάς και του θρησκευτικού χώρου, συγκεντρώνοντας συνολικά 65 έδρες.
NAFTEMPORIKI

8 σχόλια:

  1. Αν υπήρχε πολιτική βούληση για στήριξη αυτονομιστικών κινημάτων εντός της Τουρκίας δεν θα χρειαζόμασταν στήριξη από το Ισραήλ για να προχωρήσουμε. Έχουμε και ικανούς ανθρώπους και τεχνογνωσία που πιθανόν να χρειαζόταν και αρκετά μέσα για να φέρουμε σε πέρας μια τέτοια αποστολή. Εφ’ όσον όμως δεν είναι μέσα στις προθέσεις μας ως συντεταγμένου κράτους ο διαμελισμός της Τουρκίας δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε με ποιο τρόπο θα πετύχουμε κάτι τέτοιο. Άλλο τώρα τι λέει ο κάθε ιδιώτης εντός Ελλάδας αναλύοντας προσωπικές απόψεις. H ελεύθερη έκφραση στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους "Φιλους της Αρχαιας Σπαρτης"

    Κυριε/Κυριοι εχει καταντησει πλεον κουραστικη η ιστορια των γνωστων επιστολων της αρχαιοτητος Σπαρτης-Ισραηλ,πολλες αλλες επιστολες αβροτητος, που εχουν χαθει στο περασμα του ιστορικου χρονου, θα ειχε αποστειλει το αρχαιο βασιλειο του Ισραηλ και σε αλλες ελληνικες πολεις κρατη.Και το πνευμα των επιστολων αυτων, που κι εμεις εχουμε διαβασει, ειναι ενα πνευμα σκοπιμοτητας στο πλαισιο εξυπηρετησης των συμφεροντων του βασιλειου του Ισραηλ.Η ιστορικη πραγματικοτητα διδασκει οτι σε πολιτικη, διπλωματια υπαρχουν σχεσεις σκοπιμοτητας και μονο.

    Το συγχρονο ισραηλινο κρατος οπου υπηρχε οφελος για τα συμφεροντα του εδρασε φιλελληνικα, πειτε μου εσεις που, κι οπου το συνεφερε εδρασε αλλιως.Οπως στο θεμα των γαιων του Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, στην υποδαυλιση του παλαιστινιακου ποιμνιου προς το ελληνοφωνο και ελληνογενες ιερατειο του.Στις κινησεις του AIPAC μετα την τουρκικη εισβολη του 1974 στην Κυπρο, στον σημαντικο ποιοτικο εξοπλισμο του τουρκικου στρατου απο το 1990 και μετα, απο την ισραηλινη πολεμικη (ο ορος αμυντικη θα ητο ελλειπης γιατι ο χαρακτηρας της πλειστακις υπηρξε επιθετικος) βιομηχανια, στην αγορα γης κι εμπορικη δραστηριοποιηση στην κατεχομενη Κυπρο.Μετα τιμης μπορω να αναφερω και τις νοσταλγικες συζητησεις στη Θεσσαλονικη, για την "κοσμοπολιτικη" Σαλονικα του 1900 και το τι ελεχθη στη Στοα της πολης αλλα και στην κοινοτητα για αυτα.Αν εισθε εντος των τοιχων της Συμπρωτευουσας ισως ακουσατε φημες...Υπαρχει και προσφατη βιβλιογραφια για την κοσμοπολιτικη Σαλονικη των λαων...Καντε μια επαφη με μελη της Αδελφοτητας του Πατριαρχειου.

    Ειχα την τιμη να συμφαγω με Γερμανους φιλους στο Οκτομπερφεστ.Θα μπορουσα μαζι τους να ιδρυσουμε μια λεσχη φιλων της μπριζολας η της μπυρας.Και παλι ομως η Γερμανια θα παρεμενε ενας ισχυρος, πατροπαραδοτος συμμαχος της Τουρκιας, λιγοτερο ελληνοφιλη απο τουρκοφιλη.

    Αυτο που ελλειπει απο τον νεοελληνα δεν ειναι η αγαπη του προς της αρχαιοτητα του, αλλα η πατροπαραδοτη αγαπη του προς τον Χριστον, η οποια παγωνει εσχατως.
    Αλλα οπως ελεγε κι ο αοιδιμος Γερων Παισιος ο Αγιορειτης υπαρχει η λιγη μαγια για την οποια ο Κυριος θα κανει οτι ειναι να κανει για να βοηθησει την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τους "φίλους" της αρχαίας Σπάρτης.

    Και ο Χίτλερ "φίλος" της αρχαίας Σπάρτης ήταν.

    Και ας είχε έμβλημα τη σβάστιγκα (αρχαίο μαγικό λειτουργικό σύμβολο, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας "σπασμένος" σταυρός)και όχι το φλεγόμενο φοίνικα.

    Όσοι απο εσάς μπήκατε εκεί μέσα απο "πατριωτισμό" ας πουμε, ξανασκεφτήτε το. Ο καθένας χρειάζεται ένα στήριγμα. Μη χάνετε την επαφή με τους απλούς ανθρώπους της ελληνικής περιφέρειας. Μη τη χάνετε γιατί θα χάσετε. Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους (και ιδιαίτερα μερικές γριές, ναι οι γραίες)είναι σκέτοι απόστολοι του Χριστού (τηρουμένων των αναλογιών). Κι ας μη πηγαίνουν ΤΖΑΜΠΟ.

    Τα ανώτερα κλιμάκια και τα συγκινονούντα δοχεία προς τις σέκτες λατρεύουν τα άστρα και ζωόμορφους "θεούς", όπως οι Φαραώ στις σκοτεινές πυραμίδες, που δεν είχαν κανένα παράθυρο.

    Ποιός μπορεί να ζείσει χωρίς παράθυρα; ή ποιός μπορεί να ζήσει με ψεύτικα παράθυρα;

    Ειδικά στη εποχή του Μπίλ Γκέϊτς.

    Ποιός μπορεί να ζήσει χωρίς ήλιο;
    υλικό και νοητό;

    Υπάρχει ζωή χωρίς φως και ύδωρ; ΄


    Ένας φίλος που γύρισε απο το βαθύ και ύπουλο σκοτάδι. Που γύρισε γιατί έτσι θέλησε η Παναγία Τριάς. Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εκεί που νόμιζες ότι γύρισες, σε τράβηξαν πάλι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοσμοπολίτικη-πολυπολυτισμική-multikulti (τώρα που είναι και καρναβάλι)-kultur και "kultur"= "κουλτούρα"-πολιτισμός.

    Η "Κουλτούρα" λοιπόν, είναι η θρησκεία του Αντίχριστου.

    Η εξαφάνιση και ισοπέδωση της απόλυτης και μοναδικής ιδιαιτερότητας του κάθε πλάσματος που έρχεται στο κόσμο μέσα στο στρόβυλο της παγκοσμιοποίησης, της συγχώνευσης σε μια συγκεκριμένη και βέβαια απο πριν καθορισμένη "εννιαία" μορφή, δήθεν ελεύθερη και "δημοκρατική" (σαν και αυτόν που καπνίζει ή ακολουθεί τη μόδα γιατί θέλει να ξεχωρίσει, ενώ όλοι ακολουθούν τελικά το ίδιο επιβαλόμενο έξωθεν πρότυπο). Η εξαφάνιση του προσώπου μέσα στη μάζα της "πολυπολιτισμικότητας" όπου βασιλεύει το γουρούνι και διάφορα άλλα ζώα.Μάζα που ελέγχεται ποιό εύκολα. Και άρα η εξαφάνιση της εικόνας του Θεού (προσπάθεια δηλ. προς τα εκεί, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό εν τέλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ παράμεινε στην "ελευθερία" σου. Σε ενοχλεί κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.