17/6/10

Διακοπή της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ 2010: Για τον φόβο των Ιουδαίων…

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν χαριτολογώντας ότι η απόφαση άμεσης διακοπής της άσκησης «Μίνωας 2010» στην οποία μετείχαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και δέκα αεροσκάφη (πέντε F-15I και πέντε F-16I) της Ισραηλινής Αεροπορίας, ήταν επιβεβλημένη ώστε να προληφθούν πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Συγκεκριμένα η παρουσία οπλισμένων ισραηλινών μαχητικών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου θα μπορούσε – λόγω του τεταμένου κλίματος – να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση κάποιας προβοκάτσιας. Οι ίδιες πηγές συνέχισαν, στο ίδιο πνεύμα, να υποστηρίζουν ότι σε αυτήν την απευκταία περίπτωση θα δημιουργείτο ένα μοναδικό σκηνικό στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Τα μαχητικά της ΠΑ θα παρατηρούσαν αμέτοχα τα ισραηλινά F-16I νε εμπλέκονται σε αερομαχίες και να καταρρίπτουν τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία προηγουμένως θα τα είχαν προκαλέσει. Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκλεισαν το ζήτημα αναφορικά με το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η άσκηση συνεχιζόταν, χωρίς να χάσουν το χιούμορ τους, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που φαντάζει ως απίθανο σενάριο, ίσως να μην απέχει από την πραγματικότητα στο μέλλον. Η πορεία των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, εφόσον διατηρήσει την παρούσα συγκρουσιακή ένταση, θα δημιουργήσει πολλές εστίες τριβής εισάγοντας και την ελληνο-κυπριακή παράμετρο. Ας μην ξεχνούμε ότι την ιστορία την κυβερνά το απρόβλεπτο.
Defence-point.gr

13 σχόλια:

  1. Νταξει σωστο το σκεπτικο αλλα λιγο τραβηγμενο σεναριο.Μονο 5 Ισραηλινα μαχητικα ηταν εδω,τι θα μπορουσαν να κανουν?


    Δημητρης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα θερμό επεισόδιο για αρχή φτάνει,δεν είπε κανείς ότι τα 5 μαχητικά θα διαλύσουν τη Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μαχητικά Α/Φ της Ελληνικής ΠΑ θα παρατηρούσαν αμέτοχα; Πως θα γίνονταν αυτό εάν η υποθετική εμπλοκή της Ισραηλινής ΠΑ (Heyl Ha' Avir) και της Τουρκικής ΠΑ (ΤΗΚ) θα γίνονταν ΕΝΤΟΣ του Ελληνικού εναέριου χώρου ή του Ελληνικώς ελεγχόμενου εναέριου χώρου (ATHENS FLIGHT INFORMATION REGION). Δηλαδή, άν μαχητικά Α/Φ της ΤΗΚ αποφασίζανε να παρενοχλήσουν με επικίνδυνο τρόπο ένα επιβατικό Α/Φ της Ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας EL AL εντός του ανωτέρου εναέριου χώρου η Ελληνική ΠΑ δεν θα επέμβαινε;

    Η ΑΛΗΘΙΝΗ εξάσκηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ δεν σημαίνει να κάθεσαι με το τσιγαράκι και το καφεδάκι ως απλός παρατηρητής των γενόμενων εντός της εθνικής σου επικυριαρχίας. Οι χειριστές των μαχητικών Α/Φ της Ελληνικής ΠΑ πάντα αποδεικνύουν το αντίθετο. Συνεπώς, αυτές οι κουβέντες από τις πηγές του ΥΕΘΑ είναι κάπως παράξενες.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    17-6-2010, τοπική ώρα 13:47, ώρα Ελλάδος 20:47

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αμέτοχοι έχουμε γίνει τώρα τελευταία κύριοι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, άλλωστε ούτε στην κυβέρνηση έχουν, για να καταλάβει κανείς γιατί διέκοψαν την άσκηση.

    Φοβούνται τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, με τους οποίους ΑΦΗΣΑΝ να γεμίσει η χώρα και οι οποίοι δεν ξέρουμε ούτε ποιοι είναι, ούτε τι ρόλο βαράνε, ούτε πώς θα αντιδρούσαν, αν δεν διακόπταμε, ούτε τι ρόλο θα παίξουν σε πιθανοί σύγκρουση Ελλάδας με Τουρκία, ή ακόμη και Αλβανία. Μήπως επανειλημμένα δεν έχει καταγγελθεί ότι έχουμε στην Ελλάδα UCCέδες (το αντίστοιχο των UCKάδων για την Τσαμουριά); Μήπως δεν βρέθηκε αποθήκη γεμάτη ΒΑΡΥ οπλισμό στην Β. Ελλάδα και δεν πρόλαβαν να το κουκουλώσουν; Πόσες άραγε άλλες έχουν βρεθεί και δεν μάθαμε τίποτε; Από το 2004, από δημοσίευμα του "Der Spiegel", είχαμε προειδοποιηθεί.

    Και βεβαίως φοβούνται την Τουρκία - τι λέω, την τρέμουν!-, μην και παρεξηγηθεί! Όλα τα άλλα είναι απλώς φληναφήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγόρια, μη το παιδεύετε πολύ!
    Από τη στιγμή που είχαμε αυτό το σοβαρό γεγονός με το ''Μαβί Μαρμαρά'' και τα άλλα πλοία, με επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, με νεκρούς, τραυματίες και εκατοντάδες αιχμάλωτους ξένους ακτιβιστές, οι ένοπλες δυνάμεις -τουλάχιστον του Ισραήλ- μπήκαν σε Γενική Επιφυλακή.
    Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή του Ισραήλ σε στρατιωτικές ασκήσεις κλπ, τερματίζεται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ!
    Αυτή είναι η διεθνής και πάγια πρακτική.
    Ούτε τους είπαμε εμείς να φύγουν, ούτε τους είπαμε να μείνουν.
    Ούτε φοβηθήκαμε μήπως και κάνουν τσαμπουκά στους Τούρκους, αφού οι όροι συμμετοχής σε μιά άσκηση είναι συγκεκριμένοι και απαγορεύουν τέτοιες ενέργειες.
    Εάν οι Τούρκοι θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο ένα πολιτικό αεροπλάνο της EL-AL, μπορούν να το κάνουν ...άνετα και μετά. Άλλωστε, η εταιρία αυτή πετάει καθημερινά στην Κωνσταντινούπολη.
    Όταν ακόμα και οι πρωθυπουργοί των δύο εμπλεκόμενων χωρών ματαίωσαν επισκέψεις τους σε άλλες χώρες, ή γύρισαν εσπευσμένα για να αντιμετωπίσουν την όποια κρίση δημιουργήθηκε και να προλάβουν (ή προκαλέσουν) κλιμάκωση, τα ισραηλινά αεροπλάνα θα κάθονταν στην Ελλάδα;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ισραηλινοί που πολεμάνε μόνοι τους θα το βλέπανε σα μάνα εξ΄ουρανού να κάνουν παιγνίδι με την ΠΑ. Τι red flag και τι... η Τουρκιά θα έβγαινε μετά από ένα χρόνο, σύνδρομο αγοραφοβίας θα πάθαινε και μαζική υστερία για παραιτήσεις.
    Όμως καλό είναι αν οι δύο σύμμαχοι (πρώην?) θέλουν να μαλώσουν, καλό είναι λέω να ξεκουράζουμε εμείς την ομάδα.
    Δεν νομίζετε ότι παίζουν συνέχεια αγώνες και το αξίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ17 Ιουνίου 2010 στις 10:42 μ.μ.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αμοίβεται με...18.000 € μηνιαίως!
    Συνήλθατε;
    Προτείνω να κρατήσει για τον ευατό του τα 1725€ που αμοίβεται ένας Ανχης του ΠΖ και ζει την οικογένειά του...άλλωστε "γεροντάκι" και "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ" είναι...(άρα μπορεί να ζήσει με ένα γιαουρτάκι τη μέρα και με μερικά..."ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ...κατά ΤΣΑΡΟΥΧΗ) και με τα υπόλοιπα να "νοικιάσουμε" τον Α/ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ και το Διοικητή της SAYERET MATKAL μπας και δούμε... μια άσπρη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τουλάχιστον κωμικό, για να μην πω κάτι άλλο, ότι η Ελλάδα έμμεσα παραδέχεται ότι δικαιούνται οι Ισραηλινοί να καταρρίπτουν τουρκιά αεροσκάφη αν τους προκαλέσουν και όχι... οι Έλληνες... Κι αν μας έχουν προκαλέσει, τι λέω, μας έχουν βιάσει!!! Αλλά δεχόμαστε ότι οι Ισραηλινοί έχουν τα έντερα να καταρρίπτουν όποιον θέλουν όπου θέλουν ενώ εμείς δεν δικαιούαμστε να υπερασπιστούμε το σπίτι μας. Αν δεν είμαστε λοιπόν τούρκικα γιουσουφάκια που χεστήκαμε πάνω μας μόλις αρπαχτηκαν οι τούρκοι με τους Ισραηλινούς, τι είμαστε; Βλέπω και ποιον ήρωα έχουμε Νο2 στην κυβέρνηση και βγάζω συμπεράσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους! ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;
    Χρονια τώρα κυβερνάται από κληρονομικούς ναινέκους της αποσποράς, της ασποράς ή -τώρα τελευταία ξανά- της διασποράς.
    γ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τουλαχιστον οι ανθρωποι αντιλαμβανονται μεχρι που φτανει το παπλωμα τους δεν ειναι κακο.

    κακο ειναι οτι δεν μπορουμε να υπερασπιστουμε τα συνορα μας. οτι δεν εχουμε εθνικη κυριαρχια. οτι εχουμε ενδωτικους πολιτικους που η ελλαδα σταματαει στην αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ετσι μπραβο, μην δινουμε δικαιοματα !!! τι εχουμε εμεις να χωρισουμε με τους τουρκους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.