17/6/10

Παραλαβή 41 νέων Τ-80 από την Εθνική Φρουρά

Τα πρώτα 10 άρματα μάχης Τ-80U/UK από τα αποθέματα του Ρωσικού στρατού αφίχθησαν στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως η Λευκωσία έχει παραγγείλει 41 μεταχειρισμένα άρματα του συγκεκριμένου τύπου από την Μόσχα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα άρματα εάν δεν φέρουν θερμικές κάμερες CATRIN, αυτές θα εγκατασταθούν σύντομα. Τα υπόλοιπα 31 άρματα πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Τα 41 Τ-80U/UK, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, προορίζονται να αντικαταστήσουν μία επιλαρχία αρμάτων Μ-48Α5 MOLF τα οποία είχε παραχωρήσει επί δανεισμώ η Αθήνα στην Λευκωσία. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να εκτονωθούν και οι αμερικανικές αιτιάσεις για την παρουσία αμερικανικής προέλευσης οπλικών συστημάτων στη Μεγαλόνησο. Με τον ολοκλήρωση του προγράμματος η ΧΧ ΤΘΤ πρόκειται να συμπληρώσει τη δύναμή της αφού θα διαθέτει δύο συνολικά επιλαρχίες με 82 Τ-80U/UK, το οποία και θα αποτελέσουν από εδώ και πέρα την αιχμή του δόρατος της Εθνικής Φρουράς.
Defence-point.gr

3 σχόλια:

  1. χωρις να εχω επικριτικη διαθεση , οι πληροφοριες στο αρθρο ειναι λανθασμενες . αλλα αρματα αντικαθηστουν τα Τ-80 . αφου δημοσιοποιουμε τετοιες πληροφοριες , να λεμε την αληθεια .
    ευχαριστω εκ των προτερων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *****Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να εκτονωθούν και οι αμερικανικές αιτιάσεις για την παρουσία αμερικανικής προέλευσης οπλικών συστημάτων στη Μεγαλόνησο.***** Θα μας τρελάνετε ;;και ο οπλισμός του τουρκικού στρατού κατοχής τι είναι ;;;Δεν είναι made in USA???? Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/41-80.html#ixzz0rAIfHHlT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι είναι ΑΜΧ 30, Γαλλικά.

    Ότι να ναι λένε!!! Τσάτρα πάτρα να βγει ή είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.