21/6/10

45.000 Ισραηλινοί ακυρώνουν τις διακοπές στα κατεχόμενα

Ο τουριστικός τομέας στα κατεχόμενα υπέστη ζημιά, μετά την ψυχρότητα στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας που ακολούθησε της επίθεσης των ισραηλινών στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Τσιχάν, που αναδημοσιεύει σήμερα η τ/κ εφημερίδα ''Κίπρις'', μετά το συμβάν 45 χιλιάδες Ισραηλινοί τουρίστες ακύρωσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Τουρκία και κατΤ επέκταση τις εκδρομές στα κατεχόμενα, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτούς προγραμματίζει πλέον διακοπές στη ελεύθερη "νότια" Κύπρο, όπως αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία στα κατεχόμενα είχαν προβεί σε συμφωνία με ισραηλινή εταιρεία για τη μεταφορά τουριστών στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή του ταξιδιωτικού γραφείου ARMADA του ψευδοκράτους,
Μπορά Οζγκέν θα διοργανώνονταν ατμοπλοϊκά δρομολόγια από το Ισραήλ στα κατεχόμενα δύο φορές την εβδομάδα. Για το σκοπό αυτό ενοικίασαν το πλοίο ''Σαμπούντα (Samsun) έναντι του ποσού των 3.5 εκ δολαρίων.

Το εν λόγω πλοίο απέπλευσε στις 28 Μαΐου από την Κωνσταντινούπολη και κατέπλευσε στις 30 Μαΐου στην Χάιφα. Θα μετέφερε στις 3 Ιουνίου, δύο χιλιάδες επιβάτες στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε, εξαιτίας της επίθεσης του Ισραήλ, στο πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Η ''Γενί Ντουζέν'' αναφέρεται επίσης σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διέθεσε κονδύλι της τάξεως των 160 χιλιάδων ευρώ για να προβάλει την Κύπρο στο Ισραήλ, ως προορισμό καλοκαιρινών διακοπών. Η τ/κ εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία και διεξάγει μεγάλη εκστρατεία προκειμένου να κερδίσει Ισραηλινούς τουρίστες, χρησιμοποιώντας - κατά την έκφρασή της - το γεγονός ότι δεν επέτρεψε στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια της.
Σημερινή

12 σχόλια:

  1. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, τα πουλάκια μου οι Εβραίοι !!!
    Ώστε τόσα χρόνια πηγαίνατε στα κατεχόμενα για διακοπές;
    Και τώρα μας το παίζετε φίλοι;;;!!!
    ΟΥΣΤ ρε λαμόγια και σεις...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τωρα θα ερθουν στην Ελλαδα και την Κυπρο για διακοπες. Τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει 2-3 που γνωριζω.
    Και σε απαντηση των οσων αναφερθηκαν πιο πανω, οι διακοπες στην Τουρκια και τα Κατεχομενα κοστιζουν τουλαχιστον τα μισα απ' ότι στη Ελλαδα και την Κυπρο.
    Και οι ΕΛληνες ξενοδοχοι κλαιγονται οτι δεν πανε καλα οι δουλειες, χρεωνοντας 100 Ευρω τη βραδυα για ενα δωματιο πρωην σταβλο, οι ταβερνιαρηδες 15 Ευρω τη χωριατικη και οι ταξιτζηδες διπλη και τριπλη ταριφα στους ξενους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΖΙΜΗ ΜΗ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ...ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ''ΦΙΛΟΙ'' ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ.ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ...ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΘΡΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ "Και τωρα θα ερθουν στην Ελλαδα και την Κυπρο για διακοπες.
    Τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει 2-3 που γνωριζω."
    21 Ιουνίου 2010 8:49 μ.μ.
    Κατά το "ως πληροφορούμεθα από ανώνυμες αλλά επίσημες πηγές" των γνωστών προπαγανδιστών των δυτικών ΜΜΕ.
    Φίλε μου είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα. Το ίδιο και η ανθελληνική προπαγάνδα σου εναντίον των μεροκαματιάρηδων που ιδρώνουν για τον άρτο τον επιούσιο.

    Ιάσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλη ειδηση.Να τους πονεσει
    και να καταλαβουν οτι στο γηπεδο
    υπαρχουν και αλλοι.Η δυσαρεσκεια
    που θα δημιουργηθει στην Βορεια
    Κυπρο θα στραφει γρηγορα κατα των
    μογγολων κατακτητων των Κυπριων
    του Βορρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, τα πουλάκια μου οι Εβραίοι !!!
    ο Τζίμης γράφει: "Πουλάκια μου Εβραίοι ... Ώστε τόσα χρόνια πηγαίνατε στα κατεχόμενα για διακοπές;" ... εμένα όμως κάποιο μη-εβραϊκό πουλάκι μου έλεγε ότι πήγαιναν (καλέ οι ... Hava Nagila) στα κατεχόμενα για ν' αγοράσουν οικόπεδα και σπίτια BIR PARA ... μπεσέντερ???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:49 μ.μ.

    Και γιατί να μην πάνε δηλαδή; Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Μας έχουν καμμία υποχρέωση; Δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ιασων.

    Οι πηγες μου ειναι Ισραηλινοι που τυχαινει να δουλευουν σε εταιρεια που συνεργαζεται με τη δικη μου.
    Εχετε το κακο συνηθειο να βαζετε ολους τους ανθρωπους σε ενα ντορβα, μονο και μονο επειδη ειναι Τουρκοι Εβραιοι, Ελληνες, Βησιγοτθοι και δεν ξερω εγω τι αλλο.
    Δηλαδη ΟΛΟΙ οι Εβραιοι ειναι επαισχυντοι και πρεπει το συντομοτερο δυνατο να εξαφανιστουν απο προσωπου γης? Ειναι αρκετοι αυτοι που διαφωνουν με τις επιλογες της κυβερνησης τους, που το μονο που κανει ειναι να αυξανει την ενταση στην περιοχη και να προκαλει εκατομβη αθωων ανθρωπινων ψυχων.
    Το ιδιο και στην Τουρκια, δεν ειναι σωστο να χαρακτηριζουμε ολοκληρο λαο απο τις επιλογες της πολιτικης ηγεσιας μιας χωρας.
    Τι να πουμε τοτε για τον Τζεφρυ που τον επελεξε η πλειοψηφια του ελληνικου λαου και με τις επιλογες του θετει ανοιχτα πλεον σε κινδυνο την Εθνικη Κυραρχια?
    Οσο για τους μεροκαματιαρηδες που αναφερεις τι να πρωτοσχολιασω εδω...
    Το οτι οι περισσοτεροι ταριφες δε θελουν ουτε να ακουσουν για ταμειακη μηχανη, οι βενζιναδες το ιδιο για αυτοματες ταμειακες μηχανες συνδεδεμενες με την αντλια?
    Σημειωτεον οτι στο εξωτερικο που διαμενω υπαρχουν και τα δυο και δε διαμαρτυρηθηκε ποτε κανεις με δηθεν δικαιολογιες για μη ρεαλιστικη εφαρμογη.
    Οι περισσοτεροι ξενοδοχοι που εξακολουθουν παρα την κριση να μην κατεβαζουν τις εξωφρενικες τιμες που ζητουν για τους σταβλους που αποκαλουν δωματια?
    Τους εστιατορες παλιοτερα με τους τιμοκαταλογους "Ξ" και "Ε"? (δεν γνωριζω αν υφιστανται ακομα).
    Αν αυτους αποκαλεις τιμιους μεροκαματιαρηδες, εγω τους θεωρω απατεωνες.
    Μπορει να μην ανηκουν ολοι σε αυτην την κατηγορια, υπαρχουν σαφως τιμιοι κι εργατικοι επαγγελματιες, αλλα δυστυχως ειναι αρκετοι κι εχω πολλα προσωπικα παραδειγματα να αναφερω.
    Η Ελλαδα ειναι απο τα καλυτερα οικοπεδα στη γη, δυσκολα αλλη χωρα συνδυαζει το κλιμα, την ομορφια και την πλουσια ιστορια και τον πολιτισμο μας. Μενοντας μονιμα στο εξωτερικο τα τελευταια 5 χρονια, εχω ουκ ολιγα παραδειγματα ανθρωπων να αναφερω που επιλεγουν σαν τουριστικο προορισμο την Τουρκια λογω ασυναγωνιστων τιμων και παροχων, αναγνωριζοντας οτι στα περισσοτερα μερη στην Τουρκια εξω απο το ξενοδοχειο δεν υπαρχουν και πολλα πραγματα να δεις ή να κανεις.
    Οταν με τα ιδια λεφτα που χρειαζεσαι ομως για να κανεις διακοπες 3 μερες σε ενα νησι του Αιγαιου σε ενα δωματιακι χωρις ουτε καν πρωινο, μπορεις να πας μια εβδομαδα στην Τουρκια σε ξενοδοχειο 5 αστερων, τοτε πες μου εσυ αν εχουν αδικο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ιάσονα

    Και ποιος είσαι εσύ που θα πεις αν είναι επιθυμητοί ή ανεπιθύμητοι; Κηδεμόνας όλων των Ελλήνων;

    Και για ποιο λόγο είναι ανεπιθύμητοι;
    Εγώ τους θέλω στο ξενοδοχείο μου και, δόξα τω Θεώ, έχω ήδη αρκετούς και περιμένω κι άλλους.

    Για κοίτα κάτι τσουτσέκια που ανέλαβαν να μιλούν εξ ονόματος των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 22 Ιουνίου 2010 2:00 μ.μ.
    και 23 Ιουνίου 2010 6:51 μ.μ.

    \Υπερεπείγον.
    Κάνε μας μια χάρη και παρέμεινε στο εξωτερικό. Επ' αόριστον.



    Ιάσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.