7/6/10

Τουρκική αεροεπιδρομή σε κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ

Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, που επικαλείται πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, του κόμματος του Ιρακινού προέδρου, Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Κύριος στόχος των έξι τουρκικών αεροσκαφών που πήραν μέρος στην επίθεση ήταν βάση που βρίσκεται στην περιοχή Χακούρκ, η οποία πλήττεται για δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές, ούτε από τον τουρκικό στρατό.

Από στρατιωτικές πηγές έγινε γνωστό ότι στις 20 Μαϊου τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερα μέλη της κουρδικής οργάνωσης.

Η σημερινή επίθεση έγινε την επαύριο της ολοκλήρωσης της επίσκεψης στην Τουρκία του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος στις επαφές του με τις τουρκικές αρχές δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να σταματήσουν οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών από το ιρακινό Κουρδιστάν στην Τουρκία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Πάνε να εμπεδώσουν την ιδέα εμφυλίου στους Κούρδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας

    Γνωρίζω πως ο ιστοτοπός σας ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας, αφού είμαι τακτικός αναγνώστης σας. Παρακολουθώ ακόμη και όσες μπορώ από τις δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχετε, όπως εκείνη πριν μερικές ημέρες στο Σήμαντρο.

    Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα θέμα που παρασκηνιακά μπορεί να έχει εθνικό ενδιαφέρον.
    Αναφέρω τις πρυτανικές εκλογές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
    Ακούγονται φήμες πως υπάρχει ένας συνδυασμός με επικεφαλής τον κ.Στεφανάδη τον οποίο προωθούν τα ανθελληνικά ντόπια και εξωτερικά κατεστημένα. Ακούγεται πως έχει στο συνδυασμό του την κα.Καραμαλέγκου από τον φιλολογικό τομέα που είναι του κλίματος Δραγώνα, Διαμαντοπούλου και πως και ο κ.Στεφανάδης είναι του ίδιου κλίματος παρασκηνιακά.

    Μάλιστα σήμερα κουκουλοφόροι αφαίρεσαν τις κάλπες από τη φιλοσοφική και τη νομική όπου έχουν πολλούς ψηφοφόρους οι αντίπαλοι συνδυασμοί.

    Γνωρίζετε κάτι για αυτά τα θέματα;
    Αν μπορούσατε να μας διαφωτίσετε θα ήταν χρήσιμο, γιατί το ΕΚΠΑ παίζει ένα ρόλο στην διαμόρφωση της παιδείας.

    Επιπλέον αναφέρεται ως πρωτοπαλίκαρο του Στεφανάδη κάποιος κ.Σιάσος(του οποίου λένε ο πατέρας δούλευε στην Ε.Υ.Π)

    Συγνώμη για τη συνεχή αναφορά μου σε φήμες. Αλλά γι αυτό το λόγο και σας τα αναφέρω. Γιατί δεν είμαστε σίγουροι για όλα αυτά που λέγονται και ίσως είναι σημαντικά.

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

    Μεγαλη έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Hood του Τέξας, σε πετρελαιοπηγή. Οι φλόγες πηδούν δεκάδες μέτρα ψηλά ενώ υπάρχουν 6 τραυματίες. Γίνεται λόγους και για 3 αγνοούμενους


    http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8915.html

    πολλα "ατυχηματα" στις πετρελαιοπηγες ουτε με βομβαρδισμο δεν θα γινονταν αυτα ...

    να δουμε ομως γιατι καμια φορα "τυχαινει"

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι που 7 χρόνια που είναι πρωθυπουργός της Τουρκίας ο...Ταγίπ δεν έχει βομβαρδίσει καμμία χώρα; Αλήθεια, μόνο η Χαμάς ενεργοποιεί τις ευαισθησίες και τον ανθρωπισμό του; Πως το είπε να δεις: "Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση απλά μάχεται για την απελευθέρωσει των εδαφών των Παλαιστινίων". Γιατί το ΡΚΚ, τι είναι; Για να σε βοήθησω φίλε Ταγίπ, στην ανωτέρω πρόταση όπου Χαμάς βάλε ΡΚΚ και όπου Παλιαστίνιοι βάλε Κούρδοι! Να η απάντηση! Υποκριτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαμαράς: "Ο Καραμανλής αποενοχοποίησε το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ"

    http://www.youtube.com/watch?v=OBKKItWwkqE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφώνησαν για τα 750 δισ. ευρώ στο Eurogroup
    07-06-2010 23:22:59
    Σε συμφωνία για τις τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης των χωρών-μελών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ύψους 750 δισ. ευρώ, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται πως εκ των 750 δισ. ευρώ, τα 500 δισ. ευρώ θα διατεθούν από την ΕΕ και 250 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ

    Αναφερόμενος στη συνδρομή της ΕΕ στο μηχανισμό ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερσημείωσε ότι το ένα σκέλος αφορά στα 60 δισ. ευρώ που μπορεί να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τους κοινοτικούς πόρους και το δεύτερο στα 440 δισ. ευρώ μέσω εγγυημένων δανείων από όλα τα κράτη μέλη του ευρώ, χωριστά.


    Σε ό,τι αφορά τα 440 δισ. ευρώ, το Eurogroup συμφώνησε στη δημιουργία ενός οργανισμού, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των δανείων από τις χώρες της ευρωζώνης.


    Ο οργανισμός αυτός, με έδρα το Λουξεμβούργο και δικό του διοικητικό συμβούλιο, θα δανείζεται από τις αγορές, με την εγγύηση των χωρών του ευρώ και έτσι θα μπορεί να δανείσει απευθείας σε μία χώρα της ευρωζώνης που ενδεχομένως αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού.


    Όπως διευκρίνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε ένα μήνα και θα λειτουργήσει τα επόμενα τρία χρόνια.


    Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, αν κάποια χώρα της ευρωζώνης αναγκαστεί να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, θα πρέπει να συμφωνήσει σε ένα κοινό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο θα διαπραγματευθεί με την Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


    Το πρόγραμμα δε αυτό, όπως εξήγησε, θα θέτει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας, ενώ την απόφαση για την εκταμίευση των δανείων θα λαμβάνει το Eurogroup, στη βάση της αξιολόγησης της Επιτροπής και της ΕΚΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ο Ερντογάν έλεγε τα γνωστά ανατολίτικα παραμύθια του στην συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, ότι αυτός δεν έχει στα 5,5 χρόνια του βομβαρδίσει άλλη χώρα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ δεν βρέθηκε να του πει για τους βομβαρδισμούς του στο Κουρδιστάν του Ιράκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος δημοσιογράφος, μιλάμε για άθλια υποκείμενα, που είναι συμμέτοχοι στο έγκλημα που διαπράττουν οι πολιτικοί δεκαετίες τώρα ή για να ακριβολογούμε, από το 1981 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και που ειταν οι δημοδιογραφοι της Ποντιακης Γνωμης .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λες να ανήκει η ''Ποντιακή Γνώμη'' στην ΕΣΗΕΑ και να μπορούσε να πάει στην συνέντευξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.