8/6/10

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή AΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;


Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου
Η ένταση που δημιουργήθηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις, δείχνει ότι η Κυβέρνηση σε επίπεδο συντονισμού και επικοινωνίας δεν έχει βρει ακόμα τον βηματισμό της.
Δεν είναι λογικό μετά από οχτώ μήνες μια Κυβέρνηση να μην μπορεί να συνεννοηθεί, σε θέματα διακυβέρνησης ειδικά, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Δεν έχει τη πολιτική και τη χρονική πολυτέλεια. Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις οι οποίες μετουσιώνονται σε μια εθνική στρατηγική είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό. Αλλά το να θεωρεί ο κάθε Υπουργός το Υπουργείο, του οποίου έχει την ευθύνη ιδιοκτησία του και να χαράζει τη δική του γραμμή δυσκολεύει το έργο της Κυβέρνησης. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι: «Υπάρχουν υπουργεία-φέουδα που υπονομεύουν τις προσπάθειες».
Καταρχήν, οι αντιδράσεις στην απόφαση της Κυβέρνησης απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις δείχνει ότι μάλλον πολλά από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ενεργούν σα να μην έχουν καταλάβει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και προσπαθούν να διατηρήσουν τους οργανισμούς/φέουδα, που εποπτεύουν με στόχο να ασκούν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια.
Επίσης, σε μια προσπάθεια διατήρησης μιας ξεπερασμένης σοσιαλιστικής πολιτικής, αντιδρούν σε οτιδήποτε δε συνάδει με το προφίλ μιας σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Μένουν προσκολλημένοι σε μια κρατικοδίαιτη πολιτική, που ευθύνεται εν πολλοίς για τη σημερινή μας κατάσταση. Όμως, αυτό το προφίλ, πρέπει να γνωρίζουν οι τελευταίοι εναπομείναντες που επιμένουν, έχει απολεσθεί προ πολλού, αφού πρώτα έχει αυτοαναιρεθεί.
Πριν αντιδράσουν οι Υπουργοί θα έπρεπε να σκεφτούν πόσα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ, με πρώτο και καλύτερο το παράδειγμα της Ολυμπιακής.
Αν σε αυτή τη συγκυρία δεν κάνουμε αποκρατικοποιήσεις πότε θα κάνουμε; Ίσως θα έπρεπε να ήταν το πρώτο βήμα, το σημείο που θα έπρεπε να ξεκινήσει η οικονομική πολιτική, πριν προχωρήσουμε στην περικοπή μισθών και συντάξεων.
Το Κράτος διαθέτει αναξιοποίητη περιουσία, που κυριολεκτικά ρημάζει, καταστρέφεται, και με κατάλληλη αξιοποίηση θα μπορούσε να αποφέρει κάποια έσοδα. Τώρα το πόσο αποτελεσματικό είναι το συγκεκριμένο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων είναι ένα άλλο θέμα.
Οπότε, θα πρέπει να ευχόμαστε να βρεθούν επενδυτές πριν αναγκαστούμε ή μάλλον πριν μας επιβληθούν και άλλα επώδυνα μέτρα.
«Αν καθίσουμε και ανοίξουμε διαμάχη για το χτες και το
σήμερα, σύντομα θα καταλάβουμε πως χάσαμε το αύριο».(Ουίνστον Τσώρτσιλ, Βρετανός Πρωθυπουργός, 1875-1965).
Και επειδή η οικονομία είναι μια μάχη με το χρόνο θα πρέπει να βιαστούμε όσο είναι καιρός. Χάσαμε το σήμερα, ας μη χάσουμε και το αύριο.
effiemavropoulou@hotmail.com

7 σχόλια:

  1. Τα πράγματα είναι απλά. Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και τα λοιπά "φιλανθρωπικά" ιδρύματα έχουν σαν κύριο στόχο τον ακόλουθο.
    Δανείζονται χρήμα από την ιδιωτική (ΝΑΙ ιδιωτική) Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με ένα επιτόκιο Α. Κατόπιν προσεγγίζουν διάφορα κράτη που διαθέτουν πλουτοπαραγωγικές πηγές οποιουδήποτε είδους (για να τα βάλουν κανονικά σαν υποθήκη), τα εξαναγκάζουν να δανειστούν και να συνεχίζουν να δανείζονται μέχρις εσχάτων με επιτόκιο Β κατά πολύ υψηλότερο απο το Α (βλέπε Αργεντινή στο παρελθόν, Ελλάδα στο παρόν και Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία κλπ. στο μέλλον), πολλές φορές παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά μιας χώρας για να δημιουργήσουν την ανάγκη ολοένα και περισσότερου δανεισμού (βλέπε στρατιά δημοσίων υπαλλήλων), και κάποια στιγμή έρχονται να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω γιατί τους τα "ζητάει" η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν φυσικό αντίκρυσμα σε κάτι (π.χ. χρυσό), αλλά παράγονται from the thin air. Αν πάει κάποιος δηλαδή να ζητήσει να δει τα 110Δισ. Ευρώ που δανείστηκε η Ελλάδα, θα βρει είτε χαρτιά, είτε πρέπει να τα ψάξει σε μια βάση δεδομένων για αντίστοιχους τίτλους.
    Τα υποτιθέμενα χρήματα που δανείζονται οι χώρες, μην έχοντας τη δυνατότητα να τα ξεπληρώσουν, εξαναγκάζονται να ρευστοποιήσουν την υποθήκη, δηλαδή τις πλουτοπαραγωγικές πηγές οι οποίες όμως έχουν πραγματικό αντίκρυσμα σε παραγωγή πλούτου.
    Με λίγα λόγια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει 1000 Ευρώ, δανείζει 100.000 Ευρώ στo ΔΝΤ, αυτό με τη σειρά του δανείζει 10.000.000 Ευρώ στην Ελλάδα το οποίο με τους τόκους θα φτάσει τα 30.000.000 Ευρώ, οπότε η Ελλάδα κάποια στιγμή θα πρέπει να τους πουλήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές αξίας πολλών εκατομμυρίων Ευρώ για να ξεπληρώσει το χρέος. Το κόστος για την Ομποσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι 1000 Ευρώ, το κόστος για τη Goldman Sachs 100.000 Ευρώ και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στις οποίες θα βάλουν κάποια στιγμή χέρι, έχουν αξία πολλά εκατομμυρια Ευρώ. Υπολογίστε ότι στη θέση της Ελλάδας ήταν πολλές χώρες στο παρελθόν, θα είναι ακόμα περισσότερες στο μέλλον και κάντε τους υπολογισμούς σας να δείτε την αισχροκέρδεια των αναφερθέντων "φιλανθρωπκών" ιδρυμάτων με στόχο την οικονομική και κατά συνέπεια πλήρη υποδούλωση των δανεισθέντων κρατών σε αυτά.
    Γιατί ανεξάρτητη πολιτική ΔΕΝ μπορείς να κάνεις όταν είσαι χρεωμένος μέχρι τα μπούνια και εξαναγκάζεσαι να πληρώσεις το χρέος (που όπως ειπαμε δεν έχει πραγματικό αντίκρυσμα), έτσι χωρίς καμμία αντίδραση, απλά επιβαρύνοντας τους πολίτες και ξεπουλώντας τον πραγματικό πλούτο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yparxei poly perioysia toy Dimosiou poy rimazei opos ta Olympiaka akinita.

    Giati na min ta axiopoiisoyme?

    Alloste emeis ta plirosame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τον θυμήθηκαν το σοσιαλισμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο καθένας γράφει ότι του κατέβει ή καθ υπαγόρευση συμφερόντων. Από πότε οι μη ιδιωτικοποιήσεις (ή ακόμα και οι εθνικοποιήσεις) είναι σοσιαλισμός; Περί κρατικού/ μονοπωλιακού καπιταλισμού δεν έχει ακούσει ποτε αυτή η κυρία;
    Περί συμμετοχικου καπιταλισμού (τον κήρυξε ο ΝτεΓκωλ)δεν γνωρίζει;Εννοεί τη συμμετοχή των εργαζομενων (μεκατοχή μετοχών κλπ).
    Άμα δενγνωρίζει γιατί γράφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;

    ΜΗΝ ΞΕΡΑΣΩ !

    ΚΛΕΨΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;

    ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;

    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ "ΣΥΡΙΖΑ";

    ΣΑΒΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

    ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΩΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΡΥΦΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.

    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
    ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΩΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ.
    ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΟΜΩΣ Η ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΔΗΛ. ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.
    ΤΗΝ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥΣ.
    ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΜΕΓΑΛΗ ΥΒΡΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.
    ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΑΠΛΗΣΤΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι έλληνες πολιτικοι ευθύνονται για την κρίση στην χώρα . Οι πολιτικοι στην Ελλάδα είναι από τους πιο διεφθαρμένους του Κοσμου , συν οτι Καμία δημόσια υπηρεσία δεν παρέχεται χωρίς φακελακι.Η χώρα βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση εξαιτίας μιας κλεπτοκρατικης πολιτικης ψυφοθηρικης προσλαμβανοντας 2.000.000 δημοσιους υπαληλους =70% του ΑΕΠ μισθοδοσια .Τον δυο μεγαλητερον κομματων τωρα Ελληνοποιουν τους λαθρεους για αγραν ψυφων ,οι ιδιοι κλεπτοκρατες θα διαχειριστουν το καινουργιο δανειο.Η δικαστικη εξουσια εξαγοραστικε.Αυτή η Βουλή είναι πλέον λίκνο της Ανομιας .Αυτή Βουλή συμβολίζει την εποικοδομητική πολιτικοοικονομικη διαπλοκη.Αυτή η Βουλή θυσιάζει την πατριδα στους σχεδιασμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της τραπεζικής Χούντας. Αυτο ειναι το σαπισμένο πολιτικό σύστημα της Βολης .TO PROBLHMA DEN EINAI MONO ELLHNIKON EINAI THA ELEGA PROBLΗMA THS DYTIKON EYROPAIKON KOINONION ME THS SYNEXIES TOYS [AMERIKH,KANADAS,OKEANIA,]H LEYKH FYLH DEXETE TA PLIGMATA STOIKA H PANGODMIOPIOISH ME THN MAZIKH METAFORA ERGOSTASION TON DYTIKON XORON SE XORES TRITOKOSMIKES ,KATHOS KAI H EPITHESIS TON ANARXON KEFALAION OPOY OSMISTOUN KERDOS ME THN GNOSTI METHODO TIS ESOTERIKIS PLIROFORISIS KAI ME ANENDIMOYS TROPOYS LEILATOYN KRATOI KAI OTI MBOROYN NA LEILATISOYN.ANONIMOI TRAPEZITES KRYFOI IDIOKTITES POLIETHNIKON BOEITHOUMENOI APO TON KINEZIKO KOMOYNISMO KAI TON MOYSOULMANIKO FONDAMENTALISMO PROSPATHOYN NA DIALISOYN TA ETHNOI THS EYROPIS KAI NA KATASTISOYN TOYS LAOYS TOYS SKLABOYS TON POLIETHNIKON KEFALAION ESTO KAI AN AYTA EINAI KOMOUNISTIKA O APRO KALIPTOS OIKONOMIKOS POLEMOS YPOKRIPTH ENA ERPOMENO KRIVOMENO THRYSKEYTIKO POLEMO ENA XRHMATODOTOYMENO APO TO KATHESTOS THS S.ARABIAS .OLOKLIROTIKOTHRISKEYTOPOLITIKOIKONOMIKO MORFOMA MESO THS LATHROMETANASTEYSIS KAI TOY MULTICULTΙ-URALISM KAI TOY POLITIKOY ORTHOY PROSPATHOYN NA EPIBALOYN TO ISLAM STHN EYROPH KAI TO EXOYN KATAFERH KATA 40% EIMASTE STHN KOKINI GRAMH PREPI NA ENOTHOUNE OLES OI FONES TON ELEYTHRON EYROPAIKON XORON KAI TO TI SYMBENH STA KRATOI ME THN MOUSOULMANIKOI METANASTEYSH. OPOS PREPI NA APOLEYTHEROTHI TO AMERIKH APO TO POLITIKOSTRATIOTIKO -POLITIKO -NOMIKO -DIMOSIOGRAFIKONOMIKO SIMBLEGMA KAI TON MYSTIKON YPIRESION KAI TON ETAIREION TON PROIN [HULLIBURTON,CARLAY,KERBEROYS ,BLUE SKY,X..] ,POE,CODEX ALIMENTARIUS,CARBONDIOX http://www.pare-dose.net/?p=48 ,TON BANGTERS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ

    Το να διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο των κειμένων ή των λεχθέντων μου είναι απολύτως θεμιτό και λογικό.

    Το να προβαίνει όμως σε αφορισμούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (σε ένα ενυπόγραφο κείμενο) κάνοντας λόγο για συμφέροντα είναι τουλάχιστον άδικό και προσβλητικό προς το πρόσωπό μου και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Σας ευχαριστώ πολύ

    Έφη Μαυροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.